hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Madárportrék: számtalan színben pompáznak a Mecsekben telelő madaraink
A vörösbegytől a vadludakig, a mátyásmadártól a harkályig fantasztikus képeket készített Kiefer Béla.
Fotók: Kiefer Béla - szmo.hu
2019. január 21.


hirdetés

Érdemes kimenni a csendes természetbe, és óvatosan megfigyelni a madarak téli életét. Mert az itt telelő populáció számtalan színben és formában jelenik meg. Ilyenkor sokkal inkább észrevehetőek, hiszen a lombok védelmét nélkülözniük kell. Ha pedig rendszeresen pár jó falatot is kapnak, akkor visszatérő vendégekké válnak.


KÖVESS MINKET:

Flashmob és kirándulás: mindent megtesznek a helyiek a pécsi mandulafa sikeréért
Segíts te is, hogy a pécsi havihegyi mandulafa jól szerepeljen az Európa fája versenyen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 14.


hirdetés

Pécsett járt szerdán Rob McBride tree hunter (fanagykövet), hogy megtekintse a havi-hegyi mandulafát, amely remekül tartja a helyét az Európai Év Fája verseny szavazásán. Február 16-án, szombaton túra is indul a Remeteréttől, a célpontja a Havi-hegy.

Rob McBride ellátogatott a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályára, és egy általános iskolásoknak szóló foglalkozáson vett részt, ahol a gyerekek madárkalácsokat készítettek. Délután a havihegyi mandulafa előtt tartottak rövid flashmobot. A Pécsi Mátyás Király Utcai Általános Iskola tanulói a Tisza partján mandulafa virágzik című dal havihegyi parafrázisát adták elő. Rob McBride a nap során ellátogatott a Csontváry Múzeumba, ahol a figyelmét különösen felkeltette az alkotó A magányos cédrus című festménye.

A hétvége sem marad program nélkül.

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség (a Janus Pannonius Múzeummal közösen) szeretné bemutatni az érdeklődőknek a havi-hegyi mandulafát, ezzel is segítve azt, hogy a február 1-28-ig tartó szavazásra még jobban ráirányítsák a figyelmet.

Ezért február 16-án, szombaton túra indul a Remeteréttől, a kirándulás célpontja a Havi-hegy. A 12 kilométeres kirándulás a távolsági autóbusz-pályaudvarról indul 9.15-kor, a részvevők az Abaligetre induló busznál találkoznak. A templom előtt (kb. 14.00 órakor) a Janus Pannonius Múzeum munkatársai rövid ismertetőt adnak a fáról és a versenyről. A szervezők azt kérik, hogy a kirándulók csizmában vagy sárvédős bakancsban érkezzenek.

Mint azt megírtuk, idén a pécsi havihegyi mandulafa képviseli Magyarországot az Európa fája versenyen.

A pécsi mandulafára itt lehet szavazni.

Címlapfotó: Kiefer Béla


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x