Ingyenes lesz a tömegközlekedés Luxemburgban – a világon elsőként
A kormány a tömegközlekedés ingyenessé tétele mellett legalizálná a kannabiszt, és két új nemzeti ünnepnapot is kijelölne.
Fotó: Wikipédia - szmo.hu
2018. december 06.


Luxemburg lesz az első ország a világon, ahol nem kell majd fizetni a tömegközlekedésért. A kormány javaslata szerint jövő nyártól a vonatok, a villamosok és a buszok használata is ingyenessé válik majd - írja a 24.hu.

Az 594 ezer lakosú Luxemburg területileg a világ hatodik legkisebb állama. Xavier Bettel miniszterelnök szerdán kezdte meg második ciklusát az ország élén, miután jóváhagyták liberális-szociáldemokrata-zöld koalíciós megállapodást. A politikus kampányában a környezetvédelmi kérdéseket tartotta szem előtt.

A kormány egyébként amellett, hogy ingyenessé teszi a tömegközlekedést, legalizálná a kannabisz használatát, és két új nemzeti ünnepnapot is beiktatna.

A főváros Luxembourgban borzalmas torlódások tudnak kialakulni, mert bár a településen csak 110 ezer ember él, naponta további 400 ezren érkeznek ide dolgozni. Egy tanulmány szerint a luxembourgi autósok átlagban 33 órát ültek dugóban 2016-ban.

Az ország vezetése eddig is progresszívan állt a közlekedéshez. Idén nyártól a gyerekeknek és a 20 évnél fiatalabbaknak ingyenes a tömegközlekedés. Emellett a felnőttek számára mindössze két euróba kerül a kétórás jegy, ennyi idő alatt pedig szinte bárhová el lehet jutni a miniatűr államban.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x