hirdetés
kutyacimlap.png

Letöltendő börtönt kaptak a tiltott kutyaviadal miatt, ők sem tudták végignézni a videót

A bíróságon levetítették, ahogy a kutyák marcangolják egymást a mohácsi vágóhídon kialakított arénában. A vádlottak nem néztek oda.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 07.


hirdetés

Tiltott kutyaviadal szervezése miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélt három férfit a bíróság első fokon. Tavaly júliusban egy mohácsi vágóhídon uszította egymásnak kutyáját két férfi, őket, és a viadal bíróját is bűnösnek találták.

A két harci kutya csaknem fél órán át, szinte a végkimerülésig küzdött egymással, véres összecsapásuknak csak a kommandósok rajtaütése vetett véget.

A tiltott viadalról az egyik néző videót készített, amit levetítették a bíróságon. Ezt a vádlottak sem tudták végignézni, az egyikük az ablakon bámult ki, a másik a fejét a tenyerébe temette.

hirdetés

Azt mondták, megbánták tettüket. Nem akartak a kutyának fájdalmat okozni, azt pedig pláne nem, hogy elpusztuljanak.

"Valójában szeretem a kutyákat"

- mondta az egyikük.

Ez azonban nem hatotta meg a bírót. Az elsőrendű vádlott másfél év letöltendő börtönt kapott, a másik két vádlott pedig 20 hónapot.

"Ez nem bocsánatos bűn."

- fogalmazott a bíró. Mivel mindhárman fellebbeztek, az első fokú ítélet nem jogerős.

Az RTL Híradó beszámolója:


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
borkai-cimkep-gyor.jpg

Borkai lemondása után három lehetséges polgármesterjelöltben gondolkodhat a Fidesz

Az Index információ alapján több név is felmerült a győri időközi választás kapcsán.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 06.


hirdetés

Az Index azt írja, információik szerint a Fidesz három potenciális jelöltben gondolkozik, miután Borkai Zsolt győri polgármester bejelentette lemondását. Emiatt időközi választás lesz a városban.

A portál szerint a három lehetséges jelölt egyike Németh Zoltán,

aki 1990-től a Fidesz tagja. 2014 októberében az önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP pártszövetség listavezetőjeként szerzett mandátumot a megyei közgyűlésében, a megyei közgyűlés elnöke jelenleg is.

hirdetés

Rajta kívül Fekete Dávid nevét említik, aki most az egyik alpolgármester.

2004 óta Fidelitas-, 2007 óta pedig Fidesz-tag. 2009 óta a Győri Fidelitas ügyvezető alelnöke, 2011 óta a Győr-Moson-Sopron Megyei Fidelitas elnöke. 2010 januárja és szeptembere között Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése Városstratégiai Bizottságának külsős tagja volt.

Talán a harmadik opció a legérdekesebb:

úgy tudni, Pálinger Katalin olimpiai ezüstérmes magyar válogatott kézilabdakapus neve is felmerült

- írja az Index.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
nyugdij-postas-kifizetes-mti-mohai-balazs-1000x655.jpg

Nagy változás jöhet a nyugdíjak kifizetésében

Minél több kifizetést szeretnének átutalással intézni készpénz helyett, ezért a jövőben már nem a postások vinnék el a nyugdíjat az időseknek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 06.


hirdetés

Kedden ülésezett a Versenyképességi Tanács, ezután pedig Varga Mihály pénzügyminiszter modernizációs törekvésekről beszélt.

Három témát beszéltek át. Az egyik az elektronikus fizetések lehetőségének bővítése, amelynek keretében hosszú távon

fontos cél lenne, hogy a nyugdíjak és más szociális juttatások kifizetése is utalással valósuljon meg. Most a nyugdíjak felének kifizetése így történik, ezt szeretnék felgyorsítani

– mondta Varga Mihály a Portfolio.hu tudósítása szerint.

hirdetés

Cél, hogy az 5 alkalmazottnál több főt foglalkoztató munkáltatók a béreket átutalással intézzék. A fekete- és szürkegazdaságot tápláló készpénzt ezzel is szeretnék visszaszorítani.

Ezt szolgálná az is, hogy a vállalkozások egymás között is átutalással rendezzék a számlát, ezért a készpénzfizetési korlátot szeretné csökkenteni a miniszter.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
borkai_derstandard.png

„A botrányos polgármester lemondott” - bejárta a világsajtót Borkai bejelentése

A világ több vezető médiuma is beszámolt a győri városvezető döntéséről.
Címkép: Der Standard - szmo.hu
2019. november 06.


hirdetés

Nyílt levélben jelentette be lemondását Borkai Zsolt. Győr megválasztott polgármestere felvette ugyan a mandátumát a győri közgyűlésen, de péntek délutántól már nem tölti be a tisztségét. A döntése okairól itt írtunk bővebben:

A szexbotrányba keveredett, kábítószer-fogyasztással és korrupcióval is megvádolt egykori olimpikon - és most már egykori győri polgármester - döntéséről a nemzetközi sajtó is beszámolt.

hirdetés

Az osztrák Der Standard egyszerűn csak botrányos polgármesternek nevezi a néhány napja még újraválasztott Borkai Zsoltot.

A New York Times Borkai lemondó leveléből csak azt a mondatot idézi, hogy az orgián levideózott polgármester "levonja a konzekvenciákat és vállalja a felelősséget". A cikk végén a lap megemlíti, hogy négy hónapon belül megválasztják az egykori olimpikon utódját.

A Reuters kiemeli, hogy Borkai elismerte, részt vett egy orgián, azonban a videó kapcsán felsorakoztatott korrupciós és kábítószeres vádakat következetesen tagadja.

Az osztrák Kronen Zeitung a cikk címe fölé pedig egyszerűen csak annyit írt: erkölcsi okok.

A hír a lap világ rovatában vezető helyen látható a címoldalon.

Borkai Zsolt lemondásáról beszámolt ezen kívül még az ORF és a Yahoo News is.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
iskolakezdes6.jpg

Az Oktatási Hivatal dönt arról, maradhat-e még az óvodában a nem iskolaérett gyerek

A szülőknek ezentúl hozzájuk kell fordulniuk, ha szerintük óvodás gyermekük nem áll készen az iskolára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 06.


hirdetés

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Maruzsa Zoltántól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkárától sikerült megtudnia, hogy kihez fordulhatnak azok a családok, akik úgy érzik, óvódás gyermeküknek még nincs az iskolában a helye.

Az iskolaérettségi vizsgálatokra irányuló kérelmeket az Oktatási Hivatal fogja elbírálni, az indokoltakat a pedagógiai szakszolgálatoknak továbbítják az iskolába lépéshez szükséges fejlettség felmérésére - írja az Index a PDSZ két aktivistájára hivatkozva.

Az Oktatási Hivatal a jelenlegi szakmai protokollok alapján fogja lefolytatni a vizsgálatot.

Azért fontos ez a kérdéskör, mert a rendelet még mindig nem jelent meg arról, hogyan fogják lebonyolítani az iskolaérettségi vizsgálatokat 2020-ban.

hirdetés

Az országgyűlés nyáron megváltoztatta a jogszabályokat és az új előírás szerint az óvoda meghosszabbítását már szakértői döntéshez kell alátámasztania.

Ezzel kapcsolatban több mint 700 pszichológus szakember juttatott el nyílt levelet Kásler Miklós miniszternek és Bódis József államtitkárnak. Szeretnék, ha minél előbb megszületne a rendelet, hogy szabályozza ezt a fontos kérdést.

Illetve pszichológusok, szülők és pedagógusok petíciót is indítottak a témában.

Az eddigi alapszabály értelmében azt a gyereket be kellett íratni iskolába, aki az adott év augusztus 31. napjáig betölti a hatodik életévét, viszont a szülők az óvodavezetőtől kérhették, hogy gyermekük hadd maradjon még egy évet az intézményben.

A jelenlegi állás szerint ha a szülő még halasztani szeretné a beíratást, akkor január 15-ig az Oktatási Hivatalhoz kell beadnia a kérelmet, majd az iskolakezdés eldöntéséhez szükséges vizsgálatokat ezután a pedagógiai szakszolgálatok folytatják le.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!