hirdetés
leo.jpg

Leonardo DiCaprio: Greta Thunberg korunk vezetőjévé vált

Úgy döntöttek, hogy támogatják egymást a Föld jövőjének érdekében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 01.


hirdetés

Leonardo DiCaprio a Facebook-oldalán osztott meg két képet, melyen Greta Thunberggel ülnek egymás mellett. A képhez pedig azt írta, hogy a klímaválság miatt felszólaló, és már a világot is megmozgató fiatal lány

"Greta Thunberg korunk vezetőjévé vált".

A világhírű színész is számtalan módon lép fel a környezet védelmének érdekében, és nagyra tartja azt a kiállását, amit Greta tett és tesz. Mint írta, a történelem majd megítéli mindazt, amit ma teszünk annak érdekében, hogy a Föld a jövő generációi számára és élhető bolygó legyen.

"Remélem, hogy Greta üzenete mindenütt felhívja a világ vezetőinek figyelmét arra, hogy lejárt a tétlenség ideje."

Gréta és a fiatal aktivisták miatt optimista, és bízik a jövőben. A sztár megtiszteltetésnek érezte, hogy együtt lehetett Gretaval.

Fontos találkozás volt, hiszen mindketten elkötelezték magukat arra, hogy támogatják egymást a bolygóért folytatott küzdelmükben.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
idojaras.jpg

Esővel, viharos széllel érkezik a melegedés a hétvégére, 20 fok is lehet

Pár napig örülhetünk megint az enyhébb időnek, de ezzel együtt csapadékos idő várható, sőt még az ég is megdörrenhet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 01.A már-már télies, fagyos reggelek és hideg nappalok után pár napra visszatér a kellemesebb időjárás. Enyhülés érkezik, de esővel, széllel.

Szombaton egy melegfront miatt lesz felhősebb, borongósabb felettünk az ég. A felhőkből már csapadék is hullhat: reggel még csak helyenként,

a délután folyamán egyre többfelé elered az eső. Mindeközben megélénkül, északnyugaton és délkeleten meg is erősödhet a déli-délkeleti szél.

A szeles időben 7 és 16 fok között alakulhat csúcshőmérséklet. A Nyugat-Dunántúlon mérhetjük a magasabb, a csapadékosabb északkeleten az alacsonyabb értékeket. Reggeli fagy a hidegebb északkeleti völgyekben fordulhat még elő.

Vasárnap reggel még több helyen szükség lehet az esernyőkre, napközben már csak szórványosan alakulhat gyenge eső, zápor. Többnyire felhős lesz az ég, de rövid időre kisüthet a nap. Élénk, erős lökések kísérhetik a déli szelet, ami északnyugaton helyenként viharossá fokozódhat. Már a reggel is enyhe időt ígér, 6-12 fok közötti értékekkel.

Napközben pedig 12-20 fokig emelkedhet a hőmérséklet. 20 fok közeli maximumokra a Dunántúlon kell készülni.

Hétfőn egy hullámzó frontrendszer csapadékzónája érkezik meg a reggeli órákban nyugat felől és az esti órákra kelet felé haladva át is vonul felettünk.

Sokfelé kell esőre, záporokra számítani, délnyugaton akár az ég is megdörrenhet.

Ekkor már kiadósabb csapadék hullhat: 10 mm körüli mennyiségre a Dunántúlon és északon van a legnagyobb esély. A déli szél délelőtt még több helyen élénk, erős lehet, délután viszont erejéből. A csapadék miatt visszaesik a hőmérséklet, délután 11-16 fok valószínű - írta az Időkép.

Fotó: Pölcz Klaudia


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
borton.jpg

Több milliós kártérítést kapott egy életfogytiglanra ítélt gyilkos - áldozatainak fia felháborodott

A férfi a nem megfelelő börtönkörülmények miatt kaphatja meg a hatalmas összeget.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 01.Gyilkosság miatt elítélték, de a fogva tartás körülményei miatt mégis hatalmas kártérítést kap egy férfi.

A férfi egy hónap alatt három idős embert ölt meg 2007-ben egy somogyi településen, Várdán, köztük egy házaspárt. Tettéért tényleges életfogytiglanra ítélték, ám ő pert indított és most több millió forintot kaphat.

A megölt házaspár fia és a helybeliek is felháborodtak a döntésen. A fiú fontolgatja, hogy kártérítésért bepereli az államot.

