hirdetés
kullancs.jpg

Lebénult a kullancscsípéstől a 7 éves kislány, mert nem ismerték fel a tüneteket időben

Egy coloradói túrán szerezte be az élősködőket. Szerencséje volt, mert maradandó, sőt halálos is lehetett volna a bénulás.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 26.


hirdetés

Ritka, bénulásos fertőzést kapott egy coloradói gyerek, aki egy túrán vett részt, és kullancsokat találtak a fejbőrében.

A hétéves kislány történetét az anyukája osztotta meg a Facebookon, és azt írja, hogy csak egy éjszakát volt az erdei táborban, amikor pedig hazajött, több kullancsot is talált a hajában.

Heidi Ganahl kiszedte az élősködőket, és orvoshoz is fordult, ám annak ellenére, hogy a gyerek egyre rosszabbul lett, nem vették komolyan - írja az IFL Science.

Tíz nappal később az alsó lábszára és a lábfeje teljesen lebénult. A lányt ekkor vitték az anschutzi gyermekkórházba, ahol kiderült: kullancscsípés okozta bénulásban szenved. A betegséget az kullancsok nyálmirigyeiben található neurotoxin idézi elő.

Ha a kullancsot sokáig hagyják a bőr alatt, vagy nem helyesen távolítják el, és egy része (általában a feje) a gazdatestben marad, a méreg veszélyes is lehet.

A kórházban kiderült, hogy a gyerek fejbőrében még mindig több kullancs is van, és ezek számlájára írható a bénulás, amely normál esetben az élősködők eltávolítását követő 24 órán belül elmúlik.

Lapozz a végkifejletért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
viharos-180802-001c.jpg

Felhőszakadással, jégesővel tör be a hidegfront a 37 fokos hőségbe

Csütörtök estig viszont még kánikula lesz, mindenhol 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 27.Egy markáns hidegfront hoz felfrissülést a csütörtökön tetőző kánikulába. Ezen a napon még akár 37 fokos hőség is lehet, de délutántól heves zivatarokkal, viharos széllel és jégesővel érkezik a hidegfront, néhol pedig szupercellák is kialakulhatnak - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Napközben még marad a kánikula, az érkező hidegfront előtt 32-37 fokig melegszik a levegő.

Délután északnyugat felől azonban megérkezik a front, így átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok is több helyen kialakulhatnak az országban.

Elsősorban keleten, északkeleten, valamint Vas és Zala megyében jelentős esély kínálkozik szupercellás zivatarok kialakulására.

Ezekhez felhőszakadás, károkozó szélroham, akár 3-5 cm átmérőjű jég társulhat. A fronttal együtt nagy területen északnyugatira fordul, és megerősödik a szél.

Amilyen gyorsan jön, ugyanolyan gyorsan távozik is a front. Pénteken már sok lesz a napsütés, legfeljebb az ország keleti része fölött sokasodhatnak meg a gomolyfelhők, de csapadék nem várható.

Mérséklődik a kánikula, a többfelé szeles időben délután 24-29 fok várható.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
viharos-felhoszakadas.png

Teniszlabda nagyságú jég esett Kassán, kisebbek Borsodban – megérkezett a vihar az országba

Északkeleten és a nyugati határnál több helyen is felhőszakadás, szélvihar és jégeső vetett véget a fülledt melegnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 27.Csütörtök délután elérte Magyarországot a már előre jósolt hidegfront. Ahogy azt megírtuk, ezen a napon még akár 37 fokos hőség is lehet, de délutántól heves zivatarokkal, viharos széllel és jégesővel érkezik a hidegfront, néhol pedig szupercellák is kialakulhatnak.

Az Időkép előrejelzése szerint északnyugatra már megérkezett a hidegfront. Szupercellás zivatarokra elsősorban keleten, északkeleten, valamint Vas és Zala megyében kell majd számítani.

Ezekhez felhőszakadás, károkozó szélroham, akár 3-5 cm átmérőjű jég társulhat. A fronttal együtt nagy területen északnyugatira fordul, és megerősödik a szél.

A meteorológiai portál villámtérképén látszik, hogy jelenleg Északkelet-Magyarországon és a nyugati határnál van vihar, ezekre a területekre első-, és másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai szolgálat.

