hirdetés
Elküldte a Mercedesét 5 éves rákbeteg rajongójának Lewis Hamilton
A kisfiú egy videóüzenetet küldött kedvenc autóversenyzőjének, a Forma-1-es világbajnok pedig cserébe neki ajánlotta hétvégi győzelmét és nem mindennapi ajándékokkal lepte meg őt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 14.


hirdetés

Nemes gesztust tett Lewis Hamilton egy kis rajongójáért. Olyan ajándékokkal lepte meg az 5 éves Harry Shaw-t, amiről még ő sem álmodott.

A brit kisfiú a csontrák egyik ritka típusában szenved, amiből valószínűleg már nem fog felépülni. Az orvosok nemrég azt mondták neki, már csak 1-2 hete lehet hátra. Ezt a rövid időszakot tette most szebbé neki a hőse, akinek egy videóüzenetben kívánt sok szerencsét a hétvégi Spanyol Nagydíjhoz.

"Helló Lewis Hamilton! Sok sikert kívánok, nyerd meg a versenyt Spanyolországban! Köszönöm a sok ajándékot! Sok szeretettel, Harry!"

Harry, you don't know how much this message means to me buddy. Thank you so much, you are my inspiration today Harry. I will try to make you proud. You are such a strong boy, I wish I was as strong as you, I wanted the world to see how strong you are and ask everyone to send their best wishes and prayers to you during this hard time. Sending you love Harry. God bless you. Your friend, Lewis #keepfighting #nevergiveup #wewinandwelosetogether

218.4k Likes, 5,106 Comments - Lewis Hamilton (@lewishamilton) on Instagram: "Harry, you don't know how much this message means to me buddy. Thank you so much, you are my..."

A kis beteg már korábban is sok ajándékot kapott Hamiltontól, például egy Mercedes-pólót viselő macit és egy mercedeses sapkát és egy aláírt fényképet is. Ezeket bárki beszerezheti a Forma-1-es csapat webshopjából vagy más, rajongói termékeket árusító cégtől, Harry viszont olyasmiket is kapott egyenesen az ötszörös világbajnoktól, amiket talán még soha senki.

Azután, hogy Hamilton megnyerte a vasárnapi Spanyol Nagydíjat, másnap a Shaw család otthona elé begurult egy Forma-1-es autó, ráadásul a brit pilóta Mercedesének egyik tökéletesen élethű másolata, előtte pedig ott díszelgett a barcelonai futam győzelméért járó trófea is.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Gyűjtés indult a kilakoltatásra váró 9 gyerekes család megsegítésére, akiknek Orbán Viktor minden jót kívánt
'Úgy éreztem, helyettem szült kilenc gyereket' - indokolta a Facebookon indított akciót Szalai Kriszta színésznő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 11.Szél Bernadett is felkarolta az ügyet, ő szintén Orbán Viktorhoz fordult írásbeli választ igénylő kérdésével, Szalai Kriszta színésznő pedig a civilek összefogására alapozván gyűjtésbe kezdett a kilakoltatásra váró családért.

Amint arról mi is beszámoltunk, április 30-án lejárt a téli hónapokra szóló kilakoltatási moratórium, így elkezdődhettek az eljárások.

Ennek eredményeként egy kilencgyermekes család lakhatása is veszélybe került.

Az édesanya a Házon kívül című műsor riporterének mondta el, hogy négy évvel ezelőtt 8 gyermekével menekült el egy bántalmazó kapcsolatból, és hol a nagyszülőknél, hol egy albérletben húzták meg magukat.

Azóta új kapcsolatot létesített, jelenlegi férjének pedig állandó munkahelye van, így visszaköltözhettek egykori zsámboki házukba és egy közös gyerekük is született.

Ám dacára annak, hogy 11-en osztoznak az otthonon, a lepusztult házat el akarják árverezni a fejük felől.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az előző férj a rossz állapotú épülettel együtt egy körülbelül 20 millió forintos adósságot is hátrahagyott.

