tortaoscar
Magyar cukrász nyerte meg a torták Oscar-díját
Életében eddig a tortakastély elkészítése volt a legnagyobb kihívás. De remekül teljesítette.
Fotók: Instagram, glazuresajz.blogspot.hu - szmo.hu
2017. november 07.


Tortakastélyt készített a cukrász és blogger Vargáné Orbán Anikó.

Remekművével megnyerte a torták Oscar-díjának is nevezett Cake Masters Awards royal icing kategóriájának első díját.

A verseny díjait 18 kategóriában ítéli oda egy 12 fős szakmai zsűri.

A cukrásznő blogjában elárulta: az ötlet kidolgozása és finomítása bonyolult volt, és a tervezés két hetet igényelt. A mesepalota ötlete a férjétől származik, aki az alkotó szerint jóval bátrabban fantáziál, mint ő maga.

"Sokkal magasabbra került így számorma a léc, mint amit magamtól bevállaltam volna" - fogalmazta meg beszámolójában Vargáné Orbán Anikó.

"Ihletforrást nehéz volt találni. Sok valós épület, kastély és üvegpalota fotóját végignéztem az interneten, de egyet sem találtam, ami igazán segített volna, hogy részben, vagy egészében rekonstruálni lehetett volna. A nagyobb cukormázköltemények elkészítése mérnöki látásmódot, fantáziát és pontosságot igényel. Én még nem készítettem ekkora munkát"

- tette hozzá.

"Hihetetlen élmény volt. Köszönöm mindenkinek a szurkolást!" - így jelentette be az elismerést a magyar versenyző Facebook-oldalán.

Mint kiderült: a közel 120 centis és 4 kilós torta elkészülte után is maradt bőven kihívás a versenyző számára, hiszen annak szállítását is hatalmas munka volt megszervezni. Az utaztatásban párja segítette Anikót, és végül az édesség a lelkes férjtől még egy ledes kivilágítást is kapott.

A cukrász gyönyörű munkáit Instagramon láthatjátok:


KÖVESS MINKET:



Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x