hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Letartóztatták a Jégvarázs Elzáját Amerikában az extrém hideg miatt
Legyen hó... - énekelte Elza a rajzfilmben, az amerikaiak meg már úgy vannak a hideggel, hogy inkább kuss legyen Elsának, ne hó.
CBS News, fotók: Instagram, Facebook - szmo.hu
2019. január 30.


hirdetés

Egy Illinois-i rendőrség úgy döntött, viccből letartóztatás alá helyezi a Disney-mese Elzáját kedden, mert valószínűleg ő hozhatott sarkvidéki hideg levegőt a középnyugatra.

A McLean rendőrség a Facebook-oldalán osztotta meg a letartóztatás hírét:

"Az extrém hideg idő miatt minden bűnügyi tevékenység, hülyeség és idiótaság szünetel... még Elzát is letartóztatás alá helyeztük óvadék nélkül"

- írták. Az egyik rendőrtiszt még rózsaszín bilincset is használt.

Amerika bizonyos részein, például Chicagóban (ahol a héten alacsonyabb lesz a hőmérséklet, mint a sarkvidéken, ezért már a vasúti síneket is fel kellett gyújtani) már egy hete tombol az őrült hideg, van, ahol a mínusz 40 fokot is eléri a hőmérséklet.


KÖVESS MINKET:

Élete kockáztatásával szülte meg négyesikreit a bátor anyuka
Már az első terhessége is kisebb csoda volt. Nem fogadták meg az orvosok tanácsát, akik azt mondták: vetessen el kettőt, hogy a másik ikerpárnak és neki több esélye legyen a túlélésre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 07.


hirdetés

A 27 éves Kendall MacDonald policisztás petefészek-szindrómában és endometriózisban szenvedett, ezért eleve nehéz volt neki teherbe esnie. Aztán mégis megszületett kisfia, Brooklyn, akinek azonnal szerettek volna egy kistestvért adni. A következő évek az eredménytelen próbálkozással teltek el, közben Kendallnek volt egy vetélése is. Ráadásul a fiatalasszonyt toxikus sokk-szindróma is elérte, mert a méhlepényének egy része benne maradt Brooklyn születése után – írta a Sun.

Egy különleges gyógyszeres kezelés után azonban egy ultrahangos vizsgálat egészséges szívverést árult el. És ez még nem volt minden. A kilenchetes ultrahangon már egy második szívverés is hallatszott, egy harmadik vizsgálaton pedig további kettő. Kendall négyesikreket várt és ilyenre még nem volt példa a családjukban.

Csakhogy 12 hét után az orvosok közölték vele, hogy lehet, hogy egyik baba sem marad életben, és azt tanácsolták neki, hogy két magzatot vetessen el, így növelheti a másik pár túlélési esélyeit és ő sem kockáztatja az egészségét. Férjével, Josh-sal két hét gondolkodási időt kaptak. Az általuk megkérdezett orvosok egymásnak ellentmondó tanácsokat adtak. Végül úgy döntöttek, megtartják valamennyit. Miután úgy tudták, hogy legalább 28 hétre kell az ikreknek születniük, hogy életképesek legyenek, a pár egy kórház közelébe költözött.

Végül 28 hét és négy nap után tavaly augusztusban Molly, Hudson, Indie és Quinn császármetszéssel világra jöttek. Ők voltak 20 év óta az első négyesikrek Új-Zélandon. Az első hét hétben valamennyiüket inkubátorban tartották, de 12 hetes korukban egészségesen hazavihették őket.

A család egy közösségi oldalt nyitott Givealittle néven, hogy támogatást keressen az öt kisgyermek neveléséhez, és ehhez máris sokan csatlakoztak, hogy osztozhassanak Kendall és Josh e nem mindennapi élményében.