Az exférjnek nincs munkahelye, az anyuka pedig nem rendelkezik tulajdoni hányaddal az ingatlanban, viszont adóstárs.

A ház kikiáltási ára 7,5 millió forint, de az asszony ebből csak 2,7 millió forintot kaphat, ami az eddig kifizetetlen gyerektartásból adódik össze. Ennyiből viszont nem telik egy új házra, albérletek pedig nincsenek a közelben.

Az édesanya most attól fél, hogy elveszik tőle a gyermekeit, ezért végső elkeseredésében Orbán Viktorhoz fordult segítségért.

A levélre két hónap után érkezett válasz a Levelezési Osztálytól.

Ebben felhívták az édesanya figyelmét arra, hogy a vonatkozó kormányrendelet értelmében a Miniszterelnök valamennyi egyedi, szakmai, szakigazgatási és hatósági kérdésben az illetékes szervek, illetve szakminisztériumok álláspontjára támaszkodik, így az egyéni megkereséseknél nem rendelkezik elbírálási-, beavatkozási lehetőséggel nem rendelkezik. Azt javasolják, hogy az anya konzultáljon a volt férjével, kérjen önkormányzati bérlakást/ingatlant - az azonban nem áll rendelkezésre.

A levél így zárul:

"Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!"

A közvélemény reakciója nem maradt el, többen reagáltak és összefogtak az ügyben.

A Magyar Hang újságírója az anyukától, Fazekas-Simon Krisztinától megtudta, hogy több magánember is adakozni kezdett: május 10-éig 110 ezer forint érkezett a családhoz.

A civil összefogás részeként Szalai Kriszta színésznő pedig egy 300 ezer forintos felajánlást tett, és csütörtök este gyűjtést indított Facebook-oldalán.

Péntek délig 262 embertől 1,8 millió forint gyűlt össze.

"Úgy éreztem, helyettem szült kilenc gyereket és egy kicsit nekem is be kell szállnom a gyerekek nevelésébe"

– válaszolta a lap kérdésére, hogy miért is kezdett bele a kampányba.

Nem ő az egyetlen, aki szívén viseli a helyzetet.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Leukémiával küzd a 20 éves magyar válogatott kosárlabdázó
Gereben Lívia és családja pénteken tudta meg a szörnyű diagnózist. Már meg is kezdték a lány gyógykezelését.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 11.Leukémiát diagnosztizáltak Gereben Líviánál, a magyar női kosárlabdaválogatott játékosánál. A szomorú hírt a 20 éves lány testvére, Gereben Dorka osztotta meg közösségi oldalán.

A bejegyzésből kiderül, hogy

az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa és családja pénteken tudta meg, hogy leukémiás. Este már a Szent László Kórház leukémia osztályán volt, ahol elkezdték a gyógykezelését.

Lívia nővére azt is elárulta, hogy húgát a 110-es kórházi szobában helyezték el, ami szerinte nem véletlen, hiszen a kosárlabdázónak 10-es a mezszáma.

"Most új háború, új harc jön, aminek általában a végét nem tudjuk, de most igen, biztos vagyok benne, hogy legyőz mindent és mindenkit, mert Ő az én testvérem, az én harcosom, és addig nem mozdulok mellőle, amíg együtt el nem hagyjuk a kórházat, beintve a betegségnek!"

- írta Gereben Dorka Facebook-oldalán.

Szalay Ferencet, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökét is sokkolta a hír. A hunbasket.hu oldalán megjelent közleményben így üzent a fiatal kosárlabdázónak.

"Ma még mindannyian próbáljuk feldolgozni ezt a hírt. Természetesen az egész kosaras társadalmat maga mögött tudhatja Livi, együtt harcolunk vele mi is a betegsége ellen.

