hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
"Megcsinálnád ingyen?" – zseniálisan rázta le a művész azt, aki nem akarta kifizetni neki a munkáját
Tanulságos történet - éppen emiatt tette közzé a beszélgetést a spanyol alkotó.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 12.


hirdetés

Időnként körbejárják a közösségi oldalakat azok a történetek, amelyek arról szólnak, milyen indokkal kérnek ingyenmunkát jellemzően alkotóművészektől, illetve azoktól, akik valamilyen szolgáltatással foglalkoznak.

Magyarországon is listát lehetne írni arról, mire hivatkozva nem akarnak az emberek fizetni fotósoknak, zenészeknek, hogyan nyüstölik Facebookon az ismerőseik jogi vagy könyvelési tanácsokért (ingyen) az ezzel foglalkozó szakembereket, vagy hogyan akarnak ingyen "vásárolni" az emberek az ismerőseik webshopjában.

Nemrég egy spanyol művésszel történt hasonló eset.Megkereste valaki azzal, hogy portrét rendelne tőle, azután elkezdte skallni az árát, alkudozni kezdett a szállítási költségen, majd arra hivatkozott, hogy daganatos betegséggel küzd a gyermeke.

A Bored Pandán megjelent teljes levelezést a terjedelme miatt nem tesszük közzé, de érdemes nagy vonalakban végigkövetni, hogyan zajlott a levelezés a művész és a "megrendelő" között.

A férfi először írt a spanyol művésznek, hogy készítsen róla portrét a fotója alapján. Majd amikor a művész válaszában megírta, hogy ez kb. 3-4 nap, az ára 180 euro, plusz a szállítási költség, ami újabb 30 euro, a férfi elkezdett vele alkudozni. Először azt firtatta, hol lakik a művész, csak hogy ellenőrizhesse a szállítási díjat, és amikor a művész felajánlotta, hogy 15 eurót enged a kép árából, új fordulatot vett a beszélgetés.

A férfi azt állította, hogy most elmondja az igazságot: nem magának akarja a portét, a fiának lesz, aki daganatos beteg. "Megcsinálnád ingyen?" - kérdezte a művésztől. Amikor pedig az volt erre a válasz, hogy sajnálja, de nem csinálja meg ingyen, akkor a férfi azt mondta, hogy 210 euro túl sok, és különben is, a művész nem is rajzol olyan jól.

A művész erre megírta, hogy biztos benne, hogy a fia szereti az apját, de hinné, hogy az apjáról készült portrétól boldogabb lesz.

Ezután a férfi azzal próbálkozott, hogy őt 10 ezren követik Twitteren, és majd ez a szívesség egy népszerűséget hozhat neki, ez pedig többet ér, mint a 210 euro.

Miután tovább folyt az alkudozás, és a művész felvetette, hogy miért nem a saját hazájában keres valakit a férfi, ha sokkalja a szállítási költséget, újabb fordulatot vett a társalgás: a férfi átváltott durvább stílusra, káromodással fűszerezve a mondanivalóját, felemlegetve, hogy rákos a fia.

Közben ócsárolta is a művész munkáját, aki nem tágított, és továbbra sem vállalta ingyen a munkát.

Végül a művész elküldte a fenébe a férfit, aki cserébe nagyon csúnyákat kívánt neki (például rákot). A spanyol művész azzal zárta a beszélgetést, hogy reméli, ha legközelebb ilyesmiről tárgyal a férfi, nem lesz ennyire ideges, és hogy reméli, a fiának örömet fog majd szerezni.

Az üzenetváltás alatt megjelent egy sor komment, ezeben különféle dolgokat emeltek ki a hozzászólók. Egyikük megjegyezte, hogy soha nem fogja megérteni a "De sz.r amit csinálsz, hát add nekem ingyen!" taktika lényegét. Más azt írta, hogy ha valóban beteg lett volna a gyerek, akkor igazán küldhetett volna egy képet róla az apa, hogy ezt bebizonyítsa. Akadt, aki szerint a művész jól kezelte a helyzetet.

És te mit gondolsz? A művésznek igaza volt?


