Levelet írt az iskola igazgatójának a veronai buszbaleset sofőrje
Az iskola igazgatója a szülőknek is eljuttatta a levelet, akik még mindig nem nézhettek a buszvezető szemébe a történtek után.
MTI Fotó: Kallos Bea - szmo.hu
2018. november 08.


V. János, a veronai buszbaleset sofőrje a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójához címzett levélben nyilvánított részvétet. A tragédia, amelyben 11 gyermek és 6 felnőtt hunyt el 2017. januárjában történt, lassan két éve. De a buszvezető a mai napig nem állt az elhunyt gyermekek szülei elé, akik a mostani levél miatt is felháborodtak.

„Mivel a sítúrát az Önök iskolája szervezte, Önnek szeretném ezúton kifejezni őszinte részvétemet a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Kérem, belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé”

- idéz a Bors a hozzájuk eljuttatott levélből, amiből az is kiderült, hogy a férfi állítása szerint csak hónapokkal később tudta meg, mi történt pontosan.

Az iskola igazgatója a szülőknek is elküldte a levelet, akik felháborodtak V. János döntésén. A szülők ugyanis a bírósági tárgyaláson sem tudtak a férfi szemébe nézni, hiszen az nem ment el. A lapnak nyilatkozó egyik hozzátartózó azt mondta, elképesztő, hogy az igazgatónak küldte a levelet, de az elmúlt lassan két évben még mindig ez volt az egyetlen gesztusa a gyászoló hozzátartozók felé.

A szülők korábban a lapnak elmondták, "azért fájó számukra a sofőr hozzáállása és bujkálása, mert szeretnének hiteles információt kapni gyerekeik halálának pontos körülményeiről, ami segítené számukra a tragédia feldolgozását."


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x