hirdetés
sms_telefon-1000x667.jpg

Sms-t küldtek a rendőrök a drogbanda minden ügyfelének

A brit rendőrök a dílerek mobiljaiban találták meg a számokat. Arról írták az ügyfeleknek, hol kaphatnak segítséget a leszokáshoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 12.


hirdetés

Nyolc hónapig figyeltek egy albán drogkereskedő-hálózatot a londoni rendőrök. Miután végül

lecsaptak a tizenkét bűnözőre, két telefonban összesen kétezer ügyfél elérhetőségét találták meg. A rendőrség úgy döntött, hogy SMS-t küld valamennyi vásárlónak.

Az üzenetben az állt, hogy a bandát lekapcsolták, és egy honlap linkjét is mellékelték, ahol a drogfogyasztók segítséget kaphatnak. A weboldalt 1852-en nyitották meg az sms-ből a Daily Mail beszámolója szerint.

A honlapon leszokással kapcsolatos tanácsokat olvashattak a kereskedők ügyfelei. A lap szerint az eset nem egyedi, országszerte hasonló módszerrel próbálja meg elérni a rendszeres drogfogyasztókat és az alkalmi vásárlókat is a rendőrség.

Az albánoknál a letartóztatás alkalmával 1,2 kg kokaint - melynek értéke 144 ezer font, vagyis kb. 55 millió forint - és 20 ezer font (7 millió forint) készpénzt találtak. A banda két főnöke mellett nyolc futár és két telefonos ügyintéző dolgozott.

Az albán banda elsősorban kokainban utazott, és a brit főváros üzleti negyedére specializálódott.

Képünk illusztráció, fotó: Unsplash


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tolvaj_tegla_auto.png

Visszapattant a tégla a tolvaj arcába, amivel be akarta törni egy kocsi ablakát

A férfi hosszú másodpercekig próbált magához térni, miután a Citroen ablaka nem hagyta magát. A kabaréba illő jelenetet térfigyelő kamera is rögzítette.
Fotó: Youtube/Click Heart TV - szmo.hu
2019. október 11.Talán még senki nem érezte olyan gyorsan a bőrén a karma törvényét, mint az az angliai férfi, aki október 5-én próbált feltörni egy autót. A Metro cikke szerint a 40 éves wannabe tolvaj a kora reggeli órákban döntött úgy, hogy körbenéz egy udvaron parkoló Citroën Berlingóban - vesztére.

A kapucnis dzsekit viselő férfi minden mozdulatát rögzítette egy térfigyelő kamera.

Az alig egyperces videón jól látszik, ahogy megérkezik a ház előtt álló autóhoz, majd feltehetően körülnéz, hogy tiszta-e a terep. Miután meggyőzödik arról, hogy senki nem figyeli, felkap egy téglát, amit nagy lendülettel hozzávág a kocsi ablakához.

Pechjére a termetes tégla azzal a lendülettel pattan vissza az üvegről, egyenesen a férfi arcába, aki komoly fájdalmak közepette elhagyja a helyszínt.

A kocsi tulajdonosa egyébként egy kerekesszékes férfi. Martin Craig egészen addig semmit nem tudott az esetről, amíg vissza nem nézte a házba telepített kamerarendszer felvételeit.

A rendőrség még aznap reggel elkapta a tettest, akit az autó megrongálása és bolti lopás miatt állítottak elő.

A kocsinak egyébként néhány karcolást leszámítva semmi baja nem lett.

A mulatságos - és egyben vélhetően nagyon fájdalmas - jelenetet itt lehet megnézni:


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
drog_ferfi.png

Durva előtte-utána képeket mutatott a drogfüggővé váló fiáról az anyja

Hihetetlen, de a két fotó között csupán hét hónap telt el. A hajléktalanként élő férfiról hetek óta nem hallott a családja.
Fotó: Facebook/Jennifer Salfen-Tracy - szmo.hu
2019. október 11.Hetek óta nem hallott a Las Vegasban az utcán élő fiáról egy wentzville-i nő. Az asszony végső elkeseredésében a Facebookra posztolt a gyerekéről két képet:

az egyiken az egészséges és élettel teli Cody Bishop látható, míg a másikon gyakorlatilag egy emberi roncs. A két fotó között csupán hét hónap telt el, de ennyi idő is elég volt, hogy a fiatal férfi teljesen rászokjon a heroinra és a metamfetaminra.

