hirdetés

KULT

Szokatlan körülmények, rendhagyó filmek – Ki nyer majd?, Oscar-esélyek 2021

Még nem hirdették meg a jelölteket, de mi már most megtippeljük, kik izgulhatnak kiemelten a gálán. Például Anthony Hopkins újrázhat, és magyar vonatkozás is lehet....
Szajki-Vörös Adél, fotó: - szmo.hu
2021. március 06.

hirdetés

Az idei sok szempontból furcsa év lesz az Oscar tekintetében is, hiszen azt sem tudni pontosan még, hogy magát a díjátadót hogyan szervezik meg: élőben vagy online adják át a díjakat. Most mindenesetre úgy fest, hogy 2021. április 25-én valamilyen formában kiosztják a 93. Oscar-gála szobrait.

Még szokatlanabbá teszik a körülményeket az idei Golden Globe körül kialakult korrupciós botrányok, amik miatt a díjátadó fényén csorba esett. Reméljük, csak átmenetileg, mert a Globe egy fontos díj, de idén még a jelölésekben is feltűntek meglepő alkotások (elég csak az Emily Párizsban című sorozat jelölését említeni, amire még az egyik írója is kiakadt, mert a sorozat ugyan népszerű volt a közönség körében, de a kategóriájában bőven voltak rá jogosultabbak).

A Golden Globe-ot eddig az Oscar előszobájának tekintették a filmes szakértők, ám ezt az idei évben nem jelenthetjük így ki, holott korábban több film beváltotta a díjátadón a tippeket, amiket az Oscaron is fő esélyesnek várunk.

Attól is más ez az év, hogy sokkal több streaming-platformon bemutatott film van az esélyesek között, mint korábban. A járvány miatt ez is érthető, hiszen nagyrészt így sikerült bemutatni a filmeket az elmúlt évben. Március 15-én már közelebb leszünk a verseny végkifejletéhez, hiszen akkor jelentik be a jelöltek teljes listáját. Addig is tippelünk, kik lesznek köztük:

LEGJOBB FILM

Magyarként reménykedünk benne, hogy Mundruczó Kornél első amerikai filmjét, a Pieces of a Womant is jelölik erre a díjra, hiszen több helyen az esélyesek között említik. Már az is nagy szám lenne, ha a jelölésig eljutna a dráma, amit szerintünk meg is érdemelne, hiszen egy kivételesen érzékeny alkotás, erős színészi alakításokkal. A Golden Globe ezen a téren beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és valószínűleg ebben a szekcióban egyezni fog a két díjazott, hiszen a legjobb film díját a várakozásoknak megfelelően a Nomádok földje kapta.

Mi is ezt a filmet tippeljük a kategória legesélyesebbjének, ugyanis már az amerikai filmkritikusok szövetségétől is megkapta a legjobb film díját és ezek alapján látható, hogy a Golden Globe sem volt véletlen. A filmet Chloé Zhao amerikai-kínai rendezőnő készítette, a főszerepben Frances McDormandal. A film a leírások alapján érzékeny és lírai alkotás, amely realisztikus hangulatával erős képet mutat Amerika mélyszegénységben élő rétegéről: a hősnő, Fern lakókocsis életmódra kényszerül és az így nomád életformát élőkhöz csatlakozik, lakókocsijával nekivág Amerikának.

hirdetés

A kategória egyéb lehetséges jelöltjei közé várható David Fincher Mankja, ami egy egész eredeti alkotás, de a díjra váltást nem valószínűsítjük. Továbbá a Promising Young Woman, azaz Ígéretes fiatal nő kapcsán is kezd egyre több szó esni a jelöléséről. A film talán az idei legeredetibb alkotás, egyszerre vagány és modern, ugyanakkor nem egy tipikus Oscar-díjas alkotás, ahogy a Ponyvaregény is a világ egyik legjobb filmje, mégsem kaphatta meg a legjobb filmnek járó díjat. Talán a legjobb eredeti forgatókönyvre még benevezhet a film. A chicagói 7-ek tárgyalását szinte biztosra vehetjük a listán, habár csodálkoznánk, ha a díjat megkapná. A Variety várományosai között megtaláljuk a Minarit, a Kapitány küldetését Tom Hanksszel és a One Night in Miami című filmet is.

