hirdetés
ünti.png

„Kutyák, csótányok” – óriási tüntetést tartottak Hongkongban vasárnap

Komolyabb incidensre nem került sor.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 08.


hirdetés

A helyhatósági választások óta eltelt időszak legnagyobb tüntetését tartották Hongkongban vasárnap. A megjelentek számában azonban nincs egyetértés: a szervezők szerint 800 ezren, a rendőrség szerint 183 ezren voltak– írja a Reuters.

A tüntetők öt dolgot szeretnének elérni: ezek közül az egyik a jelenlegi kormányzó, Carrie Lam lemondatása, de a politikai fogolyként számon tartott letartóztatott tüntetők elengedését is követelték. Ehelyett egyelőre annyi történt, hogy a tüntetés során újabb 11 embert kapott el a rendőrség, állítólag azért, mert különféle fegyverek voltak náluk.

A megmozdulásra engedélyt is kapott a Civil Human Rights Front, ilyen utoljára augusztusban történt. A hangulat a beszámoló szerint feszült volt, a résztvevők folyamatosan szabadságharcos üzeneteket skandáltak. Néhányan kutyáknak, csótányoknak nevezték a rohamrendőröket, akik biztosították a menetet.

Ennek ellenére komoly incidensre nem került sor, nem folytatódott az összecsapás-sorozat, ami a demokráciapárti erők elsöprő többségét hozó választások előtti hetekben bontakozott ki a radikálisabb fiatalok és a kezdetektől túlkapásokkal vádolt rendőrség között.

A november 24-i választás óta némileg megnyugodtak a kedélyek Hongkongban, ezt tükrözi a vasárnapi demonstráció békésebb lefolyása is.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kobebryant.jpg

Helikopter-balesetben meghalt az NBA-legenda, Kobe Bryant

A tragédiában öten vesztették életüket.
MTI - szmo.hu
2020. január 26.


hirdetés

Helikopter balesetben életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai kosárlabdázó - jelentette az amerikai TMZ hírportál.

A honlap szerint

Bryant magángépén utazott a Kalifornia állambeli Calabasasban, amikor eddig ismeretlen okokból megtörtént a tragédia.

A Los Angeles-i sheriff a Twitteren megerősítette a balesetet, hozzátéve, hogy öt ember halt meg, az utasok közül a tragédiát senki nem élte túl. Az áldozatok nevét azonban nem hozta nyilvánosságra.

Bryant tavaly augusztusban töltötte be a 41. életévét, karrierje során 1996 és 2016 között a Los Angeles Lakerst erősítette. A csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) lett bajnok az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA), kétszer (2009, 2010) a döntő legjobb játékosának is megválasztották, 2008-ban ő lett a bajnokság legjobbja, míg 18 alkalommal vett részt az All Star-gálán.

hirdetés

Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban bizonyult a legjobbnak az olimpiai játékokon.

Videó: Kobe Bryant helikopterbalesetének helyszínéről

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vuhan.png

Alig mer kimozdulni a lakásából az egyik Vuhanban élő magyar, csak maszkban lép utcára, a liftet sem használja

Alaposan bevásárolt, akár egy hónapra is elegendő élelmiszere van otthon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 26.


hirdetés

Egy Vuhanban élő magyar szinte ki sem mozdul a lakásából – így próbál védekezni a vírus ellen. Az RTL Híradónak azt mondta, próbálja megőrizni a hidegvérét, pedig óriási a pánik.

Üresek az utcák, a helyiek pár napja kifosztották a boltokat és elözönlötték a kórházakat. Még olyanok is orvoshoz fordulnak, akikről kiderül, hogy csak egyszerű megfázásuk van.

Több magyar is van a lezárt városban, egyikük mesélt most arról, hogyan éli a mindennapjait.

Elmondása szerint, mikor bejelentették, hogy lezárják a várost, azonnal elment bevásárolni, így most egy hónapra elegendő élelmiszerrel rendelkezik.

hirdetés

A lakásból sem mer nagyon kimozdulni, ha mégis szükséges, akkor csak szellős helyre megy, még a liftet sem meri használni. Maszkban megy ki az utcára, egyszer használatos kesztyűt vesz fel, a kint viselt ruháját hazaérve azonnal leveszi, kimossa.