KÖVESS MINKET:
Több százmillióért árulta szüzességét egy 23 éves modell
A lány meglepő módon azért vállalkozott a dologra, hogy büszkévé tegye édesanyját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Mahbuba Mammadzada rendkívül sikeres azerbajdzsáni modell, aki elmondása szerint még senkivel nem létesített szexuális kapcsolatot - most pedig több mint kétmillió fontért, vagyis körülbelül 729 millió forintért bocsájtotta áruba ártatlanságát.

A fiatal lány szüzességéért egy német escort-oldalon lehet licitálni, ahol egyébként sugar daddy-t is keres magának, vagyis egy olyan férfit, aki aki havonta 26 ezer fonttal, vagyis körülbelül 9,4 milli forinttal támogatná.

A jelenlegi állás szerint Mahbuba - vagy ahogy a videóban bemutatkozik, Maria - életében először egy tokiói politikussal fekszik majd le, aki egy híres müncheni labdarúgót és egy londoni ügyvédet előzött meg a sorban.

A lány azért adta el szüzességét, hogy így édesanyját büszkévé tegye, vegyen maguknak egy házat, külföldön folytathassa tanulmányait és együtt tudják majd járni a világot.

Forrás: Mirror


KÖVESS MINKET:Nagyon ráfázhat Bear Grylls, amiért megölt és megfőzött egy békát
A bolgárok nem igazán örülnek egy 2017-ben forgatott sorozatepizódjának.
The Guardian - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Bulgária környezetvédelmi hatósága jelenleg azt fontolgatja, hogy megbírságolja-e a brit kalandor-médiasztár Bear Gryllst egy Sztárok a vadonban-epizód miatt, melyben megölt egy békát, majd megfőzte a tábori tűzhelyén, írja a The Guardian. Az epizód 2017-ben készült Bulgária Rila-hegységében, Grylls mellett pedig az angolszászoknál nagy sztárnak számító Derek Hugh táncos szerepelt benne. Ők ketten ölték meg a békát,

majd kibelezték és megfőzték, mielőtt átúsztak egy tavon.

"A rögzített anyagból nyilvánvaló, hogy a forgatás során az alkotók megszegték a védett területek szabályait: úsztak a Várnai tóban, tüzet gyújtottak, illetve elkaptak és megöltek egy állatot" - olvasható a Környezetvédelmi Minisztérium közleményében. Itt lehet megnézni a teljes részt:

A sorozat gyártó cége ezért lehetséges bírság elé néz, ami 500 és 5000 dollár közé esik, míg Grylls és Hugh 250 és 2500 dollár közti büntetést kaphatnak.

A Bulgária dél-nyugati részén fekvő Rila Nemzeti Park az ország legnagyobb nemzeti parkja, védett terület. A minisztérium állítása szerint a stábot értesítették róla, mi az, amit nem tehetnek meg, illetve mire van lehetőségük a forgatás során.


KÖVESS MINKET:

Több, mint 60 röhejes profilt hozott létre, a Tinder törölte a srácot
Azért érdemes végignézni a képeit, van humora a csávónak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Hatalmas verseny megy a Tinderen: mindenki próbálja überelni a másikat, és meggyőzni a másik nemet, hogy ő a legizgalmasabb/legszellemesebb/leghelyesebb. Az időközben törölt Jake azonban überelhetetlen: 60-nál is több profilt hozott létre - de milyeneket! Használta a fantáziáját, na meg a képszerkesztő programját. A Bored Panda talált rá.

Finally redid the first Tinder I ever made....because, why not. #love #wednesday #movies

3,702 Likes, 9 Comments - Jake (@niftyshadesofjake) on Instagram: "Finally redid the first Tinder I ever made....because, why not. #love #wednesday #movies"

Not my best, but I didn't even watch the movie.#film #netflix #tbt

2,068 Likes, 11 Comments - Jake (@niftyshadesofjake) on Instagram: "Not my best, but I didn't even watch the movie.#film #netflix #tbt"

Still mad @victoriassecret turned me down as a model #vsfashionshow #fun #fashion

2,400 Likes, 1 Comments - Jake (@niftyshadesofjake) on Instagram: "Still mad @victoriassecret turned me down as a model #vsfashionshow #fun #fashion"

Throwback Thursday...because it's Disney Tinder week and these take forever to think of #photooftheday #tbt #instagood #followforfollowback

1,347 Likes, 6 Comments - Jake (@niftyshadesofjake) on Instagram: "Throwback Thursday...because it's Disney Tinder week and these take forever to think of..."

