hirdetés
 
 
Lerakta a kalauz a vonatról a 74 éves nénit a lejárt igazolványa miatt, az utasok segítettek rajta
Az idős utas nem tudta igazolni a korát. Szerencsére segítettek neki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 04.


hirdetés

A Facebookon jelent meg a történet a hétvégén, amiben egy fiatal arról mesél, hogy végignézte, amint egy nénit leszállít a kalauz a vonatról, csak mert nem tudta igazolni a korát. A történet végül jól alakult, az utasok megmentették az idős utast.

"Ma hazafelé utaztunk Budapestről a negyed 5-ös vonattal mikor egy kedves kalauz hölgy lerakta a vonatròl a 74 éves nénit, mondván mivel nincs nála érvényes fényképes igazolvány, ugyanis lejárt szegénynek! Közölte a nénivel, ha nem vesz a helyszìnen jegyet pòtdìjjal, akkor addig nem indul tovább a szerelvény, amìg le nem száll! Szegènykének nem volt annyi pénze!" - írja a felháborodott utas a Facebookon a vasárnapi MÁV-os kalandjáról.

"A párom fogta meg induláskor az ajtòt, és hùzta fel a nénit, mi vettünk neki jegyet, hogy hazautazhasson Tápiógyörgyére! Pedig egyértelmű ránézésre is, hogy ingyen utazik! Máv-start, köszönjük!" - tette hozzá a történet megosztója, aki azt is leírta: a kalauz ezek után még a jólelkű utasokat kezdte piszkálni, hogy miért vettek a jegyet a nőnek.

Aki természetesen ingyenes utazásra jogosult az életkora alapján, ami ránézésre sem kétséges, a kalauz mégis a hivatalos utat választotta és nem hitte el a néni korát.

A 444 újságírója utánajárt annak, hogy ki lehet a megmentett néni, így kiderült: egy tápiógyörgyei idősek otthonában él a nyugdíjas, legalábbis félig. A település polgármestere többször felajánlotta neki, hogy ingyen lakhat az intézményben, de ő inkább egy lakókocsiban él, amit kis kályhával fűt.

A MÁV időközben reagált és a Blikk megkeresésére közölték: sajnálják az esetet. Közleményükben így fogalmaztak:

"A MÁV szerint az adott esetben nem megfelelő körültekintéssel járt el a jegyvizsgáló, ugyanis cégünk minden esetben arra kéri a jegyvizsgáló személyzetet, hogy vitatott helyzetben utasbarát módon járjanak el. Ugyan a kollégánk a Személyszállítási Üzletszabályzatban foglalt szabályokat szorosan betartotta, az előbbi elvárásnak ebben az esetben nem felelt meg.

A vitás helyzetek elkerülése érdekében arra kérjük utasainkat, hogy a kedvezményre jogosító irataikat mindig tartsák maguknál és ügyeljenek azok érvényességére.

A vasúttársaság sajnálatát fejezi ki a történtek miatt, és személyesen is szeretne elnézést kérni a hölgytől."


KÖVESS MINKET:
Megtalálták a repülőgépet, amelyen Emiliano Sala focista utazott
A tengerfenéken van a gép.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 04.


hirdetés

Sajtóértesülések szerint megtalálták azt a repülőt, amelynek fedélzetén Emiliano Sala focista utazott. A gép még január 19-én tűnt el a La Manche csatorna felett, a Csatorna-szigetek térségében a Cardiff City focistájával fedélzetén.

Két hajóval kutattak a roncsok után. Végül szonár segítségével vizsgálták át a tengerfeneket, ahol megtalálták a focistát szállító gépet.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a kutatást vezető David Mearns is megerősítette a hírt.

"Vasárnap kora reggel az FPV MORVEN megtalálta az Emiliano Salát szállító repülőgép roncsát. Az általunk megadott pozícióba mozgattunk egy támogatóhajót, amelynek segítségével sikerült azonosítani. Emiliano Sala és David Ibbotson családját a rendőrség értesítette. A légi baleseteket vizsgáló bizottság hétfőn ad hivatalos tájékoztatást" – írta a kutatás vezetője az oldalán.

A keresést több focista magánvagyonából finanszírozta. A Sky Sports értesülései szerint sem a pilóta, sem pedig Sala nem élte túl a légikatasztrófát. Egyelőre nem tudni, pontosan mi is történhetett.


KÖVESS MINKET:Drámai jelenetek a borsodnádasdi tinilány meggyilkolásának tárgyalásán
Zokogva ment oda a vádlotthoz a lány édesanyja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 04.


hirdetés

2018. novemberében emelt vádat a 21 éves férfi ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, miután a férfi megölt egy 17 éves lányt.

