Lehetséges, hogy te is sapioszexuális vagy?
'Az okos az új szexi' - mondás az ő számukra véresen komoly.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 20.


Hogy mit nézünk meg először egy nőn/férfin, mikor ismerkedni kezdünk? Van, akit a széles mosoly nyűgöz le, mások a jó humorérzékre vagy a figyelmességre figyelnek fel, és akad olyan is, aki a szemet vagy a kézfejet vizsgálja meg először. Azonban néhány ember egészen más oldalról közelíti meg ezt a kérdést, és a fizikális vonzalom mellett/helyett az intelligenciába zúg bele.

A sapioszexuális kifejezés az utóbbi években vált divatossá, és a Merriam-Webster szerint annyit tesz, mint szexuálisan vonzódni az intelligenciához. Persze a legtöbb ember számára fontos, hogy a párjával jókat beszélgethessen, ám a sapioszexuális személy esetében ez aktiválja a szexuális izgalmat is.

Leegyszerűsítve, a jó együttlétet nem romantikus masszázs, hanem két órányi mély filozofálás előzi meg.

A Seventeen.com szerkesztője, Kelsey Stiegman szerint a sapioszexualitás egyrészről nemi beállítódás, másrészről fétis. Természetesen számukra is létezik fizikális vonzalom, azonban esetükben ez sokkal kevésbé meghatározó, mint a szellemi izgalom.

Dr. Diana Raab szerint a sapioszexuális ember a társa gondolkodásmódjába lesz szerelmes, és a legperverzebb fantáziákban előbb jön elő a közös rejtvényfejtés, mint mondjuk az orális szex gondolata.

A szakember úgy gondolja, ezek a kapcsolatok sok esetben hosszabb távon működnek, mint a hagyományosak, hiszen ez a beállítódás valódi kommunikációt, mély önreflexiót és a másik megismerését igényli. A fizikális vonzalmon alapuló viszony hatalmas rózsaszín köddel indul, ám könnyen kiderülhet pár hónap elteltével, hogy a két fél egészen máshogy gondolkodik.

Éppen ezért az esetek nagy részében a sapioszexuális ember hozzá hasonló identitású társat keres, hiszen mivel ugyanaz a vonzalmuk tárgya, a szeretetnyelvük is megegyezik.

Forrás: Seventeen


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x