hirdetés
kutya-office.jpg

Kutya, tisztasági csomag, masszázs, fizetett alkotói szabadság – miben mások a Legjobb Munkahelyek?

Mit tudnak azok a munkahelyek, ahova örömmel járnak be a kollégák dolgozni, amit másoknak is ajánlanak és ahol hosszú távon terveznek? 2019 legjobb munkahelyein ugyanis ez a helyzet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 03.


hirdetés

Egyre könnyebben mondanak fel a munkavállalók, ha nem érzik jól magukat egy cégnél, hiszen tudják, nagy a munkaerőhiány. Mégis vannak vállalatok itthon is, ahol egyre elkötelezettebbek a kollégák. Ott, ahol sikerül megtalálni a munkavállalói elégedettség kulcsát, az alkalmazottak kiegyensúlyozottabbak, hűségesebbek és a teljesítményük is jobb. Ezek a cégek ráadásul gyorsabban tudnak fejlődni és az elkötelezett munkavállalók a profitot is szívesebben termelik egy olyan cégnél, ahol érzik, hogy számít a véleményük. Ez derül ki legalábbis a 20 000 munkavállaló válaszából a Kincentric Legjobb Munkahelyek kutatásában.

A szigorú, adatalapú felmérés alapján hét vállalat kapott elismerést sokan közülük nem is először.

A HARTMANN-RICO Hungária Kft., a Hilti Hungária Kft., a HRP Europe Kft., a WHC Cégcsoport, az Euro Family, a JYSK Magyarország és a Provident Pénzügyi Zrt. azok a cégek idén, ahol a kollégák szívesen húzzák egy irányba a hajót.

De mégis, mit csinálnak ezeknél a cégeknél, milyen programjaik vannak a kollégáknak?

Ha motivál a kutya, jöhet!

hirdetés

Míg ma egy átlag magyar munkahelyen ahhoz is felsővezetői engedélyt kell kérni, hogy a csendesen rajzolgató gyerekünket bevigyük egy délelőtt erejéig a munkahelyünkre, addig a legjobbak között van, amelyik cég attól sem akad ki, ha négylábú kedvencünk kísér be dolgozni.

„Törekszünk rá, hogy mindenki jól érezze magát nálunk, és megpróbáljuk megtalálni az egyéni motivációkat. Lehetőséget biztosítunk például arra, hogy ha valakinek úgy jobban megy a munka, akkor behozza a kutyáját is az irodába. A kollégák élnek is vele, több kutyus is van már, aki napi szinten bejár dolgozni a gazdájával” – mondja Pálné Molnár Eszter, az 50-250 főt foglalkoztató cégek kategóriájában díjazott HRP Europe Kft. HR vezetője. Náluk egyébként kifejezetten figyelnek a nők igényeire is. A mosdóban tisztasági csomagot találhatnak a női dolgozók, szülés után visszavárják őket, de a nyugdíjas korosztályt is szívesen foglalkoztatják.

Fizetett alkotói szabadság? Miért ne!?

Emberközpontúság, karrierlehetőség, lelkesítő jövőkép – ebben érték el a legnagyobb növekedést az átlaghoz képest a legjobb munkahelyek. A kiemelkedő munkáltatók engednek kísérletezni, új dolgokat kipróbálni, és nem riadnak vissza az önmegvalósítástól sem, mert tudják, az innováció így folyamatosan része lesz a szervezet életének. Nem álom: itthon is léteznek olyan vállalatok, amelyek tényleg támogatják a személyes fejlődést, sőt akár fizetik is a tanulmányokat, vagy épp az alkotói szabadságot.

Az az 50-250 főt foglalkoztató cégek között elismert HARTMANN-RICO Hungária Kft. számára nem kérdés, hogy az alkalmazottai egyetemen vagy főiskolán tanuljanak tovább, ha ahhoz van kedvük. Ha kell szabadidőt biztosítanak a felkészülésre, vagy bizonyos esetekben átvállalják a tandíjat is.

„Hozd az elkötelezettséged, mi adjuk a lehetőségeket” – ezt már a JYSK magyarországi Country Managere, Szimeiszter Sándor mondja. Ők a 250 és 1000 fő közötti cégek kategóriájában lettek legjobbak.

„A mindennapokban is éljük ezt a dolgozóknak tett ígéretet. Ha valaki hajlandó erőfeszítéseket tenni a saját fejlődése érdekében, az egészen biztosan nem marad rejtve nálunk”

– részletezi, és elmondja: mindenkit arra bátorítanak, hogy kihozza magából a legjobbat, és ezt képzésekkel, tanfolyamokkal is támogatják.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
eroemelo-lany.jpg

22 éves magyar lány Európa legerősebb nője

Sőt bizonyos kategóriákban világcsúcsot is tart.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

A százhatvanegy centi magas nő kétszáznegyven kilót képes mozgatni és abszolút elégedett nyolcvannégy kilós testsúlyával - mesélte el az erős nő az RTL Klub Fókusz című műsorában.

Szandi először díjugrató volt, majd átnyergelt a testépítés világába, hogy aztán meg se álljon az erőemelő címig.

Erőemelésben egy felhúzási világrekorddal kezdte nemzetközi sikersztoriját, majd 2019-ben a tiszakécskei Európa-bajokságon már két fogásnemben is a rekordot állított fel.

Ezzel korosztályában és abszolút női kategóriában is bajnoki címet nyert. Most közel 240 kilogrammot képes megmozgatni, és tervei szerint Amerikában, a US Open versenyen ismét megdönti saját legjobbját.

