Lego-robotok csaptak össze egy rangos versenyen Budapesten
9-16 évesekből álló csapatok vettek részt világ egyik legnagyobb ifjúsági megmérettetésének regionális döntőjén, Budapesten.
Forrás: HelloWorld, Fotó: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2019. január 12.A világ egyik legnagyobb ifjúsági robotversenyének regionális döntőjét rendezték Óbudán, január 12-én. Innovációs kiállítást és űrkutatással kapcsolatos előadásokat is szerveztek az Alternatív Közgazdasági Gimnázium épületében.

Mint arról a Hello World írt, a versenyen 9-16 éves versenyzőknek nem csak programozói és robotépítő tudásukat kell összemérniük, hanem a hatékony csoportmunkára is figyelmet kell fordítaniuk. A kutatási feladatban pedig egy űrrel kapcsolatos valós problémára kellett választ találniuk.

A lap azt írja, hogy a 2018/2019-es szezonban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Európai Űrügynökség (ESA) magyarországi Üzleti Inkubátorháza által is támogatott versenyre rekordszámú versenyző regisztrált: 20 csapat jelezte a részvételét.

A verseny egyik fő műsorszáma a FIRST LEGO League robotfutama.

A szervezők ezen kívül különleges innováció kiállítással is készültek, amelyben nagy méretű humanoid robotokat állítottak ki, a büfében pedig pincérrobot is látható volt.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x