Macska, az elvarázsolt kávézó
Egzotikus, eklektikus, belvárosi helyre invitálunk benneteket, ahol sok a macska. A kávézóban kézműves söröket és pálinkákat kóstolhattok, és változatos vegetáriánus ételeket ehettek. A falakat fiatal művészek alkotásai díszítik, zenei programok is rendszeresen várnak rátok. Tartsatok velünk a Macskába!
Szeretlek Magyarország
2012. június 07.

Egzotikus, eklektikus, belvárosi helyre invitálunk benneteket, ahol sok a macska. A kávézóban kézműves söröket és pálinkákat kóstolhattok, és változatos vegetáriánus ételeket ehettek. A falakat fiatal művészek alkotásai díszítik, zenei programok is rendszeresen várnak rátok. Tartsatok velünk a Macska Kávézóba!

Mészáros Krisztina cikke, Huszár Boglárka képeivel

Macskás cégértábla, komor macskatotemek és mosolygó macskaisten. Afrika térkép, különböző színű képek, textilek és falfestések mindenhol. Az eklektikusan kavargó tárgytömeg mégsem zavaró, hanem inkább otthonos érzést teremt.

Valahogy mindennek megvan a saját helye a térben, és végül úgy érezheted magad, mintha egy egzotikus ország aprócska szegletében járnál.

A kávézó lenti része a szokásos asztalos-székes-üldögélős, a galéria viszont a teaházak hangulatát idéző párnás, puffos összeállítás, ahol kényelmesen el lehet nyújtózni, már ha nem ijedtek meg a falról rátok kacsintgató polipoktól.

A Macska a kávézó név ellenére vegán és vegetáriánus ételeket is kínál. Salátatálak, levesek, rakott, tepsis fogások, pitás mártogatós, babpürével, humusszal, ajvárral, és padlizsánkrémmel és különböző desszertek várnak benneteket.

A menü naponta változik, a tulaj elárulta, szezonális zöldségekből és gyümölcsökből készült fogásokat készítenek. Ha mindez nem lenne elég, random pogácsasütő akciókat is végrehajtanak egy-egy buli előtt.

Az italválaszték sem elhanyagolható, megpróbálják kikerülni a mindenhol kapható általános márkákat, bár a tömények között azért ezek is megtalálhatók, de vannak kis kifőzdés pálinkáik, melyek nagyon finomak.

Fröccs szintén tesztelve, most száraz vörösborból, hogy ne mindig csak fehér legyen, ez is teljesen megállja a helyét. A sör esetében sem az általános márkákra mennek rá, nem biztos, hogy a Macskában megtaláljátok jól bevált és megszokott kedvenceiteket, de helyette megkóstolhatjátok például a hazai kedvelt kézműves söröket.

Programokban sincs hiány, érdemes időről időre rápillantanotok a Macska facebook-os felületére, hogy értesüljetek a legfrissebb eseményekről.

Többek között koncerteznek a Tilos Rádió DJ-i, de punk zenekaroknak is szórakoztatták már a Macska közönségét. A pogácsasütést is ezekre az alkalmakra tartogatják.

Végül pedig az étel, ital és buli után jöjjön egy kis kult. A kávézóban helyet kapnak ismerősök, barátok és vállalkozó szellemű képzőművészek alkotásai. Jelenleg Murányi Barbara festményei díszítik a falakat, melyek egy Pilinszky vers hatására születtek meg.

A képek alatt egy-egy versrészlet olvasható, így ha megfelelő sorrendben haladtok, összeáll az egész vers. Egy szó, mint száz, ha nem voltál még, nézd meg, érezd, kóstolj, élvezd; ha pedig ismered akkor is ott a helyed, hiszen a Macska üde színfoltja a budapesti kávézók és kocsmák világának.


Elérhetőség: 1084 Budapest, Bérkocsis utca 23

További infókért KATT IDE!

Ha tetszik a hely, nyomjatok egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!