hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Tom Hanks 65 éves – 8 alkalom, amikor civilben nevettetett meg minket

Tudtad a legjobb fej hollywoodi színészről, hogy szabadidejében imád hülyét csinálni magából a kedvünkért?

Link másolása

hirdetés

A kétszeres Oscar-díjas Tom Hanksnek mindig jó volt a humora, és igazi humánus, empatikus figura (talán ezért is ennyire jó színész). Július 9-án tölti be a 65-öt, és ennek apropóján összegyűjtöttünk pár vicces anekdotát tőle.

Amikor újrajátszotta a Segítség, felnőttem! híres zongora-jelenetét

A színész kezdetben komikusként indult, olyan filmekkel, mint a Csobbanás vagy a Pénznyelő, vagy mint ez a film, azaz a Big. A Big volt az egyik olyan legelső film, amit már Hanks arcával a plakáton adtak úgy el, hogy a bevételeit tekintve világsiker is lett. A jelenet pedig ikonikus Tom Hanks-szcénának számít - nem csoda, hogy ezt vette elő Jonathan Ross a műsorában. Arra kérte Hankst, hogy játssza el ismét a színész az óriásbillentyűkön való ugrálását. Tom Hanks pedig, annak ellenére, hogy már inkább drámai színészként ismerjük, az ilyen bohóckodásokban is örömmel benne van, így önfeledten ugrándozott újra, több évtized után.

hirdetés

Hanks és a kispolskik

Tom Hanks pár éve Budapesten forgatott - az Inferno című filmet - és találkozott egy kis Polskival, ami annyira megtetszett neki, hogy rögtön ki is posztolt egy fotót magáról az autóval közösségi oldalára, azzal a szöveggel, hogy mennyire izgatott az új autója miatt. Aztán annyira rákattant a márkára, hogy ha látott újabb autót, akkor ismét fotózkodott vele. Ez a heves imádat odáig fajult, hogy a lengyel gyár is felfigyelt a dologra és megajándékozták egy feltuningolt változattal a színészt.

Játszott Carly Rae Jepsen klipjében

Talán az egyik legjobb bizonyíték arra, hogy a színész egyáltalán nem veszi magát olyan komolyan, mint a filmjeinek a karakterei, az a Carly Rae Jepsen videóklip, melyben főszerepet vállalt és teljesen idiótát csinál magából az énekes kedvéért, hogy népszerűsítsen egy dallamos, hétköznapi popdalt. Persze Hanksnek köszönhetően a klipet több mint kétszázmillióan nézték meg a YouTube-on. Csodásan tátogott a dalszövegre, főleg az a rész vicces, amikor azt "mondja", hogy "terhes vagyok- ja nem, csak vicceltem".

Amikor berobbant egy esküvőre

2016-ban a Central Parkban kocogott éppen, amikor szó szerint egy esküvői fotózkodásba futott bele, ám ahelyett, hogy továbbfutott volna, mint Forrest Gump, beállt a jegyesek közé és boldogan fotózkodott velük. Videó is készült az esetről. A párból egy napig híresség lett, ő pedig szintén megosztotta a fotót az Instagramján.

Nem csak kesztyűket fotóz

Azonkívül, hogy az utcán elhagyott, szomorú, magányos kesztyűket és zoknikat szokott fotózni, néha mással is feldobja az Instagramját, sőt, jóra is használja. Az egyik legmeglepőbb ilyen eset az volt, ami amúgy nem mindennapi egy ilyen kaliberű világsztár esetében, amikor 2015-ben megtalálta egy tanuló személyi igazolványát, befotózta és kiposztolta a Twitter-oldalára, hogy a lány érte tudjon jönni az irodájába.

Bármelyik színészkollégáját képes utánozni

Ez a videó magáért beszél. A színészet egy olyan egyedülálló tehetségen alapul, amikor az illető képes belülről átlényegülni - és ez minden külső jegyén, akár a kisugárzásában és a hanghordozásában és hangmagasságában is megjelenik. Odadobsz egy nevet Hanksnek, ő meg kidobja mondjuk Eastwoodot, ilyen egyszerű.