A Fókusz beszámolója a magyar erőemelő lányról:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mti-domokos-scaled.jpg

Magyar és amerikai kutatók igazolták Platón több ezer éves feltevését: a Föld kockákból épül fel!

Domokos Gábor, aki társával megalkotta korábban a Gömböcöt, most kutatócsoportjával újabb korszakalkotó felfedezést tett az alakfejlődési folyamatok terén.
MTI, Fotó: MTI/Mohai Balázs - szmo.hu
2020. július 19.


hirdetés

Magyar és amerikai kutatók igazolták Platón több ezer éves feltevését, miszerint a Föld kockákból épül fel - közölte az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint Platón, az egyik legnagyobb ókori görög filozófus kései munkáiban úgy vélte, a világmindenséget alkotó négy elem - a föld, a víz, a tűz és a levegő - mindegyike szabályos testekből épül fel, ezek közül a föld hexaéderekből, vagyis kockákból.

A három magyar és egy amerikai tudósból álló kutatócsoport igazolta, hogy

ha véletlenszerűen választott síkokkal kellően sokszor vágunk ketté egy testet, akkor a folyamat eredményeként keletkező testek (poliéderek) lapjainak, csúcsainak és éleinek átlaga rendre 6-hoz, 8-hoz és 12-höz tart, vagyis az "átlagos alakzat" egy kocka lesz.

hirdetés

A csoport nagy léptékű számítógépes kísérletekkel megvizsgálta a kőzetekben a természetes aprózódást előidéző feszültségmezőket, és igazolta, hogy a természetben előforduló, töredezést okozó leggyakoribb feszültségmezők a testeket kettérepesztik, és ezáltal átlagos értelemben kockákat hoznak létre.

Így tehát a Földön (és más égitesteken) fellelhető töredezett sziklák és kövek geometriai átlaga maga a kocka - tették hozzá.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
sara-cave-northfoto.jpg

Internet és áram nélkül, szinte a természetben nőtt fel egy nő, mégis szoftvermérnök lett belőle

Sara kisgyermekkorában még vízcsapot sem látott.
Címkép: Northfoto/Sara Cave/SWNS.COM - szmo.hu
2020. július 22.


hirdetés

Bizonyára sokan ismerik azt a mondást, amely szerint, ha Hemingway az őserdőben születik, aligha lett volna belőle világhírű író. A születési determináltság e negatív szemléletére cáfolt rá egy, a Salamon-szigeteken világra jött nő.

A 24 éves Sara Cave gyermekkorát a Csendes-óceáni szigetek egyik, mindössze 400 lelkes falujában töltötte, ahol semmilyen kapcsolat nem volt a modern világgal. Nemhogy internetjük nem volt, de a legközelebbi telefon is csak a tőlük távoli szigeten, a fővárosban, Honiarában volt. Házukban nem volt sem elektromos áram, sem vízvezeték.

Ezzel együtt úgy emlékszik első éveire, hogy azok nagyon egyszerűek és szépek voltak, és az emberek a természettel együtt éltek. Ha délután 5 órakor ment le a nap, 6 órakor már aludtak. Sara nagyanyjának volt egy részletes anatómiai könyve, amelyből segítette a falu szülő asszonyait – írta a Yahoo

Szülei azonban, bármennyire is szerettek itt élni, Ausztráliába, Brisbane-be költöztek, elsősorban a Salamon-szigeteki iskolarendszer miatt, amely vizsgarendszere miatt nagyon keveseknek tette lehetővé a továbbtanulást.

A kis Sara számára valóságos kulturális sokk volt a hipertechnicizált világ, kezdve a mosógéptől, hiszen ő még ahhoz szokott, hogy a folyóra járt a ruháját mosni. Középiskolásként azonban már informatikusként dolgozó apját segítette web-oldalak tervezésében.

hirdetés

Innen indult el szoftverfejlesztés felé. Jelenleg a Gaia Resource környezetvédelmi tanácsadó cégnél dolgozik mérnökként Perthben.

„Sok olyan gyerekkel jártam együtt iskolába, akiknek nem voltak meg ezek a lehetőségeik. Nekem megvoltak, és mindent, amit csinálok, értük teszem és azért, hogy visszaadjak valamit a hazámnak” – mondta Sara.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
rasovszky_kristof.jpg

Rasovszky Kristóf óriási új csúccsal nyerte a Balaton-átúszást

A válogatott úszónak 57 perc elég volt az 5200 méteres távhoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 01.


hirdetés

Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte a 38. Lidl Balaton-átúszást, írja az MTI.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti klasszikus 5200 méteres távot a 23 éves világbajnok kereken 57 perc alatt teljesítette, ezzel Papp Márk 2016-os, 58:33 perces rekordját adta át a múltnak.

A nőknél Olasz Anna volt a leggyorsabb, ő 1:01.37 órás eredménnyel ért célba.

Gellért Gábor, a nyílt vízi úszóválogatott szövetségi kapitánya elmondta, a junior- és a felnőttcsapat szinte minden tagja részt vett az eseményen, kiegészülve a medencés versenyző Késely Ajnával.

Révfülöpről reggel 8 óra óta vágnak neki az úszók a távnak, startolni 12 óráig lehet azoknak, akik előzetesen regisztráltak.

hirdetés

Rasovszky Kristóf már a felkészülés során arról beszélt, hogy kedvező feltételek esetén képes lehet megdönteni a 2016-os rekordidőt:

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!