A második képen Cody szinte csontsovány, bőrét foltok és dudorok borítják, miközben arcán nyoma sincs a korábbi életörömnek. Az anya mindezt úgy fogalmazza meg, hogy

"A heroin és a metamfetamin arca valóság sok embernek és rengeteg családnak a világunkban."

Jennifer Salfen-Tracy a nyilvános posztban hosszan ecseteli, hogy milyen nehézségeket ró a családtagokra, ha valaki rákap a kemény drogokra. A nő szerint Amerikában rengeteg család küzd hasonló problémákkal, de sokan nem beszélnek róla, és még kevésbé fordulnak a nyilvánossághoz.

Ő is csak azért teszi ezt, mert a kaszinóvárosban hajléktalanként élő fiával hetek óta nem tudott kapcsolatba lépni, és attól tart, hogy valami komolyabb baj érhette Codyt. Így zárja sorait:

"Cody, ha látod ezt, hívj fel minket! Szeretünk!"

A poszt két nap alatt 37 ezer reakciót váltott ki, 43 ezren osztották meg és 16 ezer hozzászólás is született a megdöbbentő képek alatt.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mette-1000x563.png

Az egész parlament együtt nevetett, amikor a dán miniszterelnök felszólalt

Mette Frederiksen miniszterelnök éppen arrólt próbált volna beszámolni, hogy a kormány vásárolt négy elefántot és egy tevét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Európa számos más országához hasonlóan, Dánia is be szeretné tiltani a vadállatok cirkuszi szerepeltetését, ezért az állam megvásárolja az utolsó négy cirkuszi elefántot az országban. - jelentette be Mette Frederiksen, dán miniszterelnök.

A négy elefánt, Ramboline, Lara, Djunga és Jenny, akit a dán kormány a megfelelő nyugellátásba szeretne helyezni, azonban nem jött egyedül.

A kormányfő azt magyarázta, hogy Ramboline elválaszthatatlan barátjától, Ali-tól, aki egy teve, ezért őt is megvették.

A mondat közben, 15 órányi parlamenti vitát követően elszakadt valami Frederiksenben és egyre vörösödő fejjel próbálta fapofával végigmondani a beszámolóját, amikor

nevetésben tört ki, a jelentését hallgató politikusokkal együtt.

Az államfő külön megköszönte a pártokon átívelő támogatást az ügyben, külön kitérve a bevándorlásellenes Dán Néppárt-ra, hogy nem riasztotta el őket a teve neve.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
csecsemo.jpg

Három lábbal, két pénisszel és ánusz nélkül született egy kisfiú Oroszországban

A rendellenességeket egy rutinvizsgálat során kiszűrték a terhesség alatt, de az anya nem járult hozzá az abortuszhoz.
képünk illusztráció, Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. október 12.Úgy néz ki, hogy teljesen normális életet élhet végül az a kisfiú, aki még tavaly júliusban született három lábbal, két pénisszel és végbélnyílás nélkül Oroszországban.

A csecsemőn születése után több sikeres műtétet is végrehajtottak, a 14 hónapos gyerek azóta már megtanult járni is

- írja a Mirror.

A kisfiú extra végtagjai és nemi szerve senkit nem ért váratlanul: már az anya terhességének ideje alatt kiderültek a rendellenességek, a nő azonban nem járult hozzá az abortuszhoz, sőt, természetes úton szülte meg a csecsemőt.

A bébi harmadik lába pontosan a két normálisan elhelyezkedő lába között nőtt ki. Az extra végtagnak két sarka volt. A moszkvai orvosok szerint valószínűleg a kisfiú ki nem fejlődött ikertestvérétől származott a harmadik láb, amit egy hónappal a születése után távolítottak el.

Idén februárban újabb műtét várt a gyerekre: ekkor az urológusok a második nemi szervétől és a duplán kifejlődött húgyszervektől szabadították meg. Ezzel még nem értek véget a megpróbáltatások, ugyanis három hónapon belül egy újabb operációra lesz szükség a végbélnyílás normál használatának kialakításához.

A gyerekről ebben a videóban több kép is látható:


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!