hirdetés
macsaipal.jpg

„Én ezt már megéltem, ne legyen újra” – Pogány Judit, Mácsai Pál, Pintér Béla is videóban áll ki a színházakért

A hétfői tüntetést eközben át kellett tenni máshová, annyian érdeklődnek iránta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 08.


hirdetés

Videóüzenetben adott hangot tiltakozásának a kormány színházakat érintő törvénytervezete ellen számos színész, rendező, többek között Pogány Judit, Gálffi László, Bálint András, Mácsai Pál, Ónodi Eszter, Pintér Béla.

"A törvénytervezet megszüntetné a független színházak támogatását, ezáltal a biztos halálra ítélné őket"

- áll a videóban.

Security Check Required

null

hirdetés

Ahogy korábban mi is megírtuk: tüntetést szervez hétfő délutánra a Katona, az Örkény és a Radnóti színház, illetve a Független Előadó-Művészeti Szövetség a Főpolgármesteri Hivatalhoz.

Az ellen a nemrég benyújtott törvényjavaslat ellen tiltakoznak, ami szerintük többek között beszántaná a Nemzeti Kulturális Alapot, megszüntetné a független színházak működési támogatását és az önkormányzati fenntartású színházakban a kormány kezébe adná az igazgató kinevezési jogát.

Ám erről sem a színházi szakmával, sem a fővárossal nem egyeztetett senki.

A tüntetés Facebook-eseményénél nem sokkal vasárnap 12 óra után jelezték, hogy olyan sokan jelezték részvételüket, hogy a demonstráció a Városháza előtti tér helyett a Madách téren lesz, 18 órától.

A szervezők úgy látják, hogy a kormány által készített törvényjavaslat súlyosan sérti a színházi szakma autonómiáját. Szerintük a javaslat többek között beszántaná a Nemzeti Kulturális Alapot, megszüntetné a független színházak működési támogatását és az önkormányzati fenntartású színházakban a kormány kezébe adná az igazgató kinevezési jogát.

"Erről sem a színházi szakmával, sem a fővárossal nem egyeztetett senki. A magyar kultúra sokszínűségét eddig a művészet szabadsága biztosította. A politika nem szólhat bele a színházi életbe! A színházigazgató kinevezési joga nem lehet hatalmi játszmák eszköze" - írják.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bahn.jpg

Szánkóbalesetben meghalt egy 25 éves magyar nő Ausztriában

A barátai éjfél előtt bementek az egyik vendéglátóhelyre felmelegedni, csak később vették észre kolléganőjük gazdátlan szánkóját a pályán.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 20.


hirdetés

Szánkóbalesetben hunyt el egy fiatal magyar nő az ausztriai síparadicsomban, Vorarlbergben - írja a Kronen Zeintung kiemelve, hogy ez néhány héten belül már a negyedik hasonló szánkóbaleset az országban.

A hírportál a rendőrség közleménye alapján számolt be a tragikus balesetről, ami múlt hét pénteken történt. Azt írják, hogy a 25 éves nő

- aki szezonmunkásként dolgozott Ausztriában - két barátjával együtt szánkózott, többször is lecsúsztak a a bürsenbergi Einhornbahn egyik meredek lejtőjén éjjel.

A barátai éjfél előtt bementek az egyik vendéglátóhelyre felmelegedni, csak később vette észre kolléganőjük szánkóját a pályán. Azonnal a társuk keresésére indultak, és 20 perc után találtak meg a fiatal nő élettelen testét a sífelvonó egyik oszlopa melletti árokban.

A rendőrség információ szerint a balesetet az okozta, hogy a nő szánkójával kicsúszott a pályáról, fejjel nekicsapódott a sífelvonó tartópilléren található létrának.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
turcsany-laszlo-gazolas-aldozat-fenykep-1.jpg

Lemondott a a salgótarjáni halálos baleset áldozatáról posztoló fideszes

Sajnálja a történteket, az a gondolat vezérelte, hogy mielőbb meg lehessen állapítani ki volt a balesetet szenvedett személy, a mentők kiérkezésekor a feltöltött fotót törölte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 20.


hirdetés

Lemondott minden tisztségéről és a párttagságát is felfüggesztette Turcsány László fideszes képviselő, aki múlt héten a salgótarjáni halálos baleset áldozatáról posztolt fotót.

A Fidesz salgótarjáni önkormányzat frakciójának vezetője, Turcsány László pénteken este állt meg egy baleset helyszínén. Egy cserbenhagyásos gázolás történt, a képviselő másodikként ért oda. A Turcsány László a rendőrök és a mentők érkezése előtt készített egy fotót a halálos baleset áldozatáról, amit kiposztolt a Facebook-oldalára is. A megrázó kép nem sokkal később eltűnt képviselő oldaláról.