A gyilkos korábban a családi gazdaságban vállalt alkalmi munkát, de a szervizben is ismerték, mert oda vitte javítani a traktorját, amivel munkát vállalt. A férfi a 66 éves asszonyt azért ölte meg, mert az rájött, hogy egy melléképületben húzta meg magát. A férjével pedig akkor végzett, mikor az hazaért.

Korábban Somogyjádon vert agyon egy asszonyt, mikor az rájött, hogy a spájzból pórbált lopni. Ezt követően egy hónapig egy temetői kriptában bujkált.

Miután elkapták és elítélték, a szegedi Csillag börtönbe került. Most az itteni körülmények miatt nyert kártérítési pert.

A börtönökben meghatározott például az, hogy egy rabnak hány négyzetméter hely kell, elkülönülnek-e a dohányzó és nem dohányzó cellák. Ha ezek nem teljesülnek, akkor kártérítést kérhetnek, ami ezerkétszáz-ezerhatszáz forint között lehet naponta.

A megölt házaspár fia a stábnak elmondta, hogy azért nem kért kártérítést, mert azt hitte, hogy a gyilkosnak nincs semmije. "És most kiderül, hogy több millió forintról osztozkodott itt mindenkinek, rokonoknak. Én magam is most elgondolkodtam, és úgy gondolom, hogy nekem is vannak igényeim akkor, és a magyar államot fogom emiatt perelni" - mondta a Híradónak.

Ugyanakkor a szabályok szerint csak akkor kaphatja meg a pénzt az áldozat családja, ha már hamarabb beperelték volna a gyilkost és nyertek volna a perben.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bolt.jpg

Nagyot dob a Tesco – kivonják a műanyag zacskókat

Egyelőre még csak a brit áruházakban szeretnék ezt a célt elérni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 01.Újabb környezetvédelmi intézkedést tervez a brit Tesco. Az áruházlánc azt a célt tűzte ki, hogy csökkenti a boltjaiban kapható környezetet terhelő csomagolások mennyiségét. A cég saját üzletpolitikája mellett a megváltozott igényekhez is igazodik, egyre több ugyanis a környezettudatos vásárló.

Tavaly indult a folyamat, a Tesco akkor bejelentette, hogy a legnehezebben újrahasznosítható csomagolásokat megszünteti. Most azt közölték, hogy ezt a célt az idei év végére teljesítik, és

a saját márkás termékeknél 800 termékkategóriában 4000 tonnányi csomagolóanyag került ki a boltokból.

Emellett a beszállítókkal is egyeztetnek, hogy hasonló eredményt érhessenek el az ő termékeiknél is.

Az új cél a műanyag zacskók kivonása, helyettük papírzacskókat fognak kínálni.

Az 1500 beszállítóval is közölték, hogy az egyik fő szempont a kiválasztásnál az lesz, hogy milyen csomagolásban kapják az árut. Az áruházlánc közölte, hogy fenntartja a jogot, hogy

a nem megfelelő csomagolású termékeket nem veszi be a kínálatába

- írta meg a Portfolio.hu.

A Tesco egy év alatt közel 900 ezer tonna élelmiszert értékesít, ebből tavaly 16,5 ezer tonna volt a felesleg, amit nem sikerült eladniuk. 7820 tonnát viszont el tudtak adományozni, ezért nem kellett kidobni. Szeretnék elérni, hogy ez az arány még magasabb legyen.

Fotó: illusztráció


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tuzvesz-cimkep.png

Az űrállomásról fotózták le a pusztító kaliforniai tűzvészt

Eddig nem sikerült megfékezni, a száraz növényzet és a szeles idő nem a tűzoltók malmára hajtja a vizet. Már a magasból is könnyen kivehető.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 01.Mi is beszámoltunk a Los Angeles környékén pusztító tűzvészről, ami több mint 300 négyzetkilométeren pusztít, és ami miatt rengetegen lettek földönfutóvá. Családok tömegeit kellett evakuálni. Volt, aki csak pár dolgot kapott fel, ami a kezébe került, míg más a házi kedvenceit mentette meg.

A száraz növényzet miatt egyre csak terjed a tűz, és a szeles időjárás sem segít a megfékezésén. Sőt, olyan nagy kiterjedésű, hogy már az űrállomásról is látni lehet - ezt tanúsítják Andrew Morgan felvételei is.

A NASA asztronautája Twitteren osztotta meg a fotókat a tűzvészben otthonaikat elveszítők számára nyilvánított részvétével együtt.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!