hirdetés
szivbeteg-kislany-eletben-tartas-texas-1000x679.jpg

Le akarták kapcsolni a gépekről a szívbeteg kisbabát, de a bíróság megtiltotta ezt az amerikai kórháznak

A texasi bíróság kötelezte a kórházat, hogy életben kell tartaniuk a 11 hónapos Tinslee-t, akiért kétségbeesetten küzd az édesanyja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 07.


hirdetés

Kötelezett a bíróság egy texasi kórházat arra, hogy továbbra is tartsák életben azt a súlyos beteg kisbabát, akiről korábban az orvosok azt mondták, hogy menthetetlen - írja a CNN.

Tinslee Lewis az úgynevezett Ebstein-anomáliával született, ami a szív egy fejlődési rendellenessége. Ez azt jelenti, hogy a jobb kamra nem megfelelően működik, ennek következtében pedig krónikus tüdőbetegségben krónikus pulmonális hipertóniában szenved, amely miatt a vérében sokkal kevesebb az oxigén.

Az állapota olyan súlyos, hogy már csak gépek tudják életben tartani. Orvosai szerint a kislány minden egyes napja fájdalmas, a betegsége pedig visszafordíthatatlan, ezért felmerült, hogy lekapcsolják a gépekről. Tinslee családja azonban tiltakozott ez ellen, a bírósághoz fordultak, ahol ugyan elutasították az ideiglenes intézkedési kérelmüket, de másnap egy másik bíróság kötelezte a kórházat arra, hogy hagyják a gépeken a kislányt.

A Cook gyermekkórház üdvözölte a döntést. Egy szóvivő azt mondta, továbbra is igyekeznek a legkönyörületesebb és orvosi szempontból a legmegfelelőbb döntéseket hozni Tinslee esetében, aki mindennap komoly fájdalmakkal küzd azért, hogy életben maradjon.

Egy, a Texasban élő beteg gyerekek védelmét szolgáló nonprofit szervezet (Protect TX Fragile Kids) ügyvezető igazgatója azt mondta, több sebésszel is beszélt, akik szerint Tinslee állapota nem reménytelen, és vannak olyan kezelések, amelyek segíthetnének rajta, például a légcsőmetszés. Azt is vitatja, hogy a Cook gyermekkórház állítása szerint más kórház nem vállalná be a kislány kezelését.

hirdetés

Tinslee édesanyja már fél éve kétségbeesetten küzd azért, hogy találjon egy olyan orvost, aki elvégezné a légcsőmetszést. Korábban azt mondták neki, hogy ha sikerül a beavatkozás, Tinslee később akár haza is mehetne. Az anya azt szeretné, ha kislányát egy olyan egészségügyi intézménybe vihetné, ahol segítenek átállni a palliatív kezelésre, ami azért lenne jó, mert akkor ő is gondozhatná otthon a kicsit.

"Én tisztelem Tinslee orvosainak képességeit, de jelenleg nincs beleszólásom abba, mit terveznek vele. Tudom, hogy a lányom egészségügyi szükségletei összetettek, de imádkozom, hogy valaki adjon neki esélyt"

- mondta Trinity Lewis.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
face-mask-5083797_1920-1000x666.jpg

Bubópestis miatt lezártak egy falut, egy lakos belehalt a fertőzésbe Kínában

A falu összes lakosát letesztelték, mindegyik teszt negatív lett.
Fotó: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. augusztus 08.


hirdetés

Lezártak egy falut Belső-Mongóliában, miután felütötte a bubópestis a fejét a településen, és egy lakos bele is halt a fertőzésbe - írja az Independent.

A kínai fennhatóság alá tartozó Suji Xinxunban élő beteg múlt vasárnap hunyt el, miután vérkeringése összeomlott, csütörtökön erősítették meg, hogy bubópestis volt a kiváltó ok.