Update- my modeling career has still not taken off..going to have to imitate the entire family @kourtneykardash @theellenshow @victoriassecret . . . #fashion #model #tuesday #fashionblogger

51 Likes, 3 Comments - Jake (@niftyshadesofjake) on Instagram: "Update- my modeling career has still not taken off..going to have to imitate the entire family..."

If I don't find an Italian gf with this, I give up on dating...still waiting for my modeling contract @victoriassecret @louisvuitton @gucci @michaelkors ..... #art #instatravel #model #wonderlust #travel @thetinderblog @brosbeingbasic

38 Likes, 0 Comments - Jake (@niftyshadesofjake) on Instagram: "If I don't find an Italian gf with this, I give up on dating...still waiting for my modeling..."

But actually, I love social media because I'm narcissistic. . . . #love #tinder #thursday #instagood

32 Likes, 1 Comments - Jake (@niftyshadesofjake) on Instagram: "But actually, I love social media because I'm narcissistic. . . . #love #tinder #thursday #instagood"

Rumor has it, I'm still single.....#adele #hello #love @adele

38 Likes, 3 Comments - Jake (@niftyshadesofjake) on Instagram: "Rumor has it, I'm still single.....#adele #hello #love @adele"

I need a love potion.... #harrypotter #love #movies #magic #tinder

37 Likes, 1 Comments - Jake (@niftyshadesofjake) on Instagram: "I need a love potion.... #harrypotter #love #movies #magic #tinder"


KÖVESS MINKET:

Visszavágott az anya, akit azért támadtak, mert egy szupermarket előtt hagyta az autóban a gyerekeit
Yasmin Graham-et azért kritizálták, mert öt percre magára hagyta a gyerekeit egy autóban. Legalábbis szerinte öt percre.
Mirror, fotók: Wikipedia, Pixabay - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Egy édesanya megvédte döntését, hogy kisgyermekeit egyedül hagyta "öt percre" egy Morrisons szupermarket parkolójában. Yasmin Graham azután akadt ki, hogy a közösségi média egy emberként nekiesett, látva fotókat, melyen magára hagyja a gyerekeket a járműben.

Az a Facebook-felhasználó, aki eredetileg posztolta a képeket, ezt írta: "8:14-kor érkeztem meg, a gyerekek pedig az autóban veszekedtek. 8:20-kor még mindig ott voltak, amikor elmentem. Két percbe telik kihalászni a gyerekeket az autóból. Inkább ez, minthogy valaki más vigye el őket." A Leicestershire-i parkolóból mások szerint is simán elrabolhatták volna a gyerekeket.

A Mirror azonban azt írta, az anya nem bírta ki, hogy ne szóljon vissza az őt kritizálóknak. "Elmentem a vécére és hoztam inni a gyerekeknek.

Tudom, hogy biztonságban vannak, és a gyerekeim nem hülyék, hogy kiszálljanak az autóból.

A helyükön maradnak. Tudják, hogy nem szabad senkivel beszélniük. Bízom a gyerekeimben" - írta az anya.

Grahamnek két gyereke van, egy kilenc- és egy négyéves. Még ezt is hozzátette: "A mai világban az ember nem csinálhat semmit anélkül, hogy valaki ne fújoljon vagy ítélkezzen felette, egyébként meg helytelen mások gyerekeit online posztolni. Biztos nagyon unhatják az életüket ezek az emberek, ha csak másokra tudnak fújolni."

Az anya szerint túlféltjük a gyerekeinket, "ha még csak öt percre sem merjük őket egyedül hagyni, amíg pisilni megyünk."

Egyes szülők vele értettek egyet. A brit jog nem szabályozza konkrétan a problémakört: nem jelölik meg pontosan, hány éves kortól hagyható egyedül egy gyermek, ám nyilvános helyen meglehetősen kockázatos magukra hagyni őket.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x