KÖVESS MINKET:"Romjaimban voltam, épp a repülőutam előtti éjjelen szakítottam" – 10 ember mesélte el, hogy cselekedtek vele jót vadidegenek
Készülj fel egy csomag papírzsepivel.
someeecards, fotók: Pixabay, Giphy - szmo.hu
2019. március 07.


hirdetés

Az írónő Nicole Cliff írta ki a napokban a Twitterre, hogy kíváncsi, milyen kedves gesztusok estek jól a felhasználóknak idegenektől - ami pedig lelkes tweet-lavinát indított el. Úgy tűnik, a legtöbbünknek van olyan története, ami mások önzetlenségéről szól. A someeecards.com gyűjteményéből válogattunk.

"Chicagóban éltem, 22 éves voltam, anyagilag nullán és lehangolt. Kértem egy üdítőt, mivel azt gondoltam, van 5 dollár a számlámon, de elutasították a kártyámat. Elsírtam magam, a pultos pedig azt mondta, csak fogyasszam egészséggel."

"14 voltam, amikor apám infarktust kapott. Egyedül voltam vele otthon, nem volt még mobiltelefon, így nem tudtam elérni anyámat. A kórházban, miközben a folyosón sírtam, odalépett egy nő, átnyújtott egy csomó aprót, hogy használhassam a nyilvános telefont. Biztos vagyok benne, hogy egy angyal volt."

"A válásom kellős közepén bebotorkáltam egy Starbucksba. Könnyek között adtam le a rendelésem. A pultos srác nem tudhatta, mi bajom van, mégis ezt mondta: 'minden rendbe jön majd, ne aggódj.'"

"Két nagyon kedves lány észrevette, hogy részegen és magányosan utazom a metrón szilveszter éjjel. Leszálltak velem a szerelvényről, hazakísértek, megitattak egy nagy pohár vízzel és lefektettek az ágyamba. Még a kutyámat is kiengedték, mielőtt elmentek."

"Örökké hálás leszek annak az ismeretlen nőnek, aki anyámmal egy utcában lakott és több bögre forró teát hozott oda nekem, míg a tornácon vártam egy fagyos februári éjjelen, hogy a halottkém befejezze a munkáját édesanyám testével. Nem bírtam bemenni."

"Egy alkalommal, még az éttermes időszakomban egy párt szolgáltam ki. Jót nevettünk, remekül elbeszélgettünk, pedig nem ismertük egymást korábban. 90 dolláros borravalót hagytak ott nekem egy kis levélkével együtt, amiben arra biztattak, mosolyogjak mindig így, és azt írták: csodássá varázsoltam a randevújukat."

"Romjaimban voltam, épp a repülőutam előtti éjjelen szakítottam. Egy apámmal egyidős férfi ült mellettem a repülőn és végig kellett hallgatnia, hogy az egész út alatt zokogtam. Amikor megérkeztünk, halkan ennyit mondott: "Nem tudom, min mész keresztül, de remélem, rátalálsz a békédre."

"Egy pénzzel teli borítékot és a tárcámat is elhagytam az utcán New York-ban - mindkettőt visszajuttatták hozzám. A pénz a főnökömé volt, és olyan rondán üvöltött velem, hogy zokogtam, amikor a megtalálók visszaadták. Megölelgettek, hogy megnyugtassanak."

"9 éves voltam és balettórára tartottam épp a buszon, amikor egy idősebb fazon odaült mellém és sugdosni kezdett. Egy idős hölgy odalépett, leült és megkérdezte: 'Louise (nem így hívnak), hogy van az anyukád?' Utána ottmaradt és addig beszélgetett velem, amíg le nem szálltam. Megmentőm."

"Amikor ellátogattam New Yorkba, egy férfi a Times Square-en abbahagyta a telefonálást, hogy közölje: imádja a dzsekimet."


KÖVESS MINKET:
Merre van a földkerekség legkeményebben ivó városa?
Tavaly Kijevben este 11-től másnap reggel 10-ig alkoholárusítási tilalmat rendeltek el. Az ukrán főváros szeszfogyasztása minden képzeletet felülmúl.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 07.


hirdetés

„Az ivás a férfiasság jele itt – mondja egy helyi újságírónő

a Guardian tudósítójának. Az emberek el sem tudják képzelni, egy felnőtt férfi józan lehet esténként vagy a hétvégeken. Azt gondolják, biztosan valami nem stimmel velük.”

