hirdetés
mrichard.jpg

M. Richárd: „Rosszul döntöttem, rosszul választottam meg a sebességet”

Börtönbe küldenék és örökre eltiltanák az autóvezetéstől a Dózsa György úti halálos balesetet okozó egyik sofőrt, aki 140-el ment luxusautójával. Ketten meghaltak a tragédiában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 24.


hirdetés

Elismerte, hogy hibázott és enyhébb büntetést kért csütörtökön az utolsó tárgyalásán az a férfi, aki 2017 májusában luxuskocsijával Budapesten, a Dózsa György úton karambolozott. Többek között azt mondta, hogy tudja, túllépte a megengedett sebességet, de a balesetben nem volt semmilyen szándékosság.

"Mindenki engem tart rossznak, mindenki azt hiszi, hogy én vagyok a legrosszabb ember a világon. Nincs ezzel semmi bajom, mert biztos, hogy csináltam sok csúnya dolgot az életem során.

Ebben az esetben viszont szó sem volt szándékosságról, rosszul döntöttem és rosszul választottam meg a sebességet. És rosszul döntöttem akkor is, amikor jogosítvány nélkül ültem az autóba"

- mondta. Bánja már a történteket, ahogy azt is, hogy nem kért bocsánatot a hozzátartozóktól.

A tragédiában ketten haltak meg.

hirdetés

A vád szerint mindkét sofőr hibázott. Az egyik nem adta meg az elsőbbséget, a másik pedig 140-nel ment 50 helyett. Rá letöltendő börtönt kér az ügyészség és azt indítványozták, hogy végleg tiltsák el az autóvezetéstől.

A balesetet okozó férfi ügyét egy korábbi ügyével együtt tárgyalták. Akkor egy kerékpárossal szemben lépett fel erőszakosan.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

A vád szerint M. Richárd vezetői engedély nélkül ült a volán mögé. A megengedett 50 km/órás sebesség helyett 135–140 km/óra sebességgel száguldott Budapesten, a Dózsa György úton a Kassák Lajos utca felé. A kereszteződésbe érkező másik autó szabálytalanul, kis ívben kanyarodott be a nagy sebességgel érkező autó elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget. Ekkor történt a tragédia. A két autó felsodródott a járdára, és elütött három embert. A balesetben ketten - két utas - meghaltak. A kanyarodó jármű vezetője életveszélyesen, M. Richárd és a gyalogosok könnyebben sérültek.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
jakabpeter-krumpli.jpg

Egy zsák krumplit akart adni Orbánnak Jakab Péter a Parlamentben, de fideszesek nem engedték

Közbeléptek, amikor odavitte volna neki az „ajándékot”.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

Az Országgyűlés mai ülésén az azonnali kérdések órája a jobbikos Jakab Péter Orbán Viktornak címzett felszólalásával kezdődött. A pártelnök az október 11-i szerencsi választást hozta szóba, ahol a fideszes Koncz Zsófia győzött.

Jakab szerint ezt annak köszönhette, hogy ingyen konzervet és krumplit is osztott. A jobbikos politikus ezért "krumplikirálynak" nevezte a miniszterelnököt, majd fel is mutatott egy zsák krumplit, hozzátéve:

"A borsodiak ezt küldik önnek, és azt üzenik, hogy eszébe ne jusson még egyszer ezzel megalázni őket, mert pórul fog járni!"

Ezután meg is indult Orbán felé a zsákkal, azonban több fideszes képviselő, például Kocsis Máté és Kövér László is odalépett elé, hogy elállják az útját, így végül nem tudta átadni.

hirdetés

Orbán válaszában szánalmasnak nevezte az akciót, hozzátéve: „Most, hogy így lebontották a kétharmadot, a Gyalog galopp fekete lovagja jut eszembe: egyezzünk ki döntetlenben!”

Jakab Facebook-oldalára felkerült egy videó is a történtekről:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
margithid-wiki.jpg

A Dunába ugrott egy 19 éves fiú a Margit hídról

Kimentették a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

A rendőrségre 2020. október 19-én negyed 3 körül érkezett bejelentés, hogy az Országház magasságában egy ember sodródik a vízben – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei öt percen belül megtalálták a fiatal férfit, akit a folyó addigra már a Lánchídig sodort.

A férfit a rendőrök kiemelték a tíz fokos vízből, izolációs fóliába takarták és további ellátása céljából átadtak a mentőszolgálat munkatársainak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal a Margit hídról ugrott a folyóba, a táskáját egy járókelő megtalálta a hídon.

Illusztráció: Wikipédia, készítette: Gyurika, CC BY-SA 2.5.

hirdetés

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mtva-szekhaz-google.jpg

Az ellenzéki pártok nem vesznek részt Hadházy Ákos és Szél Bernadett autós blokádjában

A legtöbb párt a járványhelyzetre hivatkozott, illetve arra, hogy október 23-án inkább az SZFE diákjainak tüntetését helyezik előtérbe.
Címkép: illusztráció (Google Street View) - szmo.hu
2020. október 20.


hirdetés

Mint megírtuk, autós blokádot szervez az MTVA budapesti, Kunigunda útján lévő székházához Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs október 23-án. Az országgyűlési képviselők szavaik szerint "az igazságért" akarnak tüntetni az MTVA székházánál.

Hivatalosan azonban egyik ellenzéki párt sem vesz részt a blokádban - tudta meg az ATV Híradó.

A csatorna megkérdezte a DK-t, az MSZP-t, a Jobbikot, az LMP-t, a Momentumot, a Párbeszédeket és a Liberálisokat is megkérdezte is ezzel kapcsolatban, de mindegyik párt úgy nyilatkozott, hogy - főleg a járványhelyzetre hivathozva - nem vesznek részt a tüntetésen, illetve, hogy aznap inkább a színművészetis egyetemisták ügyét helyezik előtérbe, ugyanis ők is demonstrációt szerveznek október 23-ra.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
laar-andras-parbeszed-plakat.png

Laár András nagyon kiakadt: a Párbeszéd Besenyő Pista bácsi képével kampányol

A humorista beleegyezése nélkül használták fel és helyezték politikai kontextusba az általa alakított figurát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 20.


hirdetés

Laár András Facebook-oldalán számolt be meghökkenéséről, amit az váltott ki, hogy a Párbeszéd Magyarországért párt politikai üzenettel jelentetett meg egy olyan plakátot, amin a humorista által alakított jól ismert karakter, Besenyő Pista bácsi látható, Müller Cecília, és az operatív törzset kritizáló szöveg mellett.

A humorista állítja: a beleegyezése nélkül használták fel a L'art pour l'art Társulat kitalált figuráját. Mint írja, mindig törekedett arra, hogy kimaradjon a politikai vitákból. Soha nem állt be egyik táborba se, nem adta a nevét és a karaktereit egyik oldal mellé, de ellene sem.

„A jobb és baloldal jelenlegi szembenállását, egymás elleni »élet-halál« harcát természetellenesnek tartom, hiszen az ember mint lény úgy teljes, hogy jobb keze és balkeze is van, és ezek a kezek egymás segítésére vannak teremtve, nem pedig egymás elleni küzdelemre. A politika színterén is ezt az együttműködést várnám el mindkét oldaltól. Mivel ennek a fordítottja valósul meg a valóságban, maga a politika, mint módszer vált hiteltelenné számomra. Ezért érint nagyon kínosan, ha politikai ügyekhez próbálnak engem hozzáragasztani.”

Megjegyezte, a maszkviseléssel kapcsolatban egyébként szabálykövető, egyetért azzal, hogy védenünk kell magunkat és embertársainkat a maszk segítségével, ugyanakkor hozzátette: megérti azokat is, akik lázadnak a maszk ellen, hiszen kényelmetlen.

hirdetés

Kiemelte, egyáltalán nem örül annak, hogy a maszk-vitába belerángatták a megkérdezése nélkül.

Ezzel a személyiségi, és szerzői jogaim is sérültek. Meg vagyok döbbenve, hogy ilyet manapság meg lehet tenni. Nekem eszembe se jutna egy ismert ember képét a megkérdezése nélkül ilyen kontextusba helyezni

- zárta sorait a "Döbbent arcú Laár András".

Laár András

Kedves Barátaim! Egészen elképedtem, amikor megláttam ezt a plakátot... , amit a Párbeszéd Magyarországért párt jelentetett meg politikai üzenettel. 1. A beleegyezésem nélkül használták fel az egyik legismertebb karakterem, Besenyő Pista bácsi képét, Müller Cecília mellé montírozva. 2. Mindig törekedtem arra, hogy kimaradjak a politikai vitákból, mert sem politikus nem vagyok, és nem is hiszek a politikai megoldásokban.

forrás: Blikk

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!