rebeka cim
Látássérült kislányának keres osztálytársakat egy édesanya a Facebookon
Debrecenben indulna egy gimnáziumi képzés, de csak ha van rá elég jelentkező. Most te is segíthetsz!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. január 08.Már csaknem 6 ezren megosztották azt a bejegyzést a Facebookon, amelyben egy édesanya látássérült lánya mellé toboroz osztálytársakat.

Az anyuka azt nyilatkozta a Ripostnak, hogy 22 éves lányának, Rebekának minden vágya, hogy leérettségizzen, amire most lehetőség is nyílna. Idén szeptemberben ugyanis végre Debrecenben is indulna egy látássérülteknek szóló gimnáziumi osztály, de csak akkor, ha elegen jelentkeznek rá.

Édesanyja elmondása szerint Rebeka korábban beiratkozott egy gimnáziumba, de

a hagyományos iskolában látássérültként nem tudott boldogulni, ráadásul társai is kiközösítették, piszkálták, így abba kellett hagynia a tanulmányait.

Arra pedig, hogy nappali tagozatra jelentkezhessen, 22 évesen már csak egy éve maradt.

rebeka3

Az eredeti bejegyzést változtatások nélkül közöljük!

"Kedves Ismerőseim!

Szeretnék a nem látó kislányomnak osztálytársakat keresni!

Arról van szó, hogy végre Debrecenben indulhatna látássérült 8 osztályt végzett gyerekeknek nappali oktatási rendszerben érettségit adó 4 éves gimnázium, ami azért különleges, mert hiánypótló iskola országos szinten. Végre az ilyen típusú gyerekeknek is lehetőségük lenne leérettségizni!

Kérek mindenkit, ha ismer olyan elsősorban gyengénlátó vagy vak, de akár más fogyatékkal élő gyermeket, aki szeretne továbbtanulni, vagy ismer olyan pedagógust, akinek van ilyen tanítványa, legyen szíves jelezni neki vagy szüleinek ezt a továbbtanulási lehetőséget Debrecenben!

Az ország egész területéről fogadnak fogyatékkal élő érettségizni akaró diákokat! Ja és még egy nagyon fontos:

kollégium van, mégpedig iskolán belül, tehát nem kell utazgatni!

Kérek mindenkit, ossza ezt az írást, hiszen ennek a hiánypótló kezdeményezésnek el kell jutnia a célközösséghez! Érdeklődni a Kettessy Aladár Gyengénlátó Általános Iskola Gimnázium és Kollégiumban vagy akár A Vakok és Gyengénlátók Szövetségénél vagy akár rajtam keresztül is lehet!

Köszönöm a jóindulatú megosztásokat!"

A debreceni iskola most az ország egész területéről várja a látássérült tanulókat. Egy megosztással te is segíthetsz Rebekának!

rebeka2
KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x