hirdetés
kina-autopalya-hid-osszeomlas-1000x600.jpg

Leszakadt egy autópályahíd Kínában, többen meghaltak

A hídról két teherautó és három autó zuhant le, az utasok közül hárman nem élték túl a katasztrófát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.


hirdetés

Leszakadt egy autópályahíd Kína Csiangszu tartományában csütörtökön – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A Sanghaj mellett, a Jangce folyó partján fekvő Vuhsziban található híd három autóra zuhant rá, és végzett a bennük ülőkkel. A balesetben ketten meg is sérültek. A hídról két teherautó és három autó zuhant le.

A Reuters információi szerint három halálos áldozata van a balesetnek.

A hatóságok vizsgálják, hogy mi okozta a tragédiát.

Videókon a baleset:


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
csuja-imre-1.jpg

Közleményt adott ki Csuja Imre családja a tragédia után

A színész már a második gyermekét veszítette el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.Mint azt a Ripost értesülése alapján megírtuk, tragikus körülmények között meghalt Csuja Imre kisebbik fia, Csuja Bence.

A lap információi szerint a színész gyermekére Budapesten, egy külső kerületi erdőben találtak rá, ott is halhatott meg. Jelenleg is zajlik a rendőrségi vizsgálat az ügyben.

A család a Blikknek a következő nyilatkozatot juttatta el:

"Tisztelettel kérjük a sajtó képviselőit, hogy legyenek tekintettel a szerettük elvesztésében érintett hozzátartozók gyászára. Amint a család úgy érzi, hogy nyilatkozni kíván a tragédia kapcsán, azt a megfelelő fórumokon jelezni fogjuk.

Reméljük keresünk meghallgatásra talál ezekben a szomorú órákban.

Megértésükben bízva,

A Család"


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
meszaros-Copy.jpg

Az összes Fidesz-plakátot lecserélték Érden két nappal a választás előtt

A bíróság megállapította, hogy az előző plakátok törvénysértőek voltak, ezért kellett levenni azokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Mint azt megírtuk, a bíróság döntése szerint az összes fideszes választási plakátot le kell szedni Érden. Az indoklás szerint

a párt jelöltjei megsértették a választás tisztaságát és az esélyegyenlőség alapelvét.

A kétféle narancssárga, nemzeti lobogós, háromszöges dizájnra épülő, azonos betűtípust használó sajtókampány hirdetéseit ugyanis könnyű volt összetéveszteni, noha az egyik fajta a Fidesz–KDNP–Összefogás Egyesület által támogatott helyi jelölteket hirdette az önkormányzati választások előtt. A másik pedig az Érdi Modern Városok Program kereteiben megvalósuló városfejlesztési eredményeket. Ráadásul az arculat mellett a szlogenek is hasonlítanak. (A képeket korábbi cikkünkben láthatod.)

A bírósági döntést követően péntek reggelre, a választás előtt két nappal az érdi Fidesz-KDNP-Összefogás Egyesület az összes T. Mészáros András polgármesternek és a kormánypárti képviselő-jelölteknek a plakátját és citylightot lecserélték a városban

- írta meg a 24.hu.

Csőzik László, az ellenzéki pátok és civil szervezetek polgármesterjelöltje szerint T. Mészáros András és társai az 50 napos kampányban 47 napon keresztül súlyosan megsértették a választás tisztaságát, és a jelöltek esélyegyenlőséget a „lopott”, közpénzből készített arculattal - írta a lap.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
fanni-cimkep.jpg

VV Fannit nyereségvágyból ölhette meg gyilkosa - vádat emeltek a férfi ellen

A vádirat szerint pénz kellett neki. A lakásán találkozott vele, olyan erővel bántalmazta, hogy belehalt. Holttestét a Dunába dobta, két napra rá újra visszament a lakásba, hogy értékeket hozzon el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség az egykori ValóVilág-szereplő, Novozánszki Fanni halálának ügyében.

A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor közleményéből kiderül:

értékei megszerzése miatt ölte meg egy férfi,

a Fővárosi Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlott, egy 35 éves férfi – miután a bűncselekményt megelőző időben sem állandó munkahellyel, sem rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, viszont költekező életmódja fenntartásához pénzre volt szüksége – elhatározta, hogy megkísérel rövid úton pénzt szerezni Fannitól. Hosszas próbálkozást követően 2017. november 20-ára beszélt meg egy találkozót vele, a lakására.

Amikor a nő az esti órákban beengedte a férfit budapesti otthonába, a lakásban lévő értékek megszerzése érdekében az bántalmazta. Ennek következtében áldozata

vérző sérülést szenvedett és magatehetetlen állapotba került.

Ezután a lakásban több értéktárgyat magához vett, eltette Fanni okmányait és olyan dolgokat, amikkel azt a látszatot keltette, hogy elutazott. Utána a lakáshoz tartozó mélygarázsba parkolt, majd a még mindig magatehetetlen állapotban lévő nőt kézben levitte az autóhoz. A hátsó ülésre tette, és elhajtott a Budapest XIII. kerület, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz.

Fanni ekkorra már nem élt, a korábbi bántalmazásokba belehalt.

A férfi a holttestet összekötözte, a kocsija csomagtartójába tette. Siófokra ment, majd a holttesttel másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába helyezte.

Két nappal később további értékeket hozott el Fanni lakásából.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be pénteken vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A minősített emberölést a törvény tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

A vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
metro-ele-lokott-utas-reszeg-ferfi-1000x541.jpg

Szigorúbb büntetést kapott az ártatlan utast metrósínekre lökő részeg férfi

Indokolatlanul elnéző volt az elsőfokú ítélet a brit bíróság szerint.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.Az eset még tavaly októberben történt.

A 23 éves könyvelő gyakornok a kensingtoni Baron Court megállónál ittas állapotban lökött a peronról a sínekre egy másik férfit, nem sokkal a szerelvény érkezése előtt. Az áldozatot azonban az utolsó pillanatban sikerült az utasoknak kihúzniuk,

még mielőtt befutott a vonat, vagy teste érintkezett volna az áram alatti sínekkel, így megúszta egy rövid eszméletvesztéssel és kisebb sérülésekkel.

A tettest júliusban ítélte a londoni bíróság három évi börtönre súlyos testi sértés kísérlete miatt. A napokban azonban a fellebbviteli bíróság öt évre növelte a büntetését, miután a bírák szerint az elsőfokú ítélet „indokolatlanul elnéző” volt – írta a Metro.

A két férfi nem ismerte korában egymást, de ugyanabban a buliban voltak aznap, mielőtt több ivócimborával elindultak London belvárosába. Először egy Leicester Square-i éjszakai klubba akartak bemenni, de megváltoztatták tervüket, miután a későbbi tettes már többükkel kötözködött.

A metró biztonsági kamerái meg is örökítették agresszív viselkedését, és azt, ahogyan a többiek próbálták őt megfékezni. De sikerült a garázdának mögéjük kerülnie, és lelökni a peronról áldozatát, aki éppen feleségével beszélgetett.

A fellebbviteli bíró szerint csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia és az elkövető részegsége nem lehet mentség, már csak azért sem, mert nem volt annyira berúgva, hogy ne tudta volna, mit csinál.

Így aztán halált okozó testi sértés miatt kell a meggondolatlan fiatalembernek öt évre lemondania könyvelői állásáról – és szabadságáról.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!