A férfi 2017 szeptemberének elején barátaival a Borsodnádasd külterületén lévő tónál szórakozott, alkoholt és kábítószert fogyasztott. Napközben telefonon találkozót beszélt meg a 17 éves lánnyal, aztán vitatkozni kezdtek,

a férfi többször ököllel arcon ütötte a lányt, aki ettől agyrázkódást kapott és elájult.

A férfi a védekezésre képtelen lányt meztelenre vetkőztette, és elvonszolta egy vízelvezető csatorna árok mellé, ahol fejjel lefelé beledobta egy 216 cm mély vízgyűjtő aknába, amelyben 40 cm magasan állt a víz. A lány telefonját is az aknába dobta, a tőle elvett ruhákat és táskát magához vette, és hazament.

Miután a rendőrök elfogták a férfit, beismerte tettét és elmondta azt is a helyszínen, hogy hogyan ölte meg a 17 évest lányt.

A hétfőn megkezdődött első tárgyalási napon a megbilincselt vádlott rezzenéstelen arccal hallgatta, amint az ügyész felolvasta a történteket.

A tárgyalóteremben jelen volt a brutális módon megölt lány összetört édesanyja is, aki zokogva hallgatta az ügyész szavait - írta meg a Blikk.

A megtört édesanya az egyik pillanatban nem bírta tovább és odalépett a férfihoz.

"Nézz rám, Roland! Mosolyogj úgy mint a rendőrségen"

- mondta az édesanya a lánya megölésével vádolt fiatalembernek.


KÖVESS MINKET:
Traffipax: már bárhol lecsaphatnak a gyorshajtókra
A rendőröknek már nem kell közzétenniük, hol mérik a sebességet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 04.


hirdetés

Nem kell közzétenni a rendőrség honlapján, hogy a közlekedésrendészet hol és mikor tervezi mozgó traffipaxok bevetését az ország területén – így módosította az országos rendőrfőkapitány a sebességmérésre vonatkozó korábbi utasítást a 24.hu információi szerint.

A lap azonban emlékeztet: a jogszabályban továbbra is az áll, hogy a rendőrségi honlapon be kell jelenteni az ellenőrzési terveket. "A rendőrség a képfelvevők elhelyezésére, a megfigyelt területre vonatkozó adatokat a központi szerv honlapján közzéteszi" - írja a jogszabály szövege.

A rendőrségi oldalon a Sebességellenőrzések rovat szeptember óta nem frissül, és decemberben törölték a közlekedési jogsértések dokumentálásához használt technikai eszközökre vonatkozó, ORFK-utasításból azt a passzust, amely előírta a rendőrségnek, hogy a Police.hu-n minden hónapban tegye közzé, hol figyelik majd a gyorshajtókat.

A rendőrség azóta bejelentés nélkül, és egyre gyakrabban álcázva vagy lesből traffipaxozik, noha a jogszabály szerint a rendőrség csak úgy helyezhet el képfelvevőt és készíthet felvételt, hogy az "bárki számára nyilvánvalóan észlelhető" legyen, azaz lesből vagy álcázott gépkocsiból a törvény szerint nem lehetne sebességet mérni - írja a 24.hu.


KÖVESS MINKET:
Az egyik utast megtalálták a La Manche-ba zuhant repülőben
A gépen a 28 éves Emiliano Salán kívül az 59 éves pilóta, David Ibbotson tartózkodott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 04.


hirdetés

Egy helyen találták meg annak a kisrepülőgépnek a nagy részét, amely a Cardiff City játékosával, Emiliano Salával a fedélzetén két hete tűnt el a La Manche-csatorna felett. A hivatalos keresést négy nappal a január 21-i eltűnés után felfüggesztették, majd később adományok segítségével tovább tudták folytatni.

A BBC hétfő kora délután azt írta: egy holttest biztosan van a roncsban.

A légibaleseteket vizsgáló brit hatóság (AAIB) egyik szóvivője még vasárnap megerősítette, hogy vasárnap meglett a gép, de arról, hogy pontosan hol és mikor találták meg, későbbre ígért tájékoztatást.

Az argentin csatár támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába. A baleset előzményeiről annyit tudni, hogy a repülőgép pilótája 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben tűnt el a radarképekről.

A gépen a 28 éves Emiliano Salán kívül az 59 éves pilóta, David Ibbotson tartózkodott.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x