A politikus a 3100.hu-hoz eljuttatott közleményében azt írta:

"...Az elmúlt pénteken helytelenül cselekedtem egy tragikus baleset kapcsán. Ennek levontam a morális tanulságait és a következő döntéseket hoztam meg. A mai nappal lemondtam Salgótarján Megyei Jogú Város Fidesz-KDNP frakciójának vezetéséről, kiléptem a frakcióból, lemondtam egyéni képviselői mandátumomról és felfüggesztettem párttagságomat. Döntésemről tájékoztattam a Fidesz helyi vezetőségét".

Szombaton az ATV-nek arról beszélt, sajnálja a történteket, az a gondolat vezérelte, hogy mielőbb meg lehessen állapítani ki volt a balesetet szenvedett személy, a mentők kiérkezésekor a feltöltött fotót törölte.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
magyar-valogatott-eb-potselejtezo.jpg

3,3 millió forintot keresett havonta egy NB I-es focista 2018-ban átlagosan

Ez az akkori magyar átlagkereset tízszerese.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 20.


hirdetés

Az Európai Labdarúgó Szövetség 2018-as üzleti jelentéséből kiderül, mennyit költöttek az európai futballklubok játékosfizetésekre az adott évben. Az Mfor.hu ebből gyűjtötte ki a magyar bajnokságra vonatkozó számokat.

Az UEFA üzleti jelentése szerint

a 2018-as évben 5,3 millió eurót, vagyis akkori árfolyamon számolva 1,7 milliárd forintot költött el fizetésekre átlagosan egy magyar focicsapat.

Ezzel az összeggel Magyarország az európai ligák rangsorában a 21. helyet szerezte meg.

Az UEFA jelentéséből az is kiderül, hogy a teljes bérköltségből 2018-ban, a korábbi 75 százalék után, 76,5 százalékot költöttek a játékosokra. Így kijön, hogy egy átlagos magyar csapatnál a focisták bére évi 1,3 milliárd forintot emésztett fel, vagyis havi 108 millió forintot.

hirdetés

A Transfermarkt adatai alapján az NB I-es csapatok átlagos létszáma 33 fő volt, ami azt jelenti az Mfor.hu számításai alapján, hogy

az NBI-ben egy magyar focista 2018-ban havi bruttó 3,3 millió forintot kapott.

Ez az akkori nemzetgazdasági átlagkereset tízszerese.

A kelet-európai régióban Magyarországot 7 millió euróval Ukrajna, és 5,8 millió euróval Lengyelország előzte meg. Horvátország, Csehország, Románia, Szerbia és Szlovákia mögénk kerül.

Az UEFA adatai szerint az utóbbi években a hazai futballistafizetések folyamatosan növekednek. Ha ez a tendencia marad, akkor a magyar bajnokság hamarosan bekerülhet az európai top20-ba is.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
por.jpg

Hatalmas porviharok csaptak le, többen fel is vették az ijesztő jelenséget Ausztráliában

Ausztráliát nem kíméli az időjárás, a folyamatos bozóttüzek mellett Queenslandben villámáradások voltak a hétvégén, ami miatt több közutat le kellett zárni, és lakosokat kimenekíteni házukból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 20.


hirdetés

Hatalmas porviharok csaptak le több városra az ausztráliai Új-Dél-Wales államban. A Guardian beszámolója szerint több felé hatalmas szél tombolt, aminek következtében átláthatatlan porfelhő alakult ki. Dubbo környékén 107 km / órás volt a szél,

ami felkavart porral árasztotta el a várost, ám nem volt jobb a helyzet Új-Dél-Wales több más településén sem, ahol háztetőket tépett le a viharos szél.

Ausztráliát nem kíméli az időjárás, a folyamatos bozóttüzek mellett Queenslandben villámáradások voltak a hétvégén, ami miatt több közutat le kellett zárni, és lakosokat kimenekíteni házukból.

Melbourne-ben vasárnap este golflabdanagyságú jégdarabok hullottak, tönkretéve gépkocsikat és megrongálva háztetőket. Az eső házakat és irodákat árasztott el, néha a legkülönösebb helyeken, szagelszívókon, légkondicionálókon keresztül folyva be az épületekbe.

Ezek mellett továbbra is 68 helyen ég a tűz Új-Dél-Walesben és 27 helyen Victoriában. Eddig több mint 12 millió hektárt emésztettek fel a lángok.

hirdetés

Itt láthatók a legfrissebb felvételek az ausztrál porviharról:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!