hirdetés
maxresdefault.jpg

Kutyája tette nyomorékká, mégis ragaszkodik hozzá

Hihetetlen példákat láttunk-hallottunk már kutyákról, amelyek utolsó leheletükig ragaszkodtak gazdájukhoz. Most a fordított esetre mutatunk egy példát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 03.


hirdetés

Az amerikai Wisconsin államban élő 49 éves Greg Manteufelnek kis híján az életébe került a capnocytophaga baktérium-fertőzés, amelyet kutyája nyálától kapott. Ez a baktérium, amely kutyák és macskák nyálában egyaránt megtalálható, általában ártalmatlan az emberekre, kivéve akkor, ha az illetőnek különösen gyenge az immunrendszere – ahogyan ez történetünk hősénél történt, aki nem mellesleg festő. Manteufel ugyan nem halt meg, de amputálni kellett mindkét karjából, lábából, sőt, az orvosok kénytelenek voltak őt megszabadítani orrbőrétől és felső ajka egy részétől – írta a People.

A férfi tavaly nyáron kezdte magát rosszul érezni, lázas volt, hányt, hasmenése volt, azt hitte, hogy egy közönséges influenza támadta meg. Aggódó családja azonban kórházba vitte őt kivizsgálásra, ekkor derült ki, hogy valójában milyen szörnyű fertőzést kapott.

Greg korábban látszólag makkegészséges volt, csakhogy egy ritka genetikai anomáliával élt, amely miatt szervezete különösen érzékeny a capnocytophagára. Erről azonban mit sem tudott.

Manteufel végül túlélte a fertőzést, bár még további műtétek várnak rá, és újra kell tanulnia az életet protéziseivel. Ennek ellenére fel sem merült benne, hogy minden bajának okozójától, Ellie-től megszabaduljon.

„Halálosan szeretjük őt, mintha a lányunk lenne – mondta – ő nem tehet semmiről.”

A hamuszürke, szomorú szemű szuka viszonozza a hűséget. Állandóan ott van Greg mellett, bebújik az ágyába, nem tágít mellőle a vacsoraasztalnál sem. Azóta is többször megnyalogatta őt, de gazdája állítja, hogy jól érzi magát. Miután korábban is voltak kutyái, abba a hitbe ringatja magát, hogy nem is biztos, hogy Ellie-től jött a fertőzés. A nagy kedvenc még a klinikai baktérium-tesztet is elkerülte, hogy kétségbe se vonhassák ártatlanságát...


KÖVESS MINKET:

hirdetés
harry-potter.jpg

„Az emberek néha hangosan felnevetnek, ha bemutatkozom” - ilyen a Harry Potter névvel élni

Átok vagy áldás, ha valakinek épp az a neve, mint a világ leghíresebb varázslójának? Két Harry Potter mesélt az életéről.
Fotó: Twitter/Harry Potter - szmo.hu
2019. október 02.Az első Harry Potter-regény 1997-ben jelent meg, és további hat követte az évek során. A szemüveges varázslófiú történetéből nyolc filmet is forgattak.

Napjainkban a Harry Potter az egyik legismertebb név világszerte, annak ellenére, hogy egy kitalált személyről van szó. De élnek olyan szerencsések (szerencsétlenek?), akiket épp ugyanígy hívnak.

A BBC két valódi Harry Pottert is talált, őket kérdezték arról, milyen az élet Voldemort legnagyobb ellenfelének nevével.

A manchesteri Harry Potter szerint kevés annál jobb icebreaker van a világon, mint a neve.

Ha bemutatkozik valakinek, azonnal van téma, nem kell kínosan feszengeni.

A 25 éves férfi egyébként agykutatóként dolgozik, munkája során azt vizsgálja, hogy a terhesség alatt hogyan befolyásolja az anya immunrendszere a baba idegrendszerének fejlődését az élet későbbi szakaszában.

"Az emberek azt gondolják, hogy rossz lehet így élni, és biztosan szeretném megváltoztatni a nevemet, de ez nem igaz. A többség szerint pedig egyszerűen vicces a nevem" - mondja az agykutató.

Nem tagadja, hogy voltak a nevéből fakadóan kevésbé mókás pillanatok is. Amikor például a doktoriját írta,

a szomszéd szobába küldött egy e-mailt, majd hallotta, ahogy az illető telefonon hívott valakit, hogy ez valami vicc, vagy tényleg Harry Potter küldte a levelet.

Csak azután kapott választ, miután a másik személy megerősítette, hogy nem spamről van szó, és a levélben feltett kérdések komolyak, az igazi Harry Potter pedig itt ül a fal túloldalán.