Amikor arra ébredsz, hogy előző éjjel Tom Hanksszel bulizál, és átaludtad

Ez a szerencsés - vagy szerencsétlen - flótás elment egy pubba, berúgott, ahol történetesen ott volt a színész is a haverjaival, és úgy gondolta, hogy az addigra már teljesen kidőlt fiatalemberrel készít pár közös szelfit. Annyira megnéztem volna másnap reggel a csávó arcát, amint belenézett a telefonjába... A poén csak most jön: a random srác nem volt kiütve, ő maga kérte meg az ott mulató Hankst, hogy ha ő részegnek tetteti magát, készítsen vele fotókat. Na, ennyire jó arc a színész. Egy egész sorozat készült az Imgurra.

Hanks és az ő írógépmániája

Mint ismeretes - vagy akinek nem, annak új -, a színész imádja az írógépeket. Ezeken dolgozik - tavaly például egy könyve is megjelent - és hosszan képes arról értekezni, mennyire odavan a billentyűzet hangjáért, meg az egész klasszikus eszközért. Még ajándékba is szokott küldeni írógépeket, kollégáknak, sőt, volt már, hogy civileknek is. A képen látható Corona márkájú gép épp az ausztrál Covid-karanténja alatt volt vele, micsoda egybeesés...hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KULT
A Rovatból
hirdetés

Elárulta Gubás Gabi, miért vállalta Dobrev Klára szerepét az Elk*rtukban

Azt mondta egy, a filmet promózó interjúban, hogy izgalmas kihívás volt, és nála volt a legjobb kezekben a szerep.

Link másolása

hirdetés

Nemrég megjelent egy plakát és egy előzetes az Elk*rtuk című filmről, de természetesen nem állt le a marketingkampány, és most egy interjú került ki a film Facebook-oldalára a Dobrev Klárát alakító Gubás Gabival.

Azt rögtön elmondta, hogy nem volt számára egyszerű döntés a szerep elvállalása, ambivalens érzései voltak egy korábban beszerzett rossz élmény miatt.

"Ha nagyon őszinte szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy nagyon szívesen kimaradtam volna a filmből a politikai felhang miatt"

– mondta. A rossz élmény pedig nem volt más, mint Mohácsi János 56 06 / őrült lélek vert hadak című darabja, ami után rengeteg gyalázkodó üzenetet kapott, pedig végül visszaadta a szerepet az első terhessége miatt. Aztán mégis elvállalta Gyurcsány feleségének a szerepét. Elmondása szerint azért, mert izgalmas kihívásnak érezte.

"Most, hogy leforgattuk a filmet, arra jutottam, hogy nálam volt Klára szerepe a legjobb kezekben" - nyilatkozta, tehát végül megbékélt a döntéssel, és elmúltak az ambivalens érzések.

hirdetés

A színésznő szerint neki egy szerep megformálásakor mindig az a fontos, hogy milyen közös pont van közte és a karakter között. Dobrev Kláránál ez a közös pont nem volt más, mint a férje melletti kitartás és a maximális lojalitás.

Keith English rendezővel főként az akkori miniszterelnök feleségének emberi arcát szerették volna megmutatni. Arra a kérdésre, hogy Gyurcsányt ki alakítja, mindössze annyit mondott: a gyerekeinek is azt tanítja, hogy ne spoilerezzenek, tehát ő sem fogja elárulni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KULT
A Rovatból
hirdetés

Több mint egy év után először jelentkezett Facebook-poszttal Kiss Tibi

A zenész tavaly nyáron vonult el egy hosszabb terápiára, de már „ismerkedik a színpadi léttel”.

Link másolása

hirdetés

Tavaly nyáron terápiára vonult el Kiss Tibi, a Quimby énekese, mert – mint fogalmazott – teljesen kimerült, problémáit pedig először egyedül, segítség nélkül akarta megoldani. Az idén 50 éves zenész ezután sokáig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, egy év után először a Budapest Bár Budapest Parkban tartott koncertjén jelent meg a színpadon.

Most pedig a közösségi médiában is megszólalt az együttes frontembere – Kiss Tibi tavaly június óta először posztolt a Facebookra.

