hirdetés
london2.png

Londoni terrortámadás: 7 ember őrizetben, 4 halott, 29 sérült

Az éjjel Birminghamben és más városokban is razziáztak a hatóságok. Azt feltételezik, hogy a merényletnek valamilyen formában köze van az iszlamista terrorizmushoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 23.


hirdetés

Az éjjel Birminghamben és más városokban is razziáztak a hatóságok, hét embert vettek őrizetbe a szerda délutáni merénylet miatt.

A brit hatóságok azt feltételezik, hogy a merényletnek valamilyen formában köze van az iszlamista terrorizmushoz - nyilatkozta Michael Fallon brit védelmi miniszter a BBC egyik rádiócsatornájának.

A merénylet szerda délután azzal kezdődött, hogy a támadó autóval a gyalogosok közé hajtott, majd késsel támadt a rendőrökre. A hatóságok hivatalos minősítése alapján terrortámadásról van szó, amelyben egy civil nő és egy férfi, valamint egy rendőr vesztette életét. A támadó is meghalt, őt egy rendőr lőtte le. Az előzetes információk, hogy 4 embert ölt meg a merénylő, nem helytállóak.

Jelenleg 29 sérültet ápolnak kórházakban, közülük 7 ember állapotát minősítették súlyosnak - számolt be a londoni rendőrség, a Metropolitan Police a Twitteren. Magyar sérültről nem tudni.

hirdetés

A rendőrség szerint a támadó akcióját a nemzetközi terrorizmus inspirálta. A hivatalos álláspontjuk szerint

a tettes egyedül cselekedett, de azt még vizsgálják, hogy mások segítették-e őt, vagy részt vettek-e a tervezésben.

A férfi személyazonosságáról egyelőre semmilyen információ nem szivárgott ki, de a rendőrség jelezte, pontosabb adataik is vannak róla.

londonlondon3

"Vélhetően tudják a hatóságok, ki követte el a szerdai londoni merényletet, hiszen lelőtték, és a képét is megmutatták, csak egyelőre a nyomozás érdekei miatt nem közlik az információt" - mondta Kis-Benedek József az M1-en.

A biztonságpolitikai szakértő szerint a rendőrök "pillanatok alatt" azonosították, hogy Birminghamben bérelték az autót, amellyel Londonban járókelők közé hajtottak, de nem biztos, hogy ugyanaz volt a bérlő és a támadó.

A magyar szakértő is arra következtet a támadó módszeréből, hogy az Iszlám Állam ideológiáját követte. Szerinte nem egyedül tervelte ki az akciót a férfi: segíthették a kocsibérlésben, és a helyszín kiválasztásában is "súghattak neki" - írja az MTI.

"Előkészített akcióról lehet szó, nem véletlenül vettek ennyi embert őrizetbe Birminghamben" - mondta.

A merénylet áldozataira egy perces néma csenddel emlékeztek:

hirdetés

Szerda délután – éppen a brüsszeli terrortámadás első évfordulóján – a London belvárosában található Westminster hídon egy férfi autójával a gyalogosok közé hajtott. Innen a Westminster-palota felé ment, ott a kerítésnek csapódott. Az autóból kipattanva megkéselt egy fegyvertelen rendőrt, ezt követően az épület udvarán lőtte le egy másik rendőr.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
telefon-pixnio-1000x667.jpg

Egy 12 éves kislány halállistát írt azokról a gyerekekről, akiket holtan akart látni

Saját szülei hívták ki a rendőröket, miután a gyerekük Snapchaten fenyegette meg az iskolatársait azzal, hogy meg fognak halni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

Letartóztattak egy 12 éves kislányt Floridában, miután nyilvánosságra hozta saját halállistáját azoknak a neveivel, akiket a halálukkal fenyegetett.

Saját szülei hívták ki a rendőröket, miután értesültek arról, hogy a lányuk a Snapchatre megnevezett gyerekeket, akiket halottan akar látni.

Ők mind a floridai Falcon Cove iskolába járnak, csakúgy mint a kislány.

Egy másik fenyegető üzenetben a helyi rendőrség szerint azt írta, hogy a halállistán lévő diákok nincsenek biztonságban, hétfőn meg fogják ölni őket.

hirdetés

A 12 éves gyereket őrizetbe vették gyilkossággal való fenyegetés és lőfegyverről szóló hamis bejelentés miatt. A helyi beszámolók szerint

be is vallotta a tettét, az viszont egyelőre nem derült ki, miért fenyegette meg az iskolatársait.

Forrás: ABC News, címkép: illusztráció (Pixnio)


KÖVESS MINKET:

hirdetés
pofatlan-budapesti-soforok.jpg

Videó a legpofátlanabb autóvezetőkről a budapesti rendőröktől

Az ütős felvételen például azokat láthatjuk, akik átlépték a záróvonalat, átmentek a piroson vagy a buszsávot használták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei hat napon keresztül, civil autókból ellenőrizték a szabálytalankodó autósokat a fővárosban.

Az eredményről videót tettek közzé Youtube-on, és "Közlekedési pofátlanítás" címmel írtak is róla a police.hu oldalon.

Az akcióval a rendőrök Budapesten olyan autósokat szűrtek ki és büntettek meg, akik vezetés közben telefonáltak, nem kötötték be a biztonsági övüket, nem vették figyelembe a záróvonalat, vagy átmentek a piroson, de a gyorshajtókat is lekapcsolták.

Az akció során összesen 72 sofőr kapott bírságot: záróvonal átlépése miatt 12, buszsávban közlekedés miatt 11, mobiltelefonálás miatt 10, gyorshajtás miatt 7 sofőrt bírságoltak meg.

hirdetés

A rendőröknek intézkedniük kellett több sofőrrel szemben, amiért figyelmen kívül hagyták az útburkolati jeleket, például mozgáskorlátozott parkolóhelyen parkoltak jogosulatlanul, nem vették figyelembe a megállni tilos táblát, a kötelező haladási irányt, illetve nem használták a biztonsági övet.

Összesen 12 sofőr kapott helyszíni bírságot amiatt, hogy áthajtott a piros lámpán.

A rendőrök fedélzeti kamerákkal felszerelt autókkal végezték az ellenőrzést, így a szabálytalankodókról felvétel is készült.

VIDEÓ: A szabálytalankodó sofőrök:


KÖVESS MINKET:


hirdetés
bilincs-pixxa.jpg

Úgy megverte újszülött gyermekét az apa, hogy a babának eltört a karja

A férfi rendszeresen bántalmazta a kicsit születése óta, mert az sokat sírt. Most 3 és fél év börtönre ítélték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

A Nagyatádi Járásbíróság kapcsolati erőszak és testi sértés miatt 3 év 6 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 42 éves férfit, aki megverte a pár hónapos csecsemőjét.

A férfi a néhány hónapos gyerekét nem sokkal születése után rendszeresen bántalmazta, mert a csecsemő sokat sírt. Ezért élettársát is hibáztatta.

A csecsemőnek a verések következtében többször keletkeztek 8 napon túl gyógyuló sérülései, egy alkalommal pedig apja olyan súlyosan bántalmazta, hogy a kicsinek eltört a karja.

A férfi élettársával együtt nevelte annak korábbi kapcsolatából származó három kiskorú gyerekét, illetve 2018 novemberében született közös gyereküket is. Most a bíróság megszüntette az apa felügyeleti jogát is.

hirdetés

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott védője enyhítésért és a felügyeleti jog megtartásáért fellebbezett.

Címkép: illusztráció (Pixabay)


KÖVESS MINKET:


hirdetés
gyor.jpeg

Kamera rögzíthette a 17 éves győri késelő támadását

Ügyvédje azt mondta, a fiúnak annyira beszűkült a tudata, hogy nem is tud visszaemlékezni arra, mit tett.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, egy 17 éves diák egy hármas dolgozat ürügyén kést rántott, és az órán többször megszúrta tanárát, akinek az állapota jelenleg kielégítő.

A fiú azóta egyszemélyes cellában tartózkodik: kora miatt nem zárhatják össze felnőtt elkövetőkkel, fiatalkorúak börtönébe pedig egyelőre azért nem mehet, mert a további eljárás miatt a városban kell maradnia - írja a Blikk.

hirdetés

Mint kiderült, a nyomozók munkáját egy folyosói kamera is segítheti, ami a nyitott tanterem miatt lehetséges, hogy a teremben történteket is rögzítette.

A fiatal ügyvédje a Borsnak nyilatkozott:

"Védencem jelenleg nincs abban az állapotban, hogy üzenjen, az erős poszttraumás stressz miatt még jobban bezárkózott és magába fordult. Sőt, annyira beszűkült a tudata, hogy a cselekményre sem tud visszaemlékezni."

Hamarosan elmeorvosi szakértő állapíthatja meg, hogy a diák milyen tudatállapotban lehetett az elkövetés idejében, és ezután döntenek arról, hogy szükséges lehet-e elmegyógyintézetbe zárása.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!