hirdetés
antonov-an72-repulo-wiki-1000x666.jpg

Lezuhant Kongóban az elnök embereit szállító repülőgép

A gép a felszállás után egy órával tűnt el a radarról és egy erdős területen zuhant le. Az utasokat még keresik.
MTI, címkép: illusztráció (Wikipédia - szmo.hu
2019. október 11.


hirdetés

Lezuhant a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén egy repülőgép, fedélzetén az ország elnökének az embereivel - közölték pénteken kongói kormányzati források.

A Kinshasa felé tartó repülőgép csütörtökön,

a felszállás után egy órával tűnt el a radarról, és az ország keleti részén lévő erdős területen zuhant le.

A gépen nyolcan utaztak, köztük Felix Tshisekedi kongói elnök több munkatársa, többek közt a sofőrje is.

A repülő roncsait már megtalálták, az utasokat még keresik. Sérültekről egyelőre nem érkezett információ.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
meszaros-Copy.jpg

Az összes Fidesz-plakátot lecserélték Érden két nappal a választás előtt

A bíróság megállapította, hogy az előző plakátok törvénysértőek voltak, ezért kellett levenni azokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Mint azt megírtuk, a bíróság döntése szerint az összes fideszes választási plakátot le kell szedni Érden. Az indoklás szerint

a párt jelöltjei megsértették a választás tisztaságát és az esélyegyenlőség alapelvét.

A kétféle narancssárga, nemzeti lobogós, háromszöges dizájnra épülő, azonos betűtípust használó sajtókampány hirdetéseit ugyanis könnyű volt összetéveszteni, noha az egyik fajta a Fidesz–KDNP–Összefogás Egyesület által támogatott helyi jelölteket hirdette az önkormányzati választások előtt. A másik pedig az Érdi Modern Városok Program kereteiben megvalósuló városfejlesztési eredményeket. Ráadásul az arculat mellett a szlogenek is hasonlítanak. (A képeket korábbi cikkünkben láthatod.)

A bírósági döntést követően péntek reggelre, a választás előtt két nappal az érdi Fidesz-KDNP-Összefogás Egyesület az összes T. Mészáros András polgármesternek és a kormánypárti képviselő-jelölteknek a plakátját és citylightot lecserélték a városban

- írta meg a 24.hu.

Csőzik László, az ellenzéki pátok és civil szervezetek polgármesterjelöltje szerint T. Mészáros András és társai az 50 napos kampányban 47 napon keresztül súlyosan megsértették a választás tisztaságát, és a jelöltek esélyegyenlőséget a „lopott”, közpénzből készített arculattal - írta a lap.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
fanni-cimkep.jpg

VV Fannit nyereségvágyból ölhette meg gyilkosa - vádat emeltek a férfi ellen

A vádirat szerint pénz kellett neki. A lakásán találkozott vele, olyan erővel bántalmazta, hogy belehalt. Holttestét a Dunába dobta, két napra rá újra visszament a lakásba, hogy értékeket hozzon el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség az egykori ValóVilág-szereplő, Novozánszki Fanni halálának ügyében.

A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor közleményéből kiderül:

értékei megszerzése miatt ölte meg egy férfi,

a Fővárosi Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlott, egy 35 éves férfi – miután a bűncselekményt megelőző időben sem állandó munkahellyel, sem rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, viszont költekező életmódja fenntartásához pénzre volt szüksége – elhatározta, hogy megkísérel rövid úton pénzt szerezni Fannitól. Hosszas próbálkozást követően 2017. november 20-ára beszélt meg egy találkozót vele, a lakására.

Amikor a nő az esti órákban beengedte a férfit budapesti otthonába, a lakásban lévő értékek megszerzése érdekében az bántalmazta. Ennek következtében áldozata

vérző sérülést szenvedett és magatehetetlen állapotba került.

Ezután a lakásban több értéktárgyat magához vett, eltette Fanni okmányait és olyan dolgokat, amikkel azt a látszatot keltette, hogy elutazott. Utána a lakáshoz tartozó mélygarázsba parkolt, majd a még mindig magatehetetlen állapotban lévő nőt kézben levitte az autóhoz. A hátsó ülésre tette, és elhajtott a Budapest XIII. kerület, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz.

Fanni ekkorra már nem élt, a korábbi bántalmazásokba belehalt.

A férfi a holttestet összekötözte, a kocsija csomagtartójába tette. Siófokra ment, majd a holttesttel másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába helyezte.

Két nappal később további értékeket hozott el Fanni lakásából.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be pénteken vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A minősített emberölést a törvény tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

A vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!