hirdetés
k3-1.jpg

Kutyaevésre buzdít az észak-koreai állami propaganda

A hírverés szerint akkor a legfinomabb a kutyahús, ha előtte agyonverik az állatot.
Fotók: BoredPanda - szmo.hu
2016. augusztus 16.


hirdetés

Mostanában az egész állami média attól hangos az elzárt országban, hogy mennyire egészséges és tápláló eledel a kutyahús - olvasható egy dél-koreai lapban, a Korea Times-ban. A propaganda szerint akkor lesz jó íze a négylábúnak, ha előtte agyonverik az állatot. Az sem véletlen, hogy Észak-Koreában a kutyahúst "dangogi"-nak hívják, amely a

nyersfordítás szerint annyit jelent, hogy "édes hús".

De más szokatlan dolgokat is terjeszt a kommunista propaganda: néhány napja például azt mondták be az állami rádióban, hogy a kutyapörköltnél nincs is jobb orvosság. Mindemellett Phenjan fővárosában nemrég kutyahús-éttermet is nyitottak, amelyről az állami televízió riportot is közölt.k2

Az észak-koreai médiához köthető az a júliusban megrendezett fővárosi főzőverseny is, ahol a résztvevőknek kutyából kellett elkészíteniük a lehető legváltozatosabb ételeket. Az ország vezetősége szerint ez a rendezvény is része volt a "magasan civilizált szocialista állam" kiépülésének.

Dél-Koreában, illetve Kínában is elterjedt dolog a kutyahús fogyasztása, azonban mindkét helyen rendszeresen tiltakoznak az állatvédők a barbár szokás ellen. Ebben a cikkünkben például egy nyugdíjas kínai tanárnőt mutattunk be, aki több mint 2000 kilométert utazott azért, hogy megmentsen száz kutyust a lemészárlástól.

hirdetés
k1

via Korea Times

Ha szerinted is megdöbbentő volt a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kekvillogo.jpg

Férje elől menekült, amikor elütötte, majd halálra gázolta párját a Szeged környéki nő

A nő ellen vádat emeltek, követően fékezett volna, a gépkocsi nem hajt rá a férfira, aki így nem halt volna meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 13.


hirdetés

Vádat emeltek azzal a szeged környéki faluban lakó nővel szemben, aki 2017 decemberében egy veszekedés közben ült autóba, majd az elé ugró férjét elgázolta, ezzel a férfi halálát okozva - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a nőt erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a házaspár kapcsolata - elsősorban a férfi italozó életmódja és agresszív természete miatt - hosszabb ideje megromlott, de a gyakori konfliktusok ellenére együtt éltek.

A sértett 2017. december 27-én kora délután is alkoholt fogyasztott, majd 4 órakor közös otthonukban bántalmazta a vádlottat: meglökte, fojtogatta őt.

A nő a támadás elől ki tudott térni, magához vette a közös gépkocsijuk kulcsát, és kirohant a házból.

hirdetés

A ház előtt parkoló autójukba ült, és a támadás miatti tudatszűkült állapotban nagy gázt adva elindult. Röviddel az elindulás után elütötte a sértettet, aki a motorháztetőre zuhant. Fölhajtott a műútra, ami miatt a sértett a gépkocsi elé, az útra esett. Az asszony ráhajtott; a férfi a gépkocsi alváza alá szorult, majd a fékezés nélkül továbbhaladó autó az áldozatot vonszolva a túloldali útpadkán fennakadt a sértett testén. A vádlott gázadással próbálta a gépkocsit kimozdítani, azonban az autó kerekei kipörögtek, így nem tudott elindulni.

A férfi a ráhajtó autó, a beszorulás, valamint a mellkas összenyomása miatt életét vesztette. Ha a vádlott a sértett elütését követően fékezett volna, a gépkocsi nem hajt rá a férfira, aki így nem halt volna meg - közölte a csoportvezető ügyész.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
train-789634_960_720.jpg

Áthajtott egy mozdonyvezető a tiloson, bő egy órát állt a vonat Kelenföldnél

A hatósági vizsgálat befejezése után, 75 perces késéssel indult tovább a vonat.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2020. január 13.


hirdetés

"Ma reggel 8:10-kor a Martonvásárról a Déli pályaudvarra tartó 4627-es számú, Z30-as jelzésű vonat Kelenföldi állomás tilos jelzést adó bejárati jelzőjét három méterrel túlhaladva állt meg. A vonatnál az ilyenkor szokásos hatósági vizsgálatot tartották, noha balesetveszélyes helyzet nem alakult ki" - írja a MÁVINFORM közösségi oldala.

Hozzáteszik: a hatósági vizsgálat befejezése után, 75 perces késéssel indult tovább a vonat. Az esemény vizsgálati szakasza még nem fejeződött be, addig konkrét információt nem tudnak adni az illetékesek sem.

Más vonat közlekedésében nem okozott nagyobb gondot, és veszélynek sem voltak kitéve az utasok - írják közleményükben.

Az Index olvasói arról tájékoztatták a portált, hogy nem volt zökkenőmentes a közlekedés: a hibás vonat mögött ugyanis egy balatoni és egy veszprémi vonat is vesztegelt. Információik szerint a veszprémi vonaton utazók 90 percig várakoztak a járaton.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kaposvari-gyermekotthon-bantalmazas-police-hu.jpg

Letartóztatták a 17 éves fiút, aki brutálisan összeverte társát a kaposvári gyermekotthonban

A 17 éves fiú megpróbált megszökni a bűncselekmény elkövetése után, a felvételt készítő fiú viszont beismerő vallomást tett.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2020. január 13.


hirdetés

Letartóztatta a Kaposvári Törvényszék azt a 17 éves fiút, aki nekifutásból megrúgta, majd brutálisan összeverte a társát a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban. Vadócz Attila, a bíróság szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta:

az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának a veszélye miatt rendelte el a fiatalember 30 napos letartóztatását, azzal, hogy azt javítóintézetben kell végrehajtani.

A képkockákat egy kaposvári gyermekotthonban rögzítették decemberben. Miután a nyomozó hatóság az esetről tudomást szerzett, hivatalból intézkedve soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek a vizsgálatát.

Az internetre felkerült videón látható, ahogy a tini a szobatársát üti és rúgja, a videó készítője pedig nevetve követi az eseményeket. A felvételt készítő fiatalkorú fiú beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során.

A 17 éves társa megpróbált megszökni a bűncselekmény elkövetése után, a felvételt készítő fiatalkorú fiú viszont beismerő vallomást tett.

hirdetés

A fiatal fiút hétfőn délelőtt bilincsben vitték át a Kaposvári Törvényszékre, ahol az ügyben eljáró nyomozási bíró azonnal el is rendelte a letartóztatását. Ezt többek közt az is indokolta, hogy megfenyegetné az otthonban lévő társait, hogy meghiúsítsa vagy megnehezítse a bizonyítási eljárást.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
fured.jpg

A balatonfüredi kikötőt is megvette Mészáros Lőrinc és Tiborcz István cége

Nem ez az Appeninn Nyrt. első balatoni vétele.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 13.


hirdetés

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István közös ingatlankezelő cége, az Appeninn Nyrt. lett a balatonfüredi kikötő új tulajdonosa. A cég megvásárolta a kikötőt üzemeltető Solum-Invest Ingatlanfejlesztő Kft.-t – jelentette be a Budapesti Értéktőzsde honlapján az Appeninn. Ez a cég üzemelteti a Balatonfüredi Nemzetközi Vitorlásközpontot.

"A Társaság a kikötő magas színvonalú üzemeltetésével és a partnerével közösen tervezett jövőbeni fejlesztésekkel új, magas minőségű termékkel jelenik meg a balatoni turisztikai piacon"

- ígéri a cég közleményében.

Az Index összefoglalója szerint az Appeninn ingatlankezelő cégben 2017 nyarán vásárolt meghatározó befolyást a Mészáros-cégbirodalmat összefogó Konzum Nyrt. egyik alapja. Majd csaknem napra pontosan egy év múlva jött a bejelentés, hogy a Konzum stratégiai partnerséget kötött Tiborcz István ingatlanos cégével, a BDPST Zrt.-vel, amelynek értelmében a Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában lévő Konzum PE Magántőkealap eladja a miniszerelnök vejének az Appeninnben lévő részesedésének több, mint 20 százalékát.

Azóta a Konzum folyamatosan adogatja el részvényeit Tiborczéknak, jelen állás szerint a BDPST az Appeninn részvényeinek 29,3 százalékát birtokolja, a Konzum ingatlanbefektetési alapjának pedig már csak 18,33 százaléka van - írja az Index. Emellett az OTP ingatlanos alapjának van 5,09 százaléka az Appeninnben, a többi részt pedig további kisebb részvényesek adják-veszik.

hirdetés

Nem a balatonfüredi az Appeninn első kikötője, 2018 nyarán ugyanis ez a cég lett az egykori MSZMP-pártüdülő, a Club Aliga többségi tulajdona. Mészáros Lőrinc és Tiborcz István pedig már a Balaton partjának jelentős részén birtokol szállodákat, üdülőket és kikötőket. Ahogy például azt korábban bemutattuk, Keszthely parti szakaszát például már szinte teljesen a Mészáros–Tiborcz-tengely birtokolja.

A Hvg.hu friss cikke szerint a Club Aliga és a keszthelyi Hullám Hotel tavaly 490 millió forintot kapott az Erzsébet-programon keresztül.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!