Mácsai az Év hangja
A XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a közönség szavazata alapján most először adták át az Év hangja díjat, melynek birtokosa Mácsai Pál lett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2012. április 22.Mácsai Pál lett az Év hangja. A XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a közönség szavazata alapján most először adták át ezt az elismerést.

A könyvfesztivál mai zárónapján számos díjat adtak át, megválasztották például az Év kiadóját, az Év hangoskönyvét és az Év hangját is.

Az Év kiadója a Kossuth Kiadó lett, a második helyezést a Magvető Kiadó érte el, harmadik helyen az Agave Könyvek Kft. végzett.

A közönség szavazata döntött az Év hangoskönyve díj odaítélése felől, amit Weöres Sándor: A teljesség felé című verseskötete érdemelt ki, Rátóti Zoltán tolmácsolásában. Szintén a közönség döntött az első alkalommal átadott Év hangja díjról, amelyet Mácsai Pálnak adományoztak.

Az 51 éves Jászai-díjas színész, rendező, színházigazgató mindig is ismert volt szép orgánumáról és igényes beszédéről. Mint ahogyan szerepeire és rendezéseire is jellemző az erős tudatosság, a lényegre történő összpontosítás és a precizitás, ami miatt sokoldalú művészként tartják számon.

Elismeréséhez mi is gratulálunk!

Ha te is örülsz Mácsai Pál díjának, lájkold a cikket!


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x