hirdetés
dozsa-gyorgy-uti-baleset-video.jpg

Magát videózta a Dózsa György úti gázoló a tragédia előtti pillanatokban

A felvételt a bíróságon mutatták be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 19.


hirdetés

Folytatódott szeptember 19-én a tárgyalás a budapesti Dózsa György úti halálos baleset ügyében.

Mint arról mi is beszámoltunk, 2017 májusában két autó összeütközött egy kereszteződésben, majd az egyik kocsi belecsapódott egy trolimegállóba. Ketten meghaltak.

A két áldozatról később kiderült, hogy kollégák voltak. Az egyik egy Citroënben ült, a másik pedig a buszmegállóban vesztette életét. Azt is megírták híroldalak annak idején, hogy a balesetet okozó férfi, M. Richárd a baleset előtt nem vásárolta meg a Mercedest, amivel aztán karambolozott.

Mint azt a Blikk írja a bírósági tárgyalással kapcsolatban, a baleset azért is következett be, mert ketten is hibáztak:

a szakértő megállapítása szerint a két halálos áldozatot követelő baleset elkerülhető lett volna, ha a Citroën vezetője nem vágja le a kanyart, illetve ha M. Richárd nem hajt akkora sebességgel.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
balaton-burki.jpg

A lerakott térköveket másnap felszedték a 47 millió forintos cserkeszőlői parkolóban

Az ünnepélyes átadás után már bontották is a burkolatot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 19.Cserkeszőlőn ünnepélyes keretek között adtak át egy parkolót kedden.

Az eseményről Boldog István fideszes képviselő közzé is tett egy fotókkal illusztrált bejegyzést Facebookon.

"Újabb értékkel gazdagodott Cserkeszőlő. A most kialakított 56 férőhelyes parkoló az ott élők kényelmét, az iskolába járók biztonságát szolgálja majd!"

- áll a poszt szövegében.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
laurynas-mereckas-1TL8AoEDj_c-unsplash.jpg

Rákkeltő hatóanyag miatt vontak ki gyógyszereket a forgalomból

A vényköteles savlekötő gyógyszerek egy indiai gyártótól származnak. A vizsgálat végéig további készítmények forgalmazását is felfüggesztik.
Címkép: illusztráció (Unsplash) - szmo.hu
2019. szeptember 18.Ranitidin hatóanyagot tartalmazó gyomorsavcsökkentőket vont ki a forgalomból, illetve függesztette fel a forgalmazásukat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), írja az MTI.

A hatóság a honlapján szerdán közzétett - közleménye szerint a svájci gyógyszerhatóságtól érkezett riasztás, mely szerint - a rákkeltőnek tartott - nitrózamint mértek az egyik indiai gyártó által gyártott ranitidin hatóanyagban.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jelenleg is vizsgálja a szennyeződés mértékét és esetleges kockázatát, valamint elővigyázatosságból az indiai Saraca Laboratories Limited által gyártott ranitidin hatóanyagú gyógyszerek forgalomból történő kivonását javasolta minden tagállamban.

Így tett az OGYÉI is, a betegek biztonságáért

a Ranitic 150 mg filmtablettát, a Ranitic 300 mg filmtablettát, a Ranitidin 1A Pharma 150 mg filmtablettát és a Ranitidin 1A Pharma 300 mg filmtablettát kivonja a forgalomból.

A készítmények vénykötelesek.

Közölték azt is: további vizsgálatok folynak, hogy ellenőrizzék más hatóanyaggyártó által előállított ranitidin tisztaságát. A gyógyszerek vizsgálatának végéig az OGYÉI további készítmények forgalmazását függeszti fel.

Ezek közé tartozik, a Zantac 150 mg filmtabletta, Zantac 300 mg filmtabletta, a Zantac 25 mg/ml oldatos injekció, az Ulceran 150 mg filmtabletta, Ulceran 300 mg filmtabletta, az Umaren 150 mg filmtabletta és az Umaren 300 mg filmtabletta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
mti_reform_szarszo.jpeg

Kövér László szerint a lelkészek és a plébánosok is felelősek azért, hogy megfelelő pártra szavazzanak a hívek

Az augusztus végén megtartott Reformátusok szárszói konferenciáján, a kereszténydemokráciáról szóló panelbeszélgetésen beszélt erről a házelnök.
MTI Fotó: Máthé Zoltán - szmo.hu
2019. szeptember 19.Kövér László mellett, Trócsányi László volt igazságügyi államtitkár és fideszes EP-képviselő, illetve Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök, a református zsinat lelkészi elnöke vett részt a beszélgetésen.

Az eseményhez kapcsolódó videón a dunamelléki püspök arra a kérdésre, hogy van e dolga egymással az egyháznak és a politikának egyértelmű igennel válaszolt, a szétválasztásukat mesterséges dolognak minősítette és az SZDSZ-t, illetve a Momentumot tette felelőssé érte.

A portál a beszélgetés további részében a házelnök megnyilvánulásairól ír. Kövér László többek között úgy vélekedett, hogy

a legrosszabb kereszténydemokrata politika is jobb, mint a legjobb nem keresztény politika.

"Minimum skizofréniának" nevezte továbbá, hogy ha egy gyakorló keresztény olyan pártra szavaz, amely nyíltan, esetleg tetteiben tagadja meg a kereszténység programját. Hogy ez a tagadás a pártok tetteiben miben nyilvánul meg arról nem beszélt.

Arról viszont igen, hogy szerinte mit lehet tenni azért, hogy ez az állapot ne forduljon elő.

"A közösség felelőssége, adott esetben az egyházi közösségekről beszélek, beleértve a lelkészeket és a plébánosokat is."

Kövér László egy humorosnak szánt anekdotát is megosztott a konferencia közönségével, hogy katolikus papok közül hallot olyanról, aki azt mondta, hogy aki „nem jófele szavaz, az a következő héten ne jöjjön templomba, csak miután többször jó alaposan meggyónt. De ő nem fog feloldozást adni, mondta a plébános úr.”

A teljes beszélgetés itt érhető el:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
talajmenti-fagyok-fagyzugos-helyek-szeptember.jpg

Nagyon lehűl a levegő éjszakánként, akár fagypont közeli hideg is lehet

Talajmenti fagyok is lehetnek, és a fagyzugos tájakon már mínuszokat is mérhetnek éjszakánként.
Forrás: Időkép, Fotó: MTI/Varga György - szmo.hu
2019. szeptember 18.Marad a 15-17 fokos hőmérséklet, sőt: tovább hűl a levegő.

Csütörtöktől csökken az éjszakai hőmérséklet.

Szerdán napközben napos időre, kevés felhőre számíthatsz. Északkeleten és délnyugaton lehetnek felhősebb területek. Az északi-északnyugati szelet sokfelé erős, olykor viharos lökések kísérhetik. Délután 15-20 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős idő várható, északon, északkeleten kisebb futó zápor fordulhat elő. Az északnyugati szél továbbra is élénk, erős lesz.

Kifejezetten hideg lesz a reggel, 2-7 fokig hűlhet a levegő,

de a hidegebb, szélvédettebb helyeken, völgyeinkben talajmenti fagy is előfordulhat.

Napközben 15-20 fok lehet a nappali hőmérséklet.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x