A fertőző betegség miatt azonnal elrendelték a falu lezárását és fertőtlenítését, emellett az összes lakosát letesztelték, mindegyik teszt negatív lett.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
bejrut_tuntetes.jpg

Megkezdődött az 'Ítélet napja' Bejrútban - több ezren tüntettek, lövések is eldördültek

Egyre elégedetlenebbek az emberek, sok tüntető forradalomról beszél.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 08.


hirdetés

Minisztériumot, tévéépületet és központi banképületet is megrohamoztak a tüntetők Bejrútban, ahol egyre nagyobbá és komolyabbá válik a kormányellenes tüntetés a héten történt hatalmas robbanás után - írja a Reuters.

A rendőrség könnygázt is bevetett a tüntetők ellen, akik botokkal, kövekkel támadtak rájuk. A hírek szerint egy rendőr meghalt az összecsapásokban. A Vöröskereszt jelentése szerint 117 sérültet kellett ellátni, közülük 55-öt kórházba szállítottak.

Tiltakozók tucatjai törtek be a külügyminisztérium épületébe, ahol az elnök, Michel Aoun portréját elégették, a tüntetést pedig "Az ítélet napjának" keresztelték el.

Nem sokkal a tüntetés előtt találkozott az ország vezetőivel Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, aki később elmondta: az európaiak szolidárisak a libanoni emberekkel, ugyanakkor a helyi politikai erőknek össze kell fogniuk és együtt kell működniük a rendkívüli helyzetben.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
toronyhaz-1.jpg

A 12-13. emeletről ugrottak ki emberek a toronyháztűzben Csehországban

11-en haltak meg, köztük 3 kisgyerek. Csehországban az utóbbi évtizedek legtragikusabb lakóháztüzéről van szó.
MTI - szmo.hu
2020. augusztus 09.


hirdetés

Tizenegy ember meghalt, amikor szombaton délután tűz ütött ki egy 13 emeletes lakóház legfelső részében a kelet-csehországi Bohumínban - jelentette a közszolgálati Cseh Hírtelevízió (CT24).

Lukás Popp, a morvasziléziai város tűzoltóságának szóvivője szerint hat személy egy 11. emeleti lakásban halt meg, ahol a tűz keletkezett. További öt személy pedig szörnyethalt, amikor kiugrottak a magasabban lévő lakásuk ablakából vagy balkonjáról. Az áldozatok között három kiskorú gyermek van.

A tűz konkrét oka ismeretlen. A televízió a lakókra hivatkozva azt jelentette: a tragédiát nagy valószínűséggel egy, a 11. emeleten lakó személy okozta, aki ismeretlen okok miatt felgyújtotta lakása ajtaját.

A tűz gyorsan átterjedt a szomszédos lakásokra is. Hivatalosan ezt az értesülést nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

Csehországban az utóbbi évtizedek legtragikusabb lakóháztüzéről van szó. Tíz éve, 2010 októberében Prágában egy lakóháztűzben kilenc hajléktalan vesztette életét. Nyolc halálos áldozata volt idén januárban a német határhoz közeli Vejprty egyik betegotthonában, illetve 1995-ben a prágai Olympic szállóban keletkezett tűznek.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
pixa-coronavirus-.jpg

Koronavírus: 43 új fertőzöttet találtak, nincs újabb elhunyt

Kórházban 73 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.
MTI, fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. augusztus 09.


hirdetés

Negyvenhárommal 4696-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb elhunyt - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.

A kormányzati portálon azt írták: az új típusú koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma változatlanul 602, 3499-en gyógyultak fel a betegségből.

Az aktív fertőzöttek száma 595. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2091) és Pest megyében (703) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (382), Komárom-Esztergom (315), Zala (265), Csongrád-Csanád megye (151), Borsod-Abaúj-Zemplén (145), Veszprém (108) és Győr-Moson-Sopron megye (103), a sor végén Békés és Tolna megye áll (18-18).

Kórházban 73 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 7184-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma elérte a 360 772-t.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!