LEGJOBB IDEGEN NYELVŰ FILM

Ebbe a kategóriába vártuk, hogy bekerül egy magyar alkotás az idén is, ez lehetett volna Horváth Lili gyönyörű filmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. Sokáig úgy tűnt, hogy talán bejut a shortlistre, de ez nem történt meg. Erre a kategóriára már korábban kihirdették ugyanis a rövidített listát.

A legnagyobb esélyes erre a díjra szerintünk a Még egy kört mindenkinek, Thomas Vinterberg filmje Mads Mikkelsen főszereplésével. Ez az alkotói csapat jól van összerakva, a kritikusok is és a szakma is nagy elismerésben részesíti őket, de a díjhoz kell természetesen a jó film is, ami szintén megvan: a Még egy kört mindenkinek egy meglepően eredeti és emlékezetes film, emellett fontos társadalmi üzenete és katartikus pillanatai vannak. Az Európai Filmakadémia már oda is adta neki a legjobb film díját. Csodálkoznánk, ha nem ez a film lenne a befutó. A Golden Globe-on a Minari kapta ezt a díjat, de az Oscaron nem ebben a szekcióban jelölik valószínűleg, ezzel is növelve a Vinterberg-dráma lehetőségeit.

Ide várható még a román Kollektíva című dokumentumfilm jelölése (elérhető az HBO GO-n), a francia Filippo Meneghetti Ketten című filmje, ami két leszbikus nyugdíjas nő szerelmi története, a brazil The Man Who Sold His Skin, a szintén francia La llirna, ami végignyerte a világ fesztiváljait, többek között a Bostoni és Londoni filmfesztiválokat is megjárta. Valamint a cseh Sarlatán című film, ami az ötvenes évek Csehországában játszódik, és egy különleges képességekkel megáldott emberről szól.

LEGJOBB RENDEZŐ

A mi tippünk, hogy ezt a díjat is elviszi a Nomádok földje, vagyis Chloé Zhao kaphatja meg, bár ez egy érdekes kérdés, mert itt általában férfiak szoktak tarolni, és a szavazók is nagy számban az erősebb nem képviselői, így elképzelhető, hogy szívesebben adnák oda egy már többszörösen bizonyított bajtársuknak ezt a díjat. De még egy nő a legesélyesebbek között van: ő Regina King a One Night in Miami-val. Persze nem csodálkoznánk, ha Paul Greengrass vinné végül a díjat.

LEGJOBB FÉRFI SZÍNÉSZ

Arra tippelünk, hogy a jelöltek közt lesz Anthony Hopkins a The Father című filmért, Riz Ahmed a Sound of Metalért, de a legjobban Mads Mikkelsennek drukkolunk, aki talán élete alakítását nyújtja a Mindenkinek egy kört című Thomas Vintergerg-filmben. De az is lehet, hogy Gary Oldmant is jelölik a Mankért, vagy Ben Afflecket a The Way Backbeli játékáért, melyben állítólag sosem volt még ilyen drámaian mély a színész játéka.

LEGJOBB SZÍNÉSZNŐ

Nagy örömünkre ennek a kategóriának van egy reménykeltő magyar vonatkozása: Vanessa Kirby Mundruczó Kornél filmjében, a Pieces of a Womanben csodás alakítást nyújtott, még Golden Globe-ra is jelölték. Szóba jöhet még Carey Mulligan az Amerikában nagy visszhangot kapott film, az Ígéretes fiatal nő főszereplőjeként, illetve nagy favoritja sokaknak Frances McDormand is - leghíresebb szerepe máig a Fargóban a terhes rendőrnő, amelyért Oscarral jutalmazták, akárcsak a Három óriásplakátért négy éve -, aki a Nomadlandben nyújt állítólag lehengerlően nyers és őszinte alakítást. De érhet minket hasonló meglepetés is, mint a a Golden Globe-on, én Andra Daynek (The United States vs. Billie Holiday) és Viola Davisnek (Ma Rainey's Black Bottom- Netflix) is örülnék.

