????????????????????????????????????
Látássérült gyerekeknek szóló hangoskönyvet mutattak be
Megjelent a Kuku és barátai – Ismerjük meg közösen a segítőkutyák világát! című könyv, amelynek a hangos verziója a vakok és gyengénlátók számára ingyenesen elérhető.
Fotó: NEO// Halmai Gyöngyi - szmo.hu
2016. december 01.


A Kuku és barátai – ismerjük meg közösen a segítőkutyák világát! című könyvet a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület még tavaly adta ki, célja a gyerekek fogyatékosságok iránti érzékenyítése volt.

A mese a segítőkutyákról és gazdiákról szólt. Az egyesület azonban most közösségi gyűjtés segítségével kiadta a mesekönyv audionarrált – azaz hangoskönyv – változatát is, melynek bemutatóját a Vakok Iskolájában tartották a könyv több szereplőjének részvételével.

????????????????????????????????????

A hangoskönyv debütálását a szereplők mellett az iskola látássérült tanulói és az intézmény pedagógusai kísérték végig. A résztvevők megismerhették a karakterek személyes történetét, és együtt játszhattak a kutya-gazda párosokkal. A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület a látássérülteken túl más fogyatékossági csoportok segítésével is foglalkozik.

Igyekeztek úgy megszervezni a bemutatót, hogy az mindenki számára élmény lehessen:

"

Az esemény vizuális információit szavakkal és egyéb más, ép érzékszerv alkalmazásával tettük élménnyé a látássérült gyermekek számára. Örülünk, hogy a hangoskönyv bemutatására egy olyan közegben került sor, amelynek tagjai kölcsönös nyitottsággal és rugalmassággal fordultak egymáshoz”

– mesélt tapasztalatairól Mányik Richárd, az Egyesület elnöke.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

A mesekönyv audionarrált változatában is figyeltek arra, hogy a hallgatói megismerhessék azt is, miként néznek ki a szereplők, mik vannak a rajzokon, hogy azok számára is élményszerű legyen a történet, akik nem láthatják a képeket.

VIDEÓ: Ajánló a Kuku és barátai hangoskönyvből

Az érzékenyítő mesekönyvet az egyesület szerette volna ingyen eljuttatni a vakoknak és gyengénlátóknak, ami a közösségi gyűjtésnek hála pedig sikerülni is fog, annak, aki megigényli.

További információkért kattints ide.

A mesekönyv nyomtatott változata ezen a linken rendelhető meg.


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x