hirdetés
Lecsapott egy pókot a kislánya mellkasáról, erre feljelentették gyermekbántalmazásért
Egy kétgyermekes texasi anyuka történetét olvashatjátok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.


hirdetés

Megdöbbentő történetet mesélt el a Fabulous Digitalnak Megan Garcia, egy 32 éves édesanya. A texasi nő babafotózásra vitte lányait, a 11 éves Haylee-t és a 18 hónapos Riley-t a lakóhelyükhöz közeli virágos rétre, amikor az egyik felvételen ijesztő részletre lett figyelmes. Kisebbik lánya ruháján egy hatalmas pók mászott, így Megan bepánikolt, és egy hirtelen mozdulattal leütötte az állatot a gyerek szoknyájáról.

Megan azért ijedt meg ennyire, mert Texasban igencsak gyakori a farkaspók azon fajtája, ami súlyos fertőzéseket okozhat, ha megcsíp valakit. Bár a pók láttán nagyon megijedt, miután eltávolította az állatot és biztonságba helyezte kislányát, már csak nevettek a történteken.

Az anyuka később megosztotta sztoriját a közösségi média oldalán, ám nem gondolta át a poszt címét. "A sztori, hogy miért ütöttem meg a gyerekem" - címet csak poénnak szánta, ám a kekeckedő felhasználók egyből rászálltak. A posztot azóta több mint 93 ezren osztották meg, Megan pedig kiegészítést fűzött hozzá:

"Igen, megütöttem a gyerekem, de szeretetből tettem. Jól van. Nem válik a szokásommá, és nem is ütöttem erőset. Ez valójában egy tudatalatti cselekvés volt, amit a nevetséges pókfóbiám motivált, és meg akartam menteni a gyerekem, mielőtt felfalja az a fenevad" - írta humorosan a nő, aki elárulta: még akkor is leizzad, ha csak a tévében lát pókokat.

Ám hiába a vicceskedő hangnem, a nőt hárman is feljelentették a Child Protective Service-nél gyermekbántalmazás vádjával.

folytatásért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Egy nyolcéves fiút kirúgtak az iskolából, mert 'veszélyes' - az anya szerint viszont korlátozták a gyerekét
És ezért kapott dührohamokat. A 30 éves brit anya szerint az iskola tehet mindenről, mert nem volt támogató a gyerekével.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 03.A Yorkshire-i Oldfleet Általános Iskolából rúgták ki végleg a nyolcéves Kieront, mert állítólag "veszélyt jelentett a társaira és az iskola személyzetére". Az anyja, Sarah Lowden, akinek a fiú mellett még két gyereke van, felháborodott, és több brit lapnak, így a Mirrornak és a The Sunnak is nyilatkozott arról, hogy az eset jól példázza a brit oktatási rendszer hibáit, és azt, hogy az iskolák segítség és támogatás helyett korlátozzák a gyerekeket.

Kieron iskolai problémái decemberben kezdődtek. Állítólag nyolc esetben keveredett olyan konfliktusokba a társaival, hogy hazaküldték, és pár napra felfüggesztették.

Az édesanyát is behívták, hogy csináljon valamit a gyerekkel, de az anya arra hivatkozott, hogy a fiának úgynevezett figyelemhiányos hiperaktivitás-zavara van, nem tehet az állapotáról, speciális figyelmet igényel a tanároktól.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
„Meghalt, de itt van – örökre megváltozott a barátnőm személyisége egy agyrázkódástól”
A történet elbeszélője szerint az ilyen helyzeteket is el kellene gyászolni – de erre nincs bevett szokás a kultúránkban.
fotók: Pxhere, Pixabay - szmo.hu
2019. május 03.A The Guardian cikke drámai történetet mesél el egy írónőről és a barátnőjéről, aki egy közlekedési balesetben súlyos agysérülést szenvedett. Az írás szerzője nem árulja el a saját nevét és a lányét sem, akit az írásban Gabrielle-nek nevez.

Gabrielle egy januári napon telefonált a párjának, hogy jöjjön gyorsan, balesetet szenvedett. Az írónő elmondása szerint innentől, mint a krízishelyzetekben általában "megállt a film, csak képek voltak."

Emlékszik a megrongálódott autóra, a véres-hajas ablaküvegre és a lány kezére, ami a hordágyról lelógva erősen szorította az övét.

Gabrielle-t a kórházban ellátták, összevarrták a fejét, és az orvos tájékoztatta a szerzőt, hogy a barátnője súlyos agyrázkódást szenvedett.

Ezután az írónő otthon ápolta kedvesét, aki az első éjjelen olyan mélyen aludt, "mint egy beteg állat, vagy gyermek."

A következő napon brutálisak voltak a pár számára, Gabrielle ugyanis erős fejfájástól szenvedett és minden erős inger - legyen az vizuális vagy hanghatás - csak még rosszabb hatással volt az állapotára. Egy héttel később elmentek bevásárolni, de a lány a sok ingertől kimerült és rosszul lett, ami az üzletben érte.

Ekkorra lett egyértelmű, hogy Gabrielle fizikailag ugyan egyértelműen gyógyulófélben volt, de az agya nem megfelelően működött.

Korábban egyszerű feladatok váltak nehézzé a számára, ami miatt dühkitörései voltak, sírt és a párját hibáztatta. A memóriája rosszul működött - volt, hogy többször is fel kellett neki olvasni egy-egy oldalt egy regényből, mert nem emlékezett rá. Az időérzéke is eltűnt, éjszakánként felriadt és szorongva, dühösen reagált arra, hogy nem érezte, vajon mennyi idő telhetett el a lefekvése óta. Tíz perc vagy tíz óra - nem érezte a különbséget.

"Nem tudtuk, mi történik Gabrielle-lel, csak abban voltunk biztosak, hogy nem ilyen volt a baleset előtt - írja a nő. - "Csak később, kutatást végezve értettük meg a változás mechanizmusát. Az agyrázkódás ugyanis alapvetően az agy sérülése. Képzelj el egy befőttes üveget, ami tele van sűrű folyadékkal s van benne egy barack. Ha erőszakosan rázzuk az üveget, a barack több sérülést is szenved. Ha kivennénk az üvegből, látható lenne a sok apró seb, s a nyomódások körüli területen is látható lenne a hatás."

Ha később megkóstoljuk a barackot, az ütődések helyén nem olyan finom a húsa - a szerző ehhez hasonlítja az agyrázkódást is. Az agyban lévő neuronok már nem úgy működnek, mint korábban, s ez a károsodás rendszerint visszafordíthatatlan.

Ugyanakkor a Gabrielle-t a sürgősségin, majd a későbbi vizsgálaton az orvosok megnyugtatták, hogy nem súlyos az agyrázkódása. Ám Paul van Donkelaar, a British Columbia Egyetem agysérülési pszichés hatásokkal foglalkozó professzora szerint a sérülés súlyossága nem feltétlenül jelzi előre, hogy az adott személyre miként hat a baleset.

"Súlyosan kimerültem - írja a szerző. - Otthonról dolgoztam egy kis hetilap szerkesztőjeként. Gyakran kimásztam az ágyból, miután Gabrielle elaludt, hogy dolgozzak. Folyamatosan "ügyeletben" voltam, vagy az újság, vagy Gabrielle miatt."

Az írónő ma már tudja, hogy segítséget kellett volna kérnie. Sem az orvosok, sem az ismerősök nem hittek a lánynak, mert többnyire teljesen fókuszált volt és normálisnak tűnt.

"Úgy éreztem, amíg hiszek benne, jobban kell lennie. Elkezdtem keményen inni. Annyit fogytam, hogy elkezdett kimaradozni a menstruációm. Gyakran gondoltam rá, hogy elhagyom - egy alkalommal össze is pakoltam és elindultam. Aztán amikor a városhatárhoz értem, visszafordultam.

A szerző ezután hat hónappal később három hétre elutazott sátrazni. Gabrielle nem akarta, hogy elmenjen, de ő úgy érezte, magával is törődnie kell újra.

"Nem telt el két hét az elutazásom óta, amikor Gabrielle megcsalt"

- írja.

A szerző hiába próbált érzelmeket kicsiholni a lányból beszélgetésük során. Gabrielle azt ismételgette, hogy ez nem volt megcsalás, nem csinált semmi rosszat - s közben dührohamokat kapott. Azt hajtogatta, hogy semmivel nem tartozik a társának, s hogy a másik biztosan nem szereti.

"Félig igaza volt. Nem tartozott nekem semmivel. De jobban szerettem őt, mint a saját egészségemet és boldogságomat."

A szerző annyira megbántva érezte magát, hogy elmondása szerint ekkor még nem fedezte fel az ismerős mintázatot, amivel pedig a baleset óta többször találkozott: ha Gabrielle valami érzelmileg vagy kognitívan nehéz dologgal találkozott - lefagyott.

"Szerintem egyszerűen nem értette meg, hogy rosszat tett - nem volt képes összerendezni a lineáris eseményeket és azt, hogy a tettei miként hatottak rám. Nem tudta feldolgozni az én reakciómat sem. Valószínűleg épp annyira volt összezavarodott, megbántott és frusztrált, mint én."

A cikk írója ezután súlyos depresszióba zuhant, és két évébe telt megérteni, hogy nem a megcsalás miatti fájdalmat élte csak át - hanem a másik elvesztése miatti gyászt is.

"Valaki, ahogy sejtettem: meghalt. Arra számítottam, hogy a munkámért cserébe visszakapom a barátnőmet, de tévedtem. Rettenetes teher lehetett a számára - az új énje számára, hogy együtt kellett élnie az elvárásokkal. "A nő, akit ismertem és szerettem, meghalt. Abban a pillanatban távozott, amikor felelőtlen döntéssel jelzés nélkül fordult be a kanyarban, amikor a feje átütötte az üveget és a neuronjai elkezdtek elpusztulni."

A szerző szerint a kultúránkban nincs helye az ilyen fajta gyásznak. "Ezzel a gyásszal egyedül álltam. Gabrielle még mindig ott volt - csak nem az volt, akit szerettem. Ő elment, és már soha nem tér vissza."


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Amikor a nyugdíjat várod, de 20 kiló drogot hoz a postás véletlenül
Az ausztrál nyugdíjasok nagyon meglepődtek már a hatalmas csomagtól is, hát még attól, amit benne találtak: kétmilliárd forintnyi kristálymet volt.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2019. május 04.Nem állítjuk, hogy Melbourne mellett élni nyugdíjasként unalmas lenne, de ami ezzel az ausztrál házaspárral történt, az valószínűleg igen ritkán esik meg bárkivel is - és nem csak Ausztráliában.

Az, hogy a nyugdíjasok a postást várják, boldogabb országokban többszörösen is a múlté, de azért időnként még ma is becsengethet egy-egy csomaggal, vagy akár talán levéllel is.

A héten jött is a postás ehhez a párhoz, és egy hatalmas csomagot hozott nekik - írja a CNN. A nyugdíjasok eléggé furcsállták a dolgot, hiszen egyrészt nem rendeltek semmit, másrészt nem is tudtak róla, hogy küldeményük fog érkezni. Nem is tudhattak, hiszen olyasmi volt a csomagban, ami nyilvánvalóvá tette, hogy nehezen érthető tévedés történt.

Amikor kibontották, furcsa, fehér, kristályszerű anyagot találtak benne. Nem tudták, mi lehet, de a biztonság kedvéért azért értesítették a rendőrséget, akik kijöttek, és a laborba szállították a fura anyagot.

A folytatásért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Hatalmas ötlet: Bosszúállók-spoilerekkel fegyelmezik a diákokat egy amerikai iskolában
Egy tanár szerint első szóra rend lett, amint megígérte, hogy elmeséli a filmet...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.Ki hitte volna, hogy iskolai fegyelmezőeszközzé is válik a Bosszúállók: Végjáték című film. Egy hete mutatták be a mozikban a már nagyon várt amerikai szuperhős filmet, és a rendezők azt kérték, hogy aki már látta, ne spoilerezzen.

Sokan be is tartották a felhívást, de akadtak tanárok, akik visszaéltek a helyzettel - írta meg a Business Insider. Egy amerikai iskolában a diákoknak megmondták, ha nem viselkednek megfelelően, akkor elspoilerezik a filmet.

Volt aki árulkodó szavakat írt a táblára, ha nem volt megfelelő az osztály fegyelme. Egy New York-i középiskolás tanár pedig elmesélte, hogy volt egy diákja, aki még nem látta a filmet. Mikor az óra alatt a diákja beszélgetni kezdett, és a többiek figyelmét is elvonta ezzel, akkor közölte vele, hogy ha nem hagyja abba, akkor elmondja, mi történik a filmben.

„Azt mondtam neki, hogyha ezt nem hagyja abba most, akkor elspoilerezem a filmet.

Láttam, hogy azonnal kitágulnak a szemei és azonnal befogta a száját, majd a feladatára koncentrált. Soha nem láttam még ilyen gyors eredményt diáknál”

– mondta a tanár.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x