LEGJOBB EREDETI FORGATÓKÖNYV

Elfogult leszek: én az Ígéretes fiatal nőnek drukkolok, mert nagyon rég nem láttam olyan filmet, ami ennyi meglepetést okozott, és alig várom, hogy a mozikba is kerülhessen a komoly trauma után bosszút esküdött fiatal nő története. Aaron Sorkin és A chicagói hetek tárgyalása nagy eséllyel indul majd, főleg a Golden Globe-os sikere után. A külföldi kritikusok esélyesnek tartják még a Minarit, Sound of Metaalt és a Judas and the Black Meddiah című filmeket is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KULT
A Rovatból
hirdetés

Attenborough új filmjétől titokban kicsit a covidnak drukkolunk – Az év, amikor a Föld megváltozott

A természetnek legalábbis nagyon jót tett ez az egy év, amíg az embereket globális szobafogságra ítélte a koronavírus. David Attenborough az Apple TV+ új dokumentumfilmjében meséli el, miért.
Szerző: Polák Zsóka, fotók: Apple TV+ - szmo.hu
2021. április 17.

hirdetés

Immár egy éve, hogy az internetről, a tévéből a rádióból, a plakátokról ömlik ránk a koronavírus borzalmait bemutató tartalom. Szinte elképzelhetetlen, hogy lehet készíteni a járvány pozitív hatásairól is filmet, de az Apple TV+-nak sikerült azzal, hogy nem az ember perspektíváját választották, hanem a Föld élővilágának emberen kívül eső részét - velük pedig csodát művelt ez a számunkra viszontagságos egy év. David Attenborough azt is elmondja, miért.

Kamera pásztáz végig a világ legnagyobb városainak kihalt utcáin, egyiken-másikon egy-egy szarvascsorda vagy pingvincsoport botorkál. Szinte várjuk, hogy valahonnan berobbanjon Will Smith egy sereg zombival a háta mögött, de ez nem az a film. A fikció a valóságba csúszott, és bár zombik nincsenek, az üres utcák túlságosan is ismerősek. A Föld bezárt, de a kamera forog: míg az operatőrök szétszélednek a világban, hogy üres utcákat és a hirtelen jött szabadságban lubickoló állatokat forgassanak, addig Attenborough londoni otthonában narrálja a történteket.

Ismét ő a természet szóvivője, ezúttal arról mesél, hogyan is éli meg maga az emberen kívüli élővilág a bolygón átsöprő pandémiát, és nem árulok el túl nagy spoilert, ha annyit mondok: köszöni szépen, nagyon élvezi.

A világ kedvenc természettudósa egyáltalán nem lazsál attól még, mert szobafogságra kényszerül: amellett, hogy a szóban forgó filmet narrálta, saját sorozatot is forgatott a BBC számára úgy, hogy ki sem tette a lábát a házából: Perfect Planet (Tökéletes bolygó) című szériát ősszel mutatták be. A Greta Thunbergről készített háromrészes sorozat második részében - amelyet jövő héten vetít le a BBC - szintén fáradhatatlanul hívja fel a figyelmet a klímaválság egyre kevésbé láthatatlan veszélyeire. Közben arra is volt ideje, hogy az Apple streamingcsatornája számára narráljon egy másikat, ez lett az Egy év, amikor a Föld megváltozott.

Ha az emberiség utóbbi egy évéről készülne dokumentumfilm, lélegeztetőgépek, kifáradt orvosok, védőfelszerelésbe burkolózott ápolók közt forogna a kamera. A természet perspektívája teljesen más: az egész filmet jellemzi a rengeteg nagytotál a teljesen kihalt utcákról. Mintha csak azt akarná érzékeltetni a kamera, milyen lenne, ha kihalna az ember – amelyhez Attenborough tavalyi filmje szerint közelebb vagyunk, mint gondolnánk -, mit is lépne a bolygó?

A pandémia elején sorra érkeztek a hírek, amelyek már akkor jól mutatták a járvány következményeit az ökoszisztémára. A hosszabb-rövidebb leállások miatt csökkent a szén-dioxid koncentráció a levegőben, tisztulni kezdtek a vizek, Velencében a gondoladömping hiányában ismét látni lehetett a csatornák alját. Az év, amikor a Föld megváltozott stábja felkerekedett, hogy konkrét eseteken keresztül mutassa be az emberek eltűnésének hatását elsősorban az állatvilágra.

hirdetés

A Föld lecsendesedett, ennek látják, vagy inkább hallják szó szerinti előnyét például a gepárdok, akik a szafarit ellepő dzsipek dübörgése nélkül könnyebben hívják magukhoz jellegzetes csipogásukkal kölykeiket. A bálnák ugyancsak könnyebben kommunikálnak a teherhajók okozta zaj híján, ahogy San Francisco koronás verébsármányai is évek óta nem látott, termékeny párzási időszak előtt állhatnak így, hogy a dübörgő forgalom nem nyomja el nászdalukat.