Az Időképen azt írják,

északkeleten sűrű villámlással törtek be a zivatarok, jégesővel és felhőszakadással. Az Alpokalján ugyan kevesebb helyen, de már ott is alakulnak a zivatarok jégesővel.

A Katasztrófavédelem oldalán azt írják,

a kidőlt fák adják a legtöbb munkát a tűzoltóknak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Gönc közelében kidőlt fák bénították meg a közlekedést, Abaújváron egy hét méteres akácfa dőlt ki. Sárazsadánynál a 37-es főúton egy körülbelül tizenöt méteres fa dőlt az útra. Hidasnémetiben kidőlt fenyőfa miatt riasztották a tűzoltókat, azonban vonulás közben meg kellett szüntetniük egy újabb forgalmi akadályt, mert három fa volt az úttesten. Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Már sorra érkeznek a jégesőről és az erős széllel érkező viharokról a képek és a videók.

A felvételekért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Tapachula.jpg

Egy vízbe fúlt apa és kétéves kislánya döbbenetes fotója figyelmezteti a világot újra a mexikói menekültválságra

Oscar Alberto Martinez Ramirez kislányával a nyakában úszta át a Rio Grande folyót, hogy Amerikába jusson. A gyerek még holtában is az apja nyakát karolta.
Metro, MTI - szmo.hu
2019. június 26.Oscar Alberto Martinez Ramirez két hónapja vesztegelt családjával a mexikói-amerikai határon lévő Tapachulában, egy menekülttáborban. Donald Trump elnök határzára miatt a Mexikó felől az Egyesült Államokba érkező menedékkérők reménytelen helyzetbe kerültek.

A határmenti táborokba zsúfolva, a helyszíni sajtóbeszámolók szerint rettenetes higiéniai körülmények között várják, hogy megkapják végre a papírjaikat, és bejussanak Amerikába.

Az El Salvadorból származó férfi nem bírta tovább az idegtépő várakozást, és kétségbeesett lépésre szánta el magát. 23 hónapos kislányával, Valeriával és feleségével megpróbált átszökni az Egyesült Államokba úgy, hogy először a gyerekkel, majd a feleségével átússza a Rio Grande folyót.

A hírek szerint Valeriával még rendben át is tudott úszni, ám amikor visszafordult a feleségéért, a kislány pánikba esett, hogy egyedül hagyják, és apja után ugrott a vízbe. Az apa ezután úgy dönthetett, hogy vele együtt teszi meg ismét az oda-vissza utat, a pólójával a hátára rögzítette a kislányt, és ismét úszni kezdett.

Az ár ekkor sodorhatta el őket. A kimerült férfi már nem tudott kievickélni a biztonságos partra, mindketten vízbe fulladtak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
mom-sport-tuz-tuzoltok.jpg

A 8 éves kislány gyújthatta a tüzet a faházban a MOM Sport tetején

Az égő bódéból kimenekült testvére szerint húga egy gyufával lobbantotta lángra az épületet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 27.Újabb részletek derültek ki a hétfő esti, MOM Sportközpontnál történt halálos tűzesetről. Ahogy arról korábban beszámoltunk, három testvér a közeli parkban játszott és miközben a felügyeletüket ellátó édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük kettő, egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz ment. A gyerekek a sportközpont lezárt tetejére felmentek, majd a tetőn lévő, használaton kívüli faházba annak ablakán keresztül bemásztak, és ott tüzet okoztak.

A bódéban gyorsan terjedő tűz elől a 11 éves fiú és a 8 éves kislány megpróbált kimenekülni, azonban a kislány az épületben rekedt és meghalt. A rendőrség szerint felelőtlenség miatt halt meg az áldozat.

Azóta kiderült, hogy a családnak korábban leégett a háza, amikor Budakeszin laktak. A rendőrség szerint akkor a két kisfiú okozta a tüzet. Az édesanya azt is elmondta, hogy lánya nemrég négy napot töltött a Vadaskert Kórházban, mert

hónapok óta azt álmodta, hogy bennég valahol. Azóta a tűzből kimenekült bátyja szerint húga az utóbbi időben lángoló épületekről nézett videókat az interneten, sőt a MOM Sport tetején is videóra akarta venni, ahogy a fabódé ég.

A kisfiú édesanyjának részletesen is elmesélte, mi történt hétfő este, amikor testvérével felmentek a sportközpont tetejére.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x