A magyar Országos Tisztifőorvos szerint nehéz megkülönböztetni a koronavírust az egyszerűbb influenza vírus tüneteitől, hiszen hasonlóan magas lázzal és köhögéssel kezdődik, de már idehaza is ki tudják mutatni, ha valaki a Kínából elterjedt új vírussal fertődödött volna meg.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
dezsi-1.jpg

Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje lett Győr új polgármestere

Az ellenzéki jelölt Pollreisz Balázs gratulált neki, és felajánlotta, hogy dolgozzanak együtt a városért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 26.


hirdetés

Az előzetes eredmények alapján Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelölte nyerte meg a vasárnapi időközi polgármester-választást a Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint.

A városban azért volt szükség időközi polgármester-választás kiírására, mert az október 13-án megválasztott Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) lemondott tisztségéről. A posztért hatan indultak: egy-egy jelölt az Összefogás Győrért Egyesület, az MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP, a Fidesz-KDNP, valamint a Mi Hazánk Mozgalom színeiben, ketten pedig függetlenként. A választói névjegyzékben 101.655-en szerepelnek.

A választást a Fidesz-jelöltje Dézsi Csaba András nyerte,

a nem hivatalos eddigi eredmények szerint 55-39 százalékos aránnyal az összellenzéki ellenfelével, Pollreisz Balázzsal szemben.

VIDEÓ: Dézsi Csaba győri fideszes polgármesterjelölt sajtótájékoztatója a Mércén

hirdetés

Az eredmény ismeretében az ellenzéki jelölt Pollreisz gratulált az új polgármesternek, és felajánlotta, hogy dolgozzanak együtt a városért.

A Fidesz közleményében azt írta:

"Fölényesen győzött a Fidesz-KDNP jelöltje Győrben".

Úgy fogalmaztak: "Köszönetet mondunk mindazoknak, akik részt vettek az időközi polgármester-választáson és szavazatukkal Dézsi Csaba Andrást és a fejlődést támogatták. Gratulálunk Győr új polgármesterének, és jó munkát kívánunk neki."

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
koronavirus_vuhan_rtl-1000x563.jpg

Már 80-an meghaltak a koronavírus miatt Kínában

Bő fél nap alatt megduplázódott a fertőzésgyanús esetek száma is: már közel 6000 ilyen esetet regisztráltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Nyolcvanra emelkedett vasárnap estére Kínában a koronavírus halálos áldozatainak száma. Aznap reggel még csak 56 halottról lehetett tudni.

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság közlése szerint

461 beteg került válságos állapotba vasárnap estére, reggel még 324 volt a számuk. Ezen kívül már több mint kétszeresére növekedett a fertőzésgyanús esetek száma: bő fél nap alatt a korábbi 2684-ről már közel 6000-re ugrott.

A járvány megfékezése miatt a holdújévi szünetet három nappal meghosszabbították.

hirdetés

A koronavírus a 11 millió lakosú Vuhan egyik halpiacán bukkant fel először, ahol illegálisan árusították a vadhúst. A kórokozó azóta már Pekingben, Sanghajban, valamint az Egyesült Államokban, Thaiföldön, Dél-Koreában, Japánban, Ausztráliában, Franciaországban és Kanadában is megjelent. Az is kiderült, hogy a vírus már a lappangási időben is fertőz.

Európában is regisztráltak már koronavírusos beteget: Franciaországban hárman fertőződtek meg, róluk azt lehet tudni, hogy mindhárman jól vannak. De több gyanús eset ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában is.

Magyarországon két gyanús esetet vizsgáltak ki, de egyiknél sem igazolódott be a fertőzés, így jelenleg nincs magyar koronavírusos beteg.

A külügyminisztériumnál eddig 6 magyar jelentkezett, aki a vírus kiindulópontjában, Vuhanban ragadt.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!