A tengerpartok kiürülését titokban a pingvinek is megköszönik, akik többször indulhatnak vadászni az állandó emberi asszisztencia nélkül, a bőséges táplálék pedig az utódnemzésre és az egészségükre is jótékony hatást gyakorol. De köszönik szépen a teknősök is, akik így végre nyugodtan tudnak költeni a tengerpartokon.

Vannak azonban olyan állatfajok, amelyek számára elsőre hátrány az ember eltűnése, ám bámulatosan gyorsan alkalmazkodnak a hirtelen változáshoz. Egészen érdekes a japán Nara templomai közt élő őzek és szarvasok sorsa, akik a turistákkal hirtelen a legfontosabb táplálékszerzési módjukat is elveszítették: a rizskeksz kunyerálását. A dokumentumfilm lenyűgözően mutatja be, hogy

míg az emberek a bezártsághoz próbálnak nyögvenyelősen alkalmazkodni, addig az állatoknak milyen könnyen megy az, hogy ismét szabadabban élhetnek.

Attenborough jókedvűen sorolja a példákat, az újra és újra visszatérő kihalt utcák pedig már nem is hatnak annyira apokaliptikusan: egyre inkább meggyőződünk róla, hogy a pandémiával ugyan az emberiség szenved, a természet viszont ismét levegőhöz jutott.

Attenborough azonban nem lenne Attenborough, ha a film azon a pontján, ahol a sokadik boldog állatábrázat után már inkább csak legyintenénk, hogy jó, tényleg dögöljünk ki inkább mind, nem nyújtana segítő kezet, és nem mondaná el a tőle megszokott életigenléssel, hogy van ám kiút.

És még csak nem is az, hogy kollektív tarkónlövéssel végezzük ki az embereket, hadd térhessenek vissza a benzinkutakra a vízilovak, az utcákra a sakálok. A film tanulsága az, hogy a világ tanuljon az elmúlt egy év tapasztalataiból, hiszen sosem volt még az emberiség megjelenése óta példa arra, hogy éles kísérletben figyelhettük meg, mi történik, ha az embert, amennyire lehet, kivonjuk az egyenletből. Már a kisebb változások is kulcsfontosságúak lehetnek a természet számára: a tengerpartok éjjeli lezárása, vagy a hajóforgalom átszervezése úgy, hogy kevésbé zavarják a bálnákat. A film tágabb üzenete pedig egybecseng Attenborough egyre sürgetőbb mondanivalójával, amelyet hosszú ideje hangoztat:

meg kell találnunk a megfelelő módot, hogyan éljünk összhangban a természettel a kizsákmányolás helyett, mielőtt még túl késő lenne az emberiség számára.

Az Egy év, amikor a Föld megváltozott április 16-tól elérhető az Apple TV+ kínálatában.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KULT

Jön A mi kis falunk 6. évada, már elkezdték a forgatást Pilisszentléleken

A készítők ezúttal is rengeteg vicces fordulatot ígérnek, a régi szereplők mellé pedig újak is érkeznek majd az újabb évadban.
Fotó: RTL - szmo.hu
2021. április 21.

hirdetés

Újabb évad készül A mi kis falunk című sorozatból, már el is kezdték a forgatást Pilisszentléleken - jelentette be az RTL Magyarország.

A falusi vígjátéksorozat 2017-ben debütált a csatornán, és már akkor az egyik, ha nem a legnépszerűbb magyar széria lett. Jelenleg az 5. évad fut szombat esténként, amelynek első néhány részét még ősszel adták le, az újakat márciusban kezdték bemutatni. Hétköznap esténként pedig a korábbi évadok epizódjait ismétlik, és bár ezek már többször képernyőre kerültek, még mindig nagyon népszerűek.

A sorozat rajongói számára újabb örömhír, hogy már biztos, hogy lesz hatodik évad is Pajkaszeg lakóinak humoros mindennapjaiból, mert már elkezdődött a forgatás a sorozatbeli falu helyszínén, Pilisszentléleken.

VIDEÓ: Jön az új évad A mi kis falunkból

Az RTL közleménye szerint a készítők ezúttal is rengeteg vicces fordulatot találtak ki, és a régi szereplők mellé újabbