Maciművek: a mackókba zárt szeretet felbecsülhetetlen érték
A kézzel készített kis állatok egy életen át elkísérnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 10.Húsz év, kerek évforduló. Többek között ekkor indult el a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a főváros szívében, a Vörösmarty téren. A szervezők igyekeztek évről évre a klasszikus karácsonyi hangulatot életre hívni, kulturális kincseinket, tradicionális értékeinket megmutatni az ide érkező hazai és külföldi turistáknak egyaránt.

A Magyar Kézműves Szövetség egyik kézműves alkotójának is jelentős változást hozott 1998, hiszen ebben az évben álmodta meg az addig logopédusként dolgozó pedagógus az új munkáját.

Új korszak kezdődött az életében, mikor Maciművek néven egy varázslatos szalont nyitott, ahol a vásárlókkal közösen készítik el a tárgyakat, elbűvölve, örömet nyújtva teremtményeivel.

A macik életre kelnek műhelyében és sokaknak okoznak örömet a kézzel készített kedves plüssállatkák.

Legtöbben gyerekkorban kerülnek szoros kapcsolatba ezekkel a puha, szőrös kis lényekkel, amelyek egy életen át elkísérik gazdáikat, hű társként igazi barátot jelentenek a nehéz időkben. Sokszor különös élethelyzetekben is erős támasz lehet egy ilyen kabala.

Monzák-Simon Kriszta elárulta azt is, hogy a közös történetekért, személyes élményekért, olykor az örömkönnyekért megérte váltania.

Az elmúlt húsz év bebizonyította, hogy a mackókba zárt szeretet felbecsülhetetlen érték.

Minden munkája a szeretetről szól. Miért őriznek a családok több generáción keresztül féltett kincsként játékmackót? A rengeteg elmesélt történet után kapott választ erre a kérdésre. Azért, mert családtagok lettek. Mert személyiségük lett, nevet kaptak, emlékeket őriznek.

"Amikor elkezdték vásárolni a mackóimat, számtalanszor kiderült, hogy sikerült a legféltettebb kincset megalkotnom, hiszen egy életen át hű kísérők, szemtanúk lettek és együtt öregedtek meg a tulajdonosaikkal. Őrzik a család, az otthon illatát”

- árulta el a készítő.

"Nem véletlenül választottuk az idén a mackót a Magyar Kézműves Szövetség „arcaként.” Hiszen ez a kedves, barátságos figura mindenki lelkét megsimogatja. Erre a kis állatkára mindenki felfigyel, és kedves mosolyt csal az arcokra. Olyan szeretetet áraszt, amellyel mi is üzenhetünk a világnak: a törődés a legfontosabb dolog a világon. Az egyedi ajándékok, a kézzel készített mestermunkák különlegessé teszik az ünnepeket, de meglepetésekkel is készülünk" – mondta Szabó Kata, a Magyar Kézműves Szövetség elnöke.

„Szövetségünk közel 70 alkotója küldetésének, már-már missziós feladatának érzi, hogy országunk hírnevét öregbítve kiváló alkotásokat kínáljanak az idén is" - mondta a szövetség elnöke.

Bővebb információk ITT

Pöttöm maci megvásárlásával most egy jó ügyet is szolgálhatsz.

A szövetség a Jónak lenni jó! című jótékonysági adománygyűjtő műsornak ajánlotta fel Monzák-Simon Kriszta munkáját, hogy segítsék a cukorbeteg gyermekek táboroztatását.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x