Magyar borok, kiváló sonkák és bekuckózós sarkok - MyWine Wine Bar & Shop
Ha keresel egy csinos helyet, ahol jó kávé, jó bor és jó sör van jó áron, az Arany János utca felé vedd az irányt.
Szöveg: Vass Adrienn, Fotók: Csákvári Péter - szmo.hu
2018. október 01.


Hirtelen beköszöntött az ősz. Az a pulóveres, kiskabátos, zártcipős ősz. Begyújtunk, levest főzünk és ki sem mozdulunk, vagy ha kimozdulunk, akkor merőben más helyet keresünk, mint amit nyáron preferáltunk. Kényelmes, otthonos, kuckózós menedék után nézünk. Azért egy jó ital ilyenkor is jól tud esni, ugye?

Az ember nem mindig tudja megfogalmazni, hogy mire is vágyik, míg nem hall róla, míg nem látja, míg nem tapasztalja meg. Minden új borbárral kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok, hiszen mi újat tudnának mutatni már... Jó bor sok helyen van, és szép pohárba is töltik modern asztaloknál. Mi tud még elvarázsolni úgy, hogy írni akarjak róla? Hát egy olyan, mint a MyWine Wine Bar & Shop simán.

Tudtam, hogy csinos lesz, hiszen Dobrosi Eszter keze munkáját dicséri a design, és az előző munkái (Fricska GastroPub, Coyote Cafe&Deli) szintén közel állnak a szívemhez, de azért ennyi trükkös részletre én sem számítottam.

Több különböző tér, szint, hangulat. Van vidám tapétás sarok, komoly borszakértésre hívó terem, és legfelül, maga az őszi esték mennyországa. Finom színek, kényelmes kanapé. Egy szépen elszeparált kis tér, ahol bármelyik őszi estémet boldogan tölteném. Randi, csajos csevej, szülinap, délutáni kávé... minden és bármi. Ez az a kávéházi és borbáros kuckó, amit az ember mindig keres.

És azért hozom fel most a kávézó intézményét, mert a MyWine 10-kor nyit, így késő délutánig vagy kora estig nyilván nem a borivásé a főszerep. Addig inkább vásárol itt az ember az esti vacsorához. A sörön és a boron kívül sajtot, szalámit, olivát vagy sonkát (pontosabban A Sonkás kínálatát). Vagy aki a környéken jár-kel-él, kávét iszik és könyvet olvas, és ehhez a hangulathoz éppúgy passzol ez a kis gyöngyszem.

 

Ha pedig az összes eddigi előny ellenére mi mégiscsak makacsan az italokra lennénk leginkább kíváncsiak, akkor sem fogunk csalódni. Itt csak hazai termelők borai és sörei sorakoznak a polcokon, és jópár meglepetés is akad.

A MyWine tulajdonosa Farkas Krisztián, és az ő ízlése nem meglepő módon igen erőteljesen megjelenik az üzlet kínálatában. (Szerintem óriási szerencse ez!) Sok a tokaji, sok a kisebb pincétől való, sok az olyan tétel, amivel nagyobb borbolt hálózatában biztos hogy nem találkozik össze az ember. És ha olyan szerencsénk van, hogy éppen ő tud segíteni a választásban, akkor pedig szinte biztos, hogy új kedvenccel távozunk.

Idézném a beszélgetésünk egyik lényeges pontját a saját szemszögemből:

 

"Mutathatsz bármit, csak chardonnay-t ne! Én attól szabályosan rosszul vagyok. Erős, tolakodó íze van, hiába próbálkozom vele, mindig csalódást okoz.

Ne, kérlek, ne! Nem akarom majd azt mondani udvariasságból, hogy ez ízlett, mert nem fog, és utálni fogom. Ne, ne, ne, tényleg ne!

Na jó, megkóstolom!

Hmm... Hmmmmmmm...

Jézusmária! Ez mi? Ezt hogy? Ez kinek a bora? Milyen évjárat? Jézusmária!

Vihetnénk belőle egy üveggel?"

 

És bármilyen kusza is ez a pár sor, benne van a lényeg. Egy jó borbárnak jó bora, hangulata és szakértő személyzete van. A többit meg hozzáteszik a törzsvendégek. Én erősen ajánlom a téma iránt érdeklődőknek!

Cím:

1051 Budapest, Arany János u 16.

Elérhetőség:

06 70 341 2653 , mywine@artizan.org

https://www.artizanshop.hu


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x