media_4
Magyar diáklány sikere a diákolimpián
Egyéni kategóriában szerzett kitüntető elismerést Tímár Veronika, szegedi diák a pekingi nyelvészeti versenyen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. július 29.


Tímár Veronika, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója egyéni kategóriában kitüntető elismerést (Honourable Mention) szerzett a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián Pekingben. Mint arról a Nyest.hu beszámolt, a magyar diáklány kevés híján dobogós lett: a bronzérem elnyeréséhez szükséges 39 pontból 35-öt szerzett.

A gimnáziumból 3 diák utazhatott Pekingbe: Tímár Veronika, Kosztolányi Kata és Laczkó Adrien (póttagként) a 2x4 fős csapatok 1-1 tagjaként. Szegedi magánszemélyek, cégek és intézmények felajánlásából jutottak ki Kínába, mivel az utazáshoz állami támogatást nem kapott az iskola.

diakolimpia

A nyelvészeti diákolimpia dicsőségfalán

A 12. Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián 28 ország 39 csapatának 152 versenyzője vállalta a megmérettetést, egyéni és csoportos nyelvi-logikai feladványok megfejtésével. A két napos verseny mellett a házigazdák programokat is szerveztek a versenyzőknek, így került sor a kínai nagy fal megmászására is. "A csapatok bemutatták hazájukat, így a magyar kultúráról is hallhatott előadást a nemzetközi közönség" írja a Nyest.hu.

U472P886T1D126013F12DT20140724152657

Diákok a nyelvészeti olimpián

Mi a Magyar Nyelvészeti Diákolimpia?

A Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia (IOL) magyar szekciója. A magyar csapat 2012-ben csatlakozott először a megmérettetéshez. Az MNYD egy középiskolás diákok között tartott országos vetélkedő. Célja hogy minél többen megismerjék a nyelvészet tudományát, és izgalmasnak találja a feladatok megoldását.

A MNYD egyben válogató is, mivel az első négy helyezett képviselheti Magyarországot a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián. A nemzetközi versenyen érdekessége, hogy mindenki az anyanyelvén oldhatja meg a feladatokat.

BtZ7IFAIMAAvMO2.jpg medium

Program a nyelvészeti olimpia alkalmából

epulet

A szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium épülete

Ha érdekes volt a cikk, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x