A zenész megköszönte a szeretet és a türelmet, majd azt írta:

Egyelőre kis lépésekben elkezdtem ismerkedni a színpadi léttel. A Budapest Bárral és a Csík zenekarral már szerepeltem. Csodálatos élmény volt újra látni Titeket, együtt rezegni a zenészekkel és veletek a muzsika hullámain. Megkezdtem a próbákat az Aranyakkorddal és a quimbys fiúkkal is elindultak már a beszélgetések a lehetséges jövőről.

Ígérete szerint a konkrétumokkal később jelentkezik. Posztja végén pedig megírta, hol és kikkel lehet vele találkozni a közeljövőben:

hirdetés
  • Szeptember 25. Budapest Bár, Tótfalu (Vajdaság)
  • Október 2. Budapest Bár koncert / Tiszavasvári
  • Október 16. Budapest Bár, Veszprém, Hangvilla.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

Berobban a járvány Hollywoodba - Jennifer Aniston a halállal néz szembe a The Morning Show 2.évadában

Vészjósló szilveszteri bulival és eltemetett bűnökkel indít az ütős sorozat. Borsódzhat a hátunk a Times Square szilveszteri ünnepségén tomboló tömeget és a boldogan felvillanó 2020-as dátumokat látva.

Link másolása

hirdetés

2019-ben találkoztunk először a The Morning Show című sorozat azonos című reggeli műsorával, annak stábjával és kiemelt főhőseivel. Big banggel indult az évad: megtudtuk, hogy Mitch Kessler (Steve Carell) sztárműsorvezető kolléganőket molesztált hosszú időn keresztül, visszaélve pozíciójával. Szemtanúi lehettünk, ahogy egy tévétársaságnál a sok helyezkedés, hatalmi viszály és fúrás közepette kiforrja magát a női igazságérzet, és elindul a #metoo mozgalom. Még halálos áldozata is van, nyilván azok emlékére, akik nem tudtak elég erőt megtartani magukban, aztán a megaláztatás és a maguk iránt érzett bűntudat úgy maga alá gyűrte őket, hogy depresszióba, függőségekbe vagy öngyilkosságba menekültek.

Nagyon amerikai, nagyon hollywoodi volt az első évad lezárása Jennifer Aniston veterán műsorvezető karakterének műsort megszakító, kíméletlenül őszinte beszédével, de mégis működött és igaz volt. 2019-ig pontosan elég idő telt el 2016 óta, azaz a #metoo kezdete óta, hogy friss legyen az emlék mindenkiben, ugyanakkor azt is láttuk már, hogyan változott meg a világ, és talán változik a nők munkahelyi bánásmódjával kapcsolatban milliméterről milliméterre a mai napig.

És épp elég idő telt el azóta, bár olyan friss az élmény, úgy érezhetjük, kb. semennyi, hogy a The Morning Show reagáljon a 2020-as eseményekre. Volt idejük gondolkodni: a pandémia keresztülhúzta a filmipar számításait, s még ma is érezni elhúzódó hatását.

Az viszont biztos, hogy a show alkotóinak a Bill Gates által harmadik világháborúnak nevezett világjárvány megfelelő anyagot adott, amit valamiképp formába kell önteni. Egyelőre az első rész jött ki az Apple TV+ streaming-felületén, de jómagam érdeklődve várom a folytatást, mert sikerült ugyanolyan pörgősen és hitelesen elindulni, mint az előző évadban.

Vajon Alex (Aniston) visszatér a show-ba, miután asztaldöntő akciójával kvázi kirúgatta magát? Hannah, a bántalmazott halott áldozat emléke vajon meddig és miként fog kisérteni, és mit hagy maga után önfeladásának öröksége? Vajon Bradley (Reese Witherspoon), a szakmába belerázódott lázadó, fiatalabb riporter megtalálja a helyét a show-ban, vagy ő lesz az újabb átszervezések áldozata, ahogy gyakorlatilag mindenki bábu ezen a máig álságos munkahelyen? Aniston karakterének bűntudata vajon előhozzák belőle a Kesslerrel kapcsolatos elhallgatott információit és mélyebbre mászik a #metoo mérgező hatásaiban regényében, amit az első részben ír? Ezeket a kérdéseket izgalmasan pendíti meg az első rész, és

hirdetés
remekül kihasználja a 2019-es év váltását arra a 2020-ra, amiről ekkor még nem tudjuk, milyen borzalmak várnak majd az egész bolygóra.

