hirdetés
Magától tanul az okosfűtés, a világon elsőként fejlesztett ilyet a magyar cég
A magyar startup, a Chameleon Smart Home világújdonsága, a mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési szabályozó megtanulja az épület igényeit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 29.


hirdetés

Egyre többet tudnak és egyre népszerűbbek az "okos" eszközök. Ezek között pedig hatalmas fejlődés látható az "okosotthonok" piacán. A technikai megoldások miatt újfajta szakemberekre és újfajta megoldásokra van szükség - mondja a magyar Chameleon Smart Home tulajdonosa, Szarvas Péter.

A magyar szakemberekre és az általuk nyújtott megoldásokra egyre nagyobb az igény a nemzetközi piacon is.

A magyar startup vezetője elmondta, hogy a szolgáltatások közé bekerült a smart home-szerelő, egy új szakma, ahol az újfajta szakembereknek eddig soha nem használt megoldásokkal kell megismerkedniük.

A Chameleon Smart Home például a világon elsőként jelent meg a mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési szabályozóval.

A saját fejlesztésű megoldás begyűjti az adatokat, és utána "megtanulja" az épület energetikai igényeit, figyelembe veszi az optimális időpontokat a fűtés ki-be kapcsolására. Mivel öntanuló, így nem kell külön menedzselni.

VIDEÓ: A gépi tanulás beköltözik az otthonainkba - Chameleon Smart Home lehetőségek

A technológia a Microsoft Azure felhő alapú szolgáltatása segítségével minden átalakítás nélkül elérhető, az őszi fűtési szezon beindulásával pedig teszt jelleggel ingyenesen elérhetővé teszik a rendszert minden, az NGBS (felület fűtés-hűtés tervezésével, gyártásával és kivitelezésével foglakozó cége) által telepített lakásban, így megfelelő gépészeti háttér esetén több ezer háztartásba kerülhet be a technológia egyetlen gombnyomással, minden plusz beépítési költség nélkül - írta a Beol.hu.

A cég idén már az irodák és a szállodák felé is nyit. Közben oktatja a villanyszerelőket, szakembereket és gyakornoki programot is indítottak.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
27 nyelven beszél a magyar férfi - neki van a legtöbb nyelvvizsgája Európában
Gaál Ottó már saját nyelvtanulási módszert fejlesztett ki, amivel másoknak segít. Vannak olyan diákjai, akiknek már több mint 10 nyelvvizsgája van.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 03.Gaál Ottó összesen 27 nyelven tud beszélni, ezzel ő tartja Európában a megszerzett nyelvvizsgák rekordját. A jó nyelvérzéket mondhatni örökölte: édesapja 6 nyelven beszélt, édesanyja pedig nyelvtanár volt. Szerinte mégsem ez a sikerének a titka, hanem az, hogy nemcsak meg akarta tanulni a nyelveket, de az adott kultúrát is szívesen ismerte meg. Úgy véli, nem lehet jobban megtisztelni egy idegen országban élő embert annál, minthogy megtanuljuk az ő nyelvét.

Gaál Ottó a Fókuszban beszélt arról, hogyan sajátította el ezt a nem mindennapi tudást.

Az első nyelvvizsgáját az 1970-es években szerezte angolból, ezután rögtön megtanult spanyolul, olaszul és franciául is. Ezek után jött még 23, a tanulási folyamatban pedig volt olyan év is, amikor 5 nyelvvizsgát is letett.

A férfi a 15. nyelv elsajátítása után jött rá arra, hogy milyen összefüggések vannak a nyelvek között. Elkezdte kutatni a nyelvek között, mostanra pedig már kifejlesztette saját nyelvtanulási módszerét, amit sikeresen oktat előadásokon. Vannak olyan diákjai, akiknek már több mint 10 nyelvvizsgája van.

A Fókusz riportjában egyik tanítványa és más, különösen jó nyelvérzékkel megáldott magyarok is megszólalnak:


KÖVESS MINKET:hirdetés
Magyarok, akik Máltán kezdtek új életet - és nem bánták meg
Van aki luxusingatlanokkal foglalkozik, van aki magyar éttermet vezet. Van aki itt tanulta meg a nyelvet, és van akinek már a gyereke is a szigeten született.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 28.Van, aki a szerelem segítségével tanult meg itt angolul, másnak pedig már itt született a gyermeke. De van olyan is, aki egyszerűen csak kalandra vágyott, és itt ragadt.

Magyarok, akik úgy döntöttek, kipróbálják, milyen az élet Máltán, és nem bánták meg.

Istvánt egy hotelbe hívták, szállással, ellátással, de mikor megérkezett már mások lettek a feltételek. A nyelvtudása nem volt elég, de ez már csak kint derült ki. Szótárral járt dolgozni, és egyre többet tanult, így jöttek az új álláslehetőségek.

Márk nyolc éve él Máltán, és a vállalkozás nem idegen tőle. Hotelben kezdett mixerként, majd magyar termékeket importált, onnan lépett át az ingatlan szakmába. Mára saját cége van és luxusingatlanokkal foglalkozik.

Gábor egy éve él a szigeten, fodrászként dolgozik. Fontos volt neki, hogy angol nyelvterületen dolgozzon és meleg idő legyen. Dolgozott már más országban is, de szívesen menne másfelé is. Még nincs családja, megteheti, hogy változtasson.

Péter közgazdásznak tanult, nyaralni ment Máltára. Most túrákat szervez Máltán és Gozon. A vidék nagyon tetszik neki, otthonosnak érezte magát már egy hét után.

Van magyar étterem is, ahová Magyarországról érkezik több alapanyag, téliszalámi, fűszer is. A vendégek szeretik a rántott húst és a gulyást is, de a magyaros ételek mellett nemzetközi konyha kínálatát is megtalálni Viktor éttermében. Fél éves kisfiának jó élete lehet majd itt, kamaszként már akár négy nyelvet is beszélhet majd.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A magyar Bamba Marha lett a világ egyik legjobb hamburgerezője
Ezen a listán még soha szerepelt magyar burgerező ennyire előkelő helyen.
Forrás: 24.hu, Big Seven Travel, Fotó:Bamba Marha Burger Bar Facebook - szmo.hu
2019. április 29.Néhány héttel ezelőtt két magyar hamburgerezőt is Európa legjobbjai közé válogatott a Big Seven Travel utazási portál.

Akkor a Tuning a 42., a Bamba Marha Burger Bár az 5. helyet kapta meg a listán.

Az utazási oldal azóta összeállította a világ legjobb burgerezőinek listáját is.

A világ 50 legjobb hamburgerezője között a budapesti Bamba Marha Burger Bár a 13. helyet szerezte meg.

"A lista az egyes kontinensek általuk elkészített listáján alapszik, az értékelést több, mint 5 hónapig készítették, 50+ ország részvételével így az értékelési elvek is megegyeztek a korábbiakkal: a tesztelők minden országból válogattak résztvevőket, és a végső eredmény megszületésében igen nagy része volt a magazin 1,5 milliós olvasótáborának és kiválasztott gasztro-szakértőknek is. A lista kialakításánál figyelembe vették az online értékeléseket, a megjelenéseket és a releváns blogok véleményét is" - írja a 24.hu.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Történelmi győzelmet aratott Hosszú Katinka – ő a legelső nyertes a vadonatúj úszóviadalon
A Bajnokok Sorozata Kínában rajtolt el.
MTI, Címkép: MTI/Czeglédi Zsolt - szmo.hu
2019. április 27.A háromszoros olimpiai bajnok a kínai Kuangcsou városában zajló esemény szombati nyitónapjának első futamában - a viadal honlapja szerint - 400 méter gyorson diadalmaskodott 4:05.16 perces idővel. A 29 éves klasszis emellett 200 méter pillangón gyűjtött be egy bronzérmet (2:11.95), míg 200 méter gyorson (2:02.56) és 100 méter háton (1:02.99) negyedik lett.

A 3,9 millió dollár összdíjazású elitsorozatban egy számban csak négyen versenyeznek egymással, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a legjobbakat, olimpiai bajnokokat, világbajnokokat, ranglistavezetőket hívja meg.

A számok győztesei 10 ezer dollárt kapnak, a második helyezettek 8000, a harmadikok 6000 ezer, a negyedikek 5000 dollárt vihetnek haza, míg egy esetleges világcsúcs további 20 ezer dollárt ér.

Hosszú vasárnap 200 méter háton és 200 méter vegyesen áll rajthoz.

A sorozatnak három állomása van, a kínai viadal után május 11-12-én a budapesti Duna Arénában ugranak medencébe a legjobbak, majd május 31-én és június 1-én az egyesült államokbeli Indianapolisban mérik össze tudásukat 50 méteres medencében.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x