Biztos vagyok abban, hogy a rá jellemző küzdenitudás, a mindent elsöprő akarat sokat segít majd ebben a küzdelemben, mi mellette állunk mindenben! Ezúton is szeretném üzenni a családnak, s magának Líviának: ebben a csatában egyetlen pillanatra sem leszel egyedül, ránk mindig számíthatsz!


KÖVESS MINKET:
hirdetés
'Úgy fogom fel, mint egy kemény meccset' - megszólalt a 19 éves, leukémiás kosárlabdázó lány
Gereben Líviát a 10 legígéretesebb, Amerikán kívüli játékos közé sorolta nemrég a nemzetközi szövetség. Csapata visszavárja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 12.Mint azt megírtuk, a tehetséges, fiatal kosarasnak, Gereben Líviának pár hete tűnt fel, hogy valami baj lehet, mert a tarkójánál a nyirokcsomók megnagyobbodtak. Ekkor szólt szüleinek. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy leukémiás. A szekszárdi kosárlabdacsapat játékosa már kórházban van és megkezdték a kezelését.

Líviát sokkolta a hír. Először nem akarta elhinni a diagnózist, de aztán azonnal elhatározta, hogy harcolni fog a betegséggel.

A tehetséges kosarast nemrégiben a 10 legígéretesebb, Amerikán kívüli játékos közé sorolta a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség. Barátai és sporttársai szerint is hatalmas az akaratereje.

Egy korábbi interjúban elmondta, hogy a közönség szeretete nagy erőt ad neki.

"Muszáj erősnek maradnom, meg keménynek, mert nagyon sokat számít az, hogy fejben hogy állok hozzá a dologhoz. Nagyon meg szeretnék gyógyulni, minél előbb" - mondta.

Mindenki szorít Líviának, a család, a barátok, a sporttársak is támogatják, és bíznak gyógyulásában. A kosaras elmondta, hogy nagyon jó érzés számára, hogy ennyien mellette állnak.

"Most úgy fogom fel, mint egy kemény meccset, tudom, hogy mennyi csapattárs áll mellette, nagyon sok pozitív energiát tudok ebből meríteni"

- mondta az RTL Híradónak.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Futómű nélkül tette le a gépet a hős pilóta, mindenki őt ünnepli
A mianmari esetről videó is készült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.A futómű meghibásodása miatt az első kerekek nélkül tette le a gépét bravúrosan egy mianmari pilóta. A vasárnapi akcióban a gép 89 utasa közül senki nem sérült meg.

A Myanmar Airlines légitársaság Rangunból érkező UB-103-as járata, egy brazil gyártmányú Embraer 190-LR típusú gép vasárnap reggel szállt le Mandalayban - írja az MTI. Je Htut Aung, a mianmari légiközlekedési hivatal igazgatóhelyettese elmondta, hogy a pilóta, Miat Moe Aung kapitány többször is megkísérelte kiengedni az orrfutóművet, először számítógéppel, majd kézi üzemmódban.

Kétszer átrepült a repülőtér felett, hogy ellenőrizzék, sikerült-e kiereszteni a futóművet, majd az előírásoknak megfelelően elégette az üzemanyagot, hogy kisebb legyen a gép súlya.

Ezután a hátsó kerekekre tette le a gépet, mielőtt az orrát leengedte, anélkül, hogy bárki megsérült volna a gépen. Az incidens ügyében vizsgálatot indítottak.

Szerdán a Biman Bangladesh légitársaság utasszállító kisrepülőgépe leszállás közben letért a leszállópályáról és három részre tört a ranguni nemzetközi repülőtéren, legalább 17 ember megsérült.

2017-ben egy katonai repülőgép zuhant az Andamán-tengerbe 122 emberrel a fedélzetén, ez volt Mianmar történelmének egyik legsúlyosabb repülőgép-szerencsétlensége.

Ez volt a második légiközlekedési incidens egy hét alatt az egykori Burmában.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x