A koronavírus megjelenését és az ezzel kapcsolatos hátborzongató előjeleket azonban már itt belengetik, és épp ennek a hamarosan robbanó világkatasztrófának a küszöbén borsódzhat a hátunk a Times Square szilveszteri ünnepségén tomboló tömeget és a boldogan felvillanó 2020-as dátumokat látva. Fuck - mondja Billy Crudup karaktere a Times Square-en, háttérben diszkréten erre a szóra szimbolikusan eltüsszenti magát egy ember.

A reggeli hírválogatás közben mintegy mellékesen valaki megemlíti - ugye 2019 decemberében vagyunk -, hogy Kínában 27-en megbetegedtek egy rejtélyes vírustól,

majd úgy dönt az egyik szerkesztő, hogy beleteszik a hírekbe azt a cuki kis színest, hogy két gyerek egy nyalókát nyal. Ma már nem nyalnak egyet ketten, mint ahogy nem felesezne egy laposüvegből két kolléga egy műsorfelvételen. Látjuk, mindössze másfél-két év alatt mennyit változott a világ.

Ha ezt az irányt tartja ilyen ízlésesen a sorozat, és hitelesen mutatja meg egy csatorna szemszögéből, hogyan szorul ezeknek az embereknek a nyakán folyamatosan a hurok, mint eddig is - de most már még jobban, akkor megint nem lehet majd felállni a fotelből. Hogyan hat majd rájuk a pandémia, milyen hírközlési-feldolgozási változások lesznek, és mennyire lehet tovább jópofizni egy felszínesebb reggeli műsorban, miközben mindenki a haláltól retteg. Újabb kollektív trauma, pontosabban a #metoo traumafeloldási hullám volt, a pandémia viszont maga a kontrollvesztett közös szenvedés.

Ha emlékszünk a Covid-járvány indulási időszakának pánikhangulatára és sokkoló valóságízére, erre a hullámra, ha bátran felül a The Morning Show, még erősebb is lehet, mint az első évad. Sajnos muníciójuk volt hozzá.

Az első szezon már megpengette, milyen az, amikor egy showműsor arcai az életveszéllyel és a halállal néznek szembe a kemény valóságban. Szomorú, de azóta a valóság fokozta a dramaturgiai téteket: Aniston karakterének most konkrétan az arcába tolja majd a halált. Meglátjuk, mit kezdenek ezzel az alkotók.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

Megszületett a döntés: Zamárdi a Soundra szavazott

Nemrég lezárult Zamárdiban a közvélemény-kutatás arról, hogy a következő három évben megrendezzék-e a településen a Balaton Sound fesztivált.

Link másolása

hirdetés

A konzultációban a helyiek több mint 50%-a vett részt és az eredmény szerint a többség, mintegy 80% arra szavazott, hogy Európa egyik legismertebb fesztiváljának az elkövetkező három évben továbbra is Zamárdi adjon helyet.

A Balaton Sound 2007-óta rajzolta fel Zamárdit a nemzetközi fesztiváltérképre, azóta világsztárok sorát felsorakoztatva, évről-évre egyre népszerűbbé tette a déli-part egyik legszebb települését. Zamárdi „fesztiválja” azóta többször lett Európa legjobb zenei rendezvénye, ezzel a város és a Balaton legnagyobb turisztikai és zenei-kulturális attrakciója.

„Nagy elismerés számunkra, hogy Zamárdi lakosai úgy döntöttek, hogy ragaszkodnak a fesztiválhoz. Ez visszaigazolás számunkra, hogy egy ilyen kaliberű rendezvény nemcsak a fesztiválozók számára megkerülhetetlen esemény, de a helyiek is büszkék arra, hogy bekerültek a nemzetközi fesztivál „vérkeringésébe”, ezzel a helyi turizmust egy sokkal magasabb szintre emelve”

- mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: