M. Richárd levelet írt az egyik Dózsa György úti áldozat családjának - most kapták meg
Szeretett volna személyesen találkozni a hozzátartozókkal, hogy részvétet nyilvánítson.
Címkép: Mohai Balázs, MTI - szmo.hu
2018. december 15.A péntek esti RTL Fókusz számolt be arról, hogy másfél évvel a tragikus eset után kapott a Dózsa György úti baleset egyik áldozatának édesapja, Molnár József egy levelet M. Richárdtól.

Molnár József fia egy sárga Citroenben ült, amelyik a Váci útról kanyarodott volna balra. Az ügyészség szerint ebbe az autóba csapódott bele 135-140 km/órás sebességgel a Mercedes, amelyet M. Richárd vezetett.

Dávid a helyszínen életét vesztette, kollégája, aki szintén vele volt az autóban, a kórházban halt bele sérüléseibe. Most az Index szúrta ki elsőként a riportot, amelyben Molnár József ismerteti a gázoló levelét.

"Rögtön a baleset után pár nappal a hivatalos úton, a hatóságokon keresztül jeleztem írásban, hogy szeretném felvenni önökkel a kapcsolatot. Erre a mai napig semmilyen választ sem kaptam. Tisztában vagyok azzal, hogy a gyorshajtásommal sajnos hozzájárultam a balesethez, amiért természetesen vállalom is a felelősséget. Viszont az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a másik sofőr teljesen szabálytalanul a kanyarívet levágva kanyarodott elém. Elsősorban ennek köszönhető a tragédia. Ne értsenek félre, nem szeretnék semmit áthárítani, ezt a szörnyű tragédiát egyikünk sem szerette volna" – írta a levélben.

M. Richárd a levél végén azt is hozzáteszi, hogy szívesen találkozna személyesen is a családdal, hogy részvétet nyilvánítson. Molnár József viszont azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy "szerinte Richárd teljes amnéziában szenved, és maximum kerékpárral vagy BKV-val lehetett volna ott, ugyanis nem volt jogosítványa. Ebből ítélve ő nem szívesen találkozna a gyanúsítottal".

Az ügyészség múlt héten emelt vádat M. Richárd és a Citroen sofőrje ellen. A gázoló a baleset előtt kábítószert fogyasztott, illetve jogosítványa sem volt. A balesetben két ember vesztette életét.

Mindkét sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolják. De amíg a Citroën vezetője szabadlábon, M. Richárd letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást. Korábban ugyanis házi őrizetbe helyezték, és nyomkövetőt is kapott, de többször megszegte a szabályt. Először nyáron fogták el a rendőrök egy plázában, de akkor még pénzbüntetéssel megúszta.

A vádirat szerint a 41 éves férfi 135-140 kilométeres sebességgel közlekedett a XIII. kerület, Dózsa György úton. A kereszteződésbe ekkor érkezett egy másik autó is, és szabálytalanul, kis ívben bekanyarodott a szemből érkező vádlott elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget. Az ügyészség szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből, nagy sebességgel érkező vádlott nem lépi túl a sebességhatárt, vagy ha a másik vádlott szabályosan kanyarodik.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x