Leszámolnak a karácsonyi rohanással - vásár a slowliving és az újrahasznosítás jegyében
A Rekreácsonyon hárfazene szól, és megunt pamutpólókból, kávékapszulákból, bicikligumikból készíthetsz karácsonyi ajándékot.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2018. november 19.


A Creator Nyitott Műhely nem mindennapi karácsonyi vásárnak ad helyszínt december 16-án 10 és 17 óra között. Az újrahasznosítás és a slowliving mozgalom szerelmeseit várják. Ahogy az esemény leírásában olvashatjuk:

"Gyere el, és pihenj meg a nagy karácsonyi forgatag közepén nálunk a slowliving jegyében, mert itt nem kell rohanni"

De nem csak megvásárolni lehet az újrahaszosított anyagokból készült ajándékokat. Az ügyes kezűek maguk is elkészíthetik őket a workshopokon.

"...szabadon alkothatsz igényes ajándékokat szeretteidnek különböző alapanyagokból, úgy mint megunt pamutpólók, kávékapszula, bicikligumi, magazinlapok, textil maradékok. de lehetőség van újrahasznosított, végigkövethető készítésű termékek vásárlására is. Maradj addig, amíg kedved tartja! Egy forró kávé vagy tea mellett beszélgessünk egy jót és majszoljunk együtt sütit. "

Lesz élő zene is, a Boats Leaving Upper Edge - Harp and Sing hárfára írt dalokat ad elő. Az érdeklődők pedig az alábbi alkotóműhelyek workshopjaihoz csatlakozhatnak:

A Cirrhopp tetxilújrahasznosító workshopot tart. Téma: varrás nékül készíthető pólóékszerek.

Az Infinity Paper Design ékszerkészítő wokrshopján fülbevaló, medál, karkötő vagy karácsonyfadísz készíthető papírból, tapétából speciális fűzési technikával.

Az Ursuslupus biciklibelsőből és gumimatracból készít táskákat, ékszereket, pénztárcákat. A Rekreácsonyon mutatós, pihekönnyű fülbevalókat készíthetsz velük.

Nusenka: Fülbevaló, nyaklánc, gyűrű,medál, karkötő vagy karácsonyi díszek készítése kávékapszulák újrahasznosításával.

RenaiChance: Kézzel varrós workshopok két órában. Készíthettek bőr+textil kulcstartókat vagy pici tárcát, illetve vászonzsákokat díszíthettek, amik akár a karácsonyi ajándék fenntartható csomagolására is szuperül felhasználható a papír helyett.

A további részleteket a vásár Facebook eseményén találjátok.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x