v1
Lenyűgöző videó mutatja meg, milyen lesz az új Néprajzi Múzeum a Városligetben
A múzeumot még idén elkezdik építeni a jelenleg parkolónak használt Ötvenhatosok terén.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 08.


Egy hangulatos videó mutatja be, milyen lesz a Városliget kapujaként is funkcionáló új Néprajzi Múzeum épülete, melynek kivitelezése még az idén megkezdődik. A Liget Budapest Projektnek köszönhetően a 145 éves Néprajzi Múzeum történetében először kap olyan épületet, melyet a gyűjtemény igényei szerint terveztek meg.

Az új Néprajzi Múzeum épületét nemzetközi tervpályázaton választotta ki a zsűri. A fordítottkapu-motívumot formáló épület lendületes, egyszerű vonalvezetésű, mely szervesen kapcsolódik a parkhoz. Az épület egyik leglátványosabb attrakciója a tetejét, mint két domboldalt teljesen beborító kert lesz, mely szabadon bejárható, hangulatos közösségi térként várja majd a park látogatóit. Legmagasabb pontjára felsétálva pedig a megújult Városliget lenyűgöző panorámája tárul majd elénk.

A korábban felvonulásokra, díszszemlékre is használt, ma pedig parkolónak használt Ötvenhatsok terén lesz a Néprajzi Múzeum új, és végleges otthona. Ezzel a park rengeteg kipufogófüsttől szabadul meg, a liget és a város között terpeszkedő sivár, lebetonozott tér pedig új, kulturális és tudományos funkciókkal gazdagodik.

v4

Korszerű körülmények közé kerül a Néprajzi Múzeum 145 éves tudása is a modern könyvtárban és archívumban, mely igazi tudásközpont lesz az érdeklődők számára. A múzeum igényeire tervezett épület végre lehetőséget teremt a gazdag gyűjtemény átfogó és alapos bemutatására. A térszint alatt kapnak helyet az állandó és időszaki kiállítások terei, melyekben a korábbiakhoz képest sokkalta nagyobb és látványosabb kiállítások rendezésére lesz lehetőség. Mindezek mellett különleges látogatói élményt nyújt majd a több mint 4000 műtárgy bemutatására alkalmas látványraktár, illetve a múzeumpedagógiai interaktív tér. Családbarát újdonság lesz az épületben kialakítandó gyerekmúzeum, ahol a legkisebbek is játékos módon ismerkedhetnek meg a néprajz világával.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x