Nemcsak félreértések és mulatságos helyzetek adódnak a világ egyik leghíresebb nevével élő férfi életében, hanem származtak már előnyei is a harrypotterségből. Alig volt hat éves, amikor a család Devonba költözött, a témára pedig lecsapott a helyi újság. A lap munkatársa talárban fotózta, kezében az egyik Potter-könyvvel. Végül a cikk nyomán a családot meghívták egy kirándulásra a Roxfort Expresszre. Ebből szinte semmire nem emlékszik Harry Potter, csak arra, hogy jó móka volt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
repter-borond.jpg

Senki nem szeretné látni azt, amit a férfi észrevett, amikor kinézett a repülőgépből

Először el sem akarta hinni amit a kifutópályán lát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 03.Karn Rateria Münchenből Manchesterbe utazott a Lufthansa járatával. A férfi Twitteren osztotta meg a történetét, amiben kérdőre vonja a légitársaságot a történtekért, akik otthagyták a férfi bőröndjét a kifutópályán. Az esetről a 24.hu számolt be.

A férfi a következőt írja:

"Öhm, @lufthansa, ott felejtettétek a bőröndömet a kifutópályán! Amikor ezt szóvá tettem a legénységnek, arról tájékoztattak, hogy márpedig a bepakolás befejeződött. De hát LÁTOM a csomagomat. Ez mégis hogy történt?????"

A Lufthansa nem sokkal később válaszolt Rateriának, de ez nem nyugtatta meg a férfit, ugyanis az üzenetükben ez állt:

"Nagyon sajnáljuk a történteket. Volt egy leállás a frankfurti reptéren, kollégáink igyekeznek minden csomagot a lehető leggyorsabban felkutatni és továbbküldeni."

Amivel nyilvánvalóan az a baj, amire Rateria fel is hívta a twitter-kezelő munkatárs figyelmét, hogy ő Münchenben szállt fel a gépével.

Ezután a légitársaság nem küldött több nyilvános üzenetet a férfinak, de a történet pozitívan ért véget.

Egy nappal az utazása után ugyanis, Karn Rateria visszakapta a bőröndjét, megköszönte az emberek támogatását és arról biztosította a követőit, hogy amint kipakolt a bőröndjéből, már ő is jól fog tudni szórakozni a történteken.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
19251784-7533431-image-a-4_1570105796828.jpg

Kínos: egy férfi nemi szervre hasonlított egy nő fonásos frizurája

Nehéz nem észrevenni a hasonlóságot...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 03.Újabb példáját láthattuk annak, hogy néha nem árt vigyázni, mit posztolunk a közösségi médiában. Főleg olyan fotókkal, amelyek nem kívánt hasonlatokra kínálnak alkalmat.

Így járt az az ismeretlen hölgy is, akinek rózsaszínű, hátulnézetből látszó befont fürtjeit egy londoni blogger tette fel a Twitterre, és a gyengébbek kedvéért hozzátette: az egész dizájn őt egy férfi nemi szervre emlékezteti.

Az oldal felhasználói kapva kaptak az alkalmon, és többen is egyetértettek a posztolóval. Volt, aki bevallotta: először nem is látta, hogy haj. Egy másik még konkrétabb volt: „Egy pillanatra valami egészen mást láttam…”. Akadt olyan is, aki kerek-perec kimondta, hogy mit látott – idézte a Daily Mail

Mindenesetre a pikánsnak mondott kép elérte célját, mert több mint 33 ezer lájk és 10 ezer megosztás lett a jutalma.

Mostanában jól mennek ezek a fallikus asszociációk a közösségi oldalakon. Nemrégiben egy ausztráliai állatmenhelyen élő macska kavarta fel a kedélyeket pofáján pénisz-rajzolattal. Pedig csupán azért került fel a Facebookra, hogy valaki örökbe fogadja, miután idős gazdája elhunyt. A kilencéves Ragdoll nőstényt egyesek sajnálták különös ismertetőjele miatt, a többség szerint viszont éppen ettől jópofa, sőt, egyedülállóan szépnek találták.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
panda-cimkep.jpg

Annyi pixelből készültek ezek az állatfotók, ahány példány él még a fajból – felismernéd őket?

Egy korábbi WWF-kampányt aktualizáltak, az eredmény nagyon elszomorító.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 02.Egy 2008-as WWF-kampányt aktualizált egy programozó, figyelt fel a Player. A 11 éve készített képek már akkor is nagyon erősek voltak, lényegük és üzenetük pedig azóta sem változott: annyi pixelben látjuk a különböző állatok fotóit, ahány példány él belőlük jelenleg.

Az eredeti kampány neve Population by Pixel volt, a WWF japán szervezete volt az ötletgazdája. Nagyon szomorú látni, hogy a legtöbb állat fotója minimum elmosódott, már ha éppen nem totálisan értelmezhetetlen a kevés képkocka miatt.

Afrikai vadkutya (3000-5500 példány)

Amuri leopárd (kb. 60 példány)

Ázsiai elefánt (20-25 ezer példány)

Bengáli tigris (kb. 2500 példány)

Borneói orángután (45-69 ezer példány)

Galápagoszi pingvin (kb. 2000 példány)

Indokínai tigris (600-650 példány között)

Indusi folyamidelfin (kb. 1100 példány)

Jávai orrszarvú (kb. 70 példány)

Kék bálna (10-25 ezer példány)

Keleti síkvidéki gorilla (kb. 17 ezer példány)

Óriáspanda (1864 példány)

Szibériai tigris (kb. 450 példány)


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x