Ami a rendelkezést illeti, Daria Mescserjakova szerint több generációnak kell kifutnia ahhoz, hogy csökkenjen a szeszfogyasztás. A legnagyobb ivók a középkorú férfiak, a fiatalabbaknak, akik már az internettel nőttek fel, már nem annyira vonzó program leinni magukat.

A volt kelet-európai szovjet köztársaságok a világ legkeményebb alkoholfogyasztó országai közé tartoznak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése szerint, amely a 15 éven felüliek italozási szokásait vizsgálta. Ezekben az országokban a tiszta szeszben mért évi átlag alkoholfogyasztás meghaladja a 10 litert. Meglepően magas ez a mennyiség Dél-Koreában, Vietnamban és Portugáliában, de Ausztrália és Kanada, valamint Európa más térségei is az élmezőnybe tartoznak.

Az országoknak többé-kevésbé megbízható adataival szemben elég nehéz kiszűrni az egyes „nagyivó” városokat.

A WHO Litvániát jelölte meg az Európai Unió legnagyobb alkoholfogyasztó országának, ott az ország lakossága átlag 15 liter tiszta szeszt pusztít el egy év alatt – ez 167 üveg 12 fokos bornak felel meg. (Magyarországon egy 2018-as adat szerint 13,5 litert isznak meg).

Fővárosa, Vilnius biztosan pályázhat az első helyek egyikére, már csak azért is, mert igen nagy hétvégi italozó turisták inváziója – elsősorban a szigorú korlátozásokat bevezető Finnországból és Svédországból – de a helyiek szerint a fővárosnál súlyosabb a helyzet vidéken, ahol nagy a munkanélküliség, és sokan nem tudnak mit kezdeni kényszerű szabadidejükkel.

Vallási, kulturális, társadalmi és gazdasági tényezők is befolyásolhatják az országok közötti különbségeket. Például az Egyesült Államokban New York és Los Angeles lakói sűrűn néznek a pohár fenekére, míg például Utah államban, elsősorban a nagy mormon közösség szokásai miatt, jóval alacsonyabb a fogyasztás.

Dél-Afrikában már komoly problémákat okoz, hogy egyre többen fogyasztanak alkoholt úgy, hogy egy ültő helyükben a sárga földi leisszák magukat. A „binge-drinking” a fokvárosi egyetem tanulmánya szerint minden hetedik felnőttet érint.

A dél-koreaiak egyes statisztikák szerint már kétszer annyi tömény szeszt isznak, mint az oroszok és a helyi hatóságok úgy próbálják korlátozni a munka utáni ivászatokat, hogy a legtöbb italmérő helyiséget este 9-kor bezárják. A hagyományos orosz vodka-vedelés állítólag drámaian visszaesett, mert egyre többen hódolnak a sörnek főleg Moszkvában és Szentpétervárott. India egyes nagyvárosaiban, Új-Delhiben, Mumbaiban pedig olyan méreteket öltött a whisky iránti új szenvedély, hogy fellendítette a skót exportot. A whisky-kóstolás divatba jött, és ebben a nők sem hagyják magukat lefőzni a férfiaktól.


KÖVESS MINKET:
Kegyetlen vihar tört ki, összevissza csúszkálnak a hajón az emberek – videó
Több ezren voltak a norvég utasszállítón, amikor lecsapott rájuk a majd' 180 kilométeres óránkénti sebességgel érkező szél.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 07.


hirdetés

Hármas hurrikán erejének megfelelő vihar csapott le március 3-án, vasárnnap egy norvég hajóra az Atlanti-óceánon.

A hajón 6 ezren voltak.

Mint arról a CNN beszámolt, több utas és a legénység több tagja is megsérült, a hajót szinte dobálta a szél. Az egyik utas felvételt is készített arról, ahogyan imbolyog velük a hajó, és ahogyan ide-oda csúsznak a berendezési tárgyak és az utasok.

A hajó szerencsére komolyabb sérülések nélkül tudott Port Canaveralban kikötni, de a sérülteket kórházban látták el.

VIDEÓ: Ez történt, amikor lecsapott a vihar a hajóra:


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x