hirdetés
huto.jpg

Ledobott egy rossz hűtőt a szakadékba – saját kézzel kellett felcipelnie, miután a rendőrség ráparancsolt

A spanyol férfi röhögve „újrahasznosításnak” nevezte a tettét, de aztán lefagyott a mosoly az arcáról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.


hirdetés

Egy fiatal férfi azt hitte, hogy jó ötlet úgy megszabadulni felesleges hűtőszekrényétől, hogy egy hegyi útról a szakadékba hajítja, és mindezt társával videóra is veteti.

Környezetszennyező tettét ráadásul nevetve "újrahasznosításnak" nevezi a felvételen, majd mintha mi sem történt volna, elhajtanak a furgonnal - arra azonban nem gondoltak, hogy a videón a rendszám is látszik és a karma, illetve a rendőrség visszaüthet.

Az esetre a spanyolországi Almería közelében került sor.

Nos, a mosoly később némiképp lefagyott a dobálózós férfi arcáról, amikor a spanyol rendőrség azonosította és elfogta, majd egy igazán frappáns büntetést is kapott a 45 ezer eurós (vagyis közel 15 millió forintos) pénzbüntetés mellé.

Vissza kellett mennie a tett helyszínére és a szakadékból fel kellett cipelnie a kidobott hűtőt - aztán pedig egy hivatalos lerakóhelyen elhelyezni azt.

A videózós haverja legalább segített neki.

A hatóságok Instagramon dokumentálták a történteket.

Ha kíváncsi vagy a videókra, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
vonat.jpg

Fejenként 3 millió forint hűségpénzt kérnek a vasutasok a MÁV-tól, hogy megálljon az elvándorlás

Akkor kéne visszafizetniük, ha elhagyják a pályát 5 éven belül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 27.Az ország gazdasági teljesítményét lekövető béremelést és fejenként 3 millió forint hűségjuttatást kérnek a Vasutas Szakszervezetek, hogy megállítsák a szakmai elvándorlást - írja a 24.hu. Az utasok kimaradó vonatokról és elégtelen szolgáltatásról panaszkodnak, a vasút dolgozói szerint balesetveszélyes a létszámhiány. Korábban a MÁV is elismerte, hogy nagyjából ezer fő hiányzik a vasúttársaságnál.

A Vasutasok Szakszervezete azt kérte a MÁV elnök-vezérigazgatójától, hogy minden dolgozóval kössenek egy öt éves szerződést, aminek keretében a dolgozók fejenként 3 millió forint hűségpénzt kapnak, amit vissza kell fizetniük, ha elhagyják a pályát 5 éven belül.

Ez az előzetes számítások szerint nagyjából 30 milliárd forintba kerülne a MÁV-nak, ám 50 ezer forinttal magasabb fizetést jelentene a dolgozóknak.

A korábbi, 2017-2019-re kötött hároméves, 13-12-5 százalékos bérmegállapodás már nem követi a versenyszféra két számjegyű bérnövekedését. Az idei év 5 százalékos béremelését elviszi az infláció, így a tovább növő bérkülönbség további elvándorláshoz, munkaerőhiányhoz, végül pedig a szolgáltatás színvonalának csökkenéséhez vezet.

Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke újra akarja tárgyalni a bérmegállapodást a MÁV-val. Meleg szerint olyan megegyezés szükséges, ami figyelembe veszi a gazdaság teljesítményét, számol a GDP növekedésével, és az inflációval.


KÖVESS MINKET:hirdetés
polgi.jpg

Titokban felvett szexvideóval zsarolták Budaörs polgármesterét - most szórólapokon terjesztik a linkjét

'Tisztelt Választópolgár! Tekintse meg Wittinghoff Tamás bemutatkozó videóját' - ezzel a szöveggel és az arcképével készült lapokat dobálnak be a postaládákba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 28.Egy régi szexvideóval akarják lejáratni az önkormányzati választási kampányban az egyik jelenlegi polgármestert. Budaörsön a lakók postaládájába dobnak be olyan szórólapokat, melyeken Wittinghoff Tamás bemutatkozó videóját ajánlják megnézésre,

a megadott link azonban egy pornóvideó-megosztó oldalra visz.

Itt a 12 perces, titokban rögzített felvételen a politikus látható egy prostituálttal. Az ügyről egy olvasó tájékoztatta a 24.hu-t.

A politikus a lapnak elmondta, hogy tudott már az engedélye nélkül készült felvételről, és annak közzétételét zsarolások előzték meg.

Már értesült arról is, hogy egy nem létező szervezet - Megalázott NŐK védegylete - nevében osztogatják azt a szórólapot, amelyen az arcképe is látható.

Wittinghoff közölte, hogy ő semmilyen törvénytelenséget nem követett el „politikai ellenfeleivel szemben”, és feljelentést tett, mert a felvétel elkészítése és közzététele is bűncselekmény.

Nem szeretné, ha a kampány az eddigi munkássága helyett erről az ügyről szólna - mondta.

A 24.hu emlékeztet rá, hogy Wittinghoff Tamás 1991 óta vezeti Budaörsöt. Az SZDSZ tagjaként indult annak idején, most a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjeként indult újra a polgármesterségért.

A lapnak nyár végén adott interjút, amelyben elmondta, hogy "a lehető leggyalázatosabb támadásokra készülök, és fel is vagyok rájuk készülve, túl fogom élni őket. Abban külön bízom, hogy a választópolgárok az alapján döntenek, amit az utóbbi néhány évtizedben tapasztaltak akár tőlünk, akár a riválisaink részéről".


KÖVESS MINKET:
hirdetés
vaddiszno.jpg

Több mint 170 vaddisznó pusztult el Budakeszin, valószínűleg sertéspestis miatt

A Nébih is megerősítette a hírt.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 27.Rengeteg vaddisznó elpusztult a Pilisi Parkerdő Zrt. Disznóskert nevű részén, erről a 444.hu-t értesítették csütörtökön este. Az elhullott állatok hírét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is megerősítette.

A körülkerített erdőrészen nagyon sűrűn élnek a vadásztársaságok számára tenyésztett állatok, ráadásul közvetlenül szomszédosak a Budát körülölelő erdőkkel. „Az állategészségügyi szolgálat haladéktalanul megkezdte a vizsgálatot, az még folyamatban van, eredménye a későbbiekben várható.

Valóban erős a gyanú az ASP megjelenésére, mivel az elmúlt hetekben több olyan külföldi állampolgár is járt a területen, akik ASP-vel súlyosan fertőzött országból érkeztek”

– közölte a Nébih.

Közben elkezdték a vaddisznótetemek begyűjtését az országos főállatorvos utasítására.

A Nébih korábban elismerte, hogy a minisztérium már nyáron készített egy tervet a háztáji sertések leölésére a sertéspestis által veszélyeztetett területeken. Eszerint ki kell irtani minden veszélyeztetett, háztáji, kis létszámú sertésállományt, állami kártalanítást fizetve a tulajdonosoknak. Az előterjesztés azonban elakadt és nem lett belőle kormányrendelet.

Egy hónappal ezelőtt már irtottak ki az országban házisertéstelepeket az afrikai sertéspestis gyanúja miatt, bár a betegség eddig csak a vaddisznókban jelent meg a hatóság szerint.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
zente-4.jpg

Álhír terjed: nem igaz, hogy a Zentének gyűjtött pénz egy részét ellopták

Egy álhír-portál szerint jelentős összeget loptak el bűnözők a 700 millióból. Még a rendőrséget is belekeverték, hogy hihetőbb legyen a sztori.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 28.Egy ország fogott össze, hogy egy másfél éves, súlyos beteg kisfiúnak segítsen. Zente SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenved, aminek kezelésére Amerikában fejlesztettek ki egy szert. Ám a Zolgensma nevű készítmény a világ legdrágább gyógyszere, 700 millió forintba kerül.

Mivel a család ezt nem tudta saját erőből előteremteni, alapítványt hoztak létre, és arra kérték az embereket, hogy aki tud, segítsen. Az összeg rekord idő alatt meglett.

A szülők versenyt futottak az idővel, mert a gyógyszert csak két éves korig lehet beadni, Zente pedig már másfél éves.

Most azonban megvan a pénz, és készülhetnek az útra.

A gyűjtésről nagyon sokan beszámoltak, és végül az álhír gyártó oldalakhoz is elért.

Egyikük azt állította, hogy a 700 millió egy részét ellopták.

A cikket úgy írták meg, mintha egy másik portál információja alapján közölnék, de a forrásra hivatkozás is megtévesztés, mert a megadott oldalon nem jelent meg ilyen írás - olvasható a hvg.hu-n.

A címben már az szerepel, hogy hackerek jutottak a pénzhez, és most már a rendőrség kiberbűnözési osztálya is nyomoz az ügyben.

A cikket több közösségi oldalon is megosztották már az olvasók. A hvg.hu azonban arra figyelmeztet, hogy az írás hamis híreket tartalmaz, és aki továbbküldi, az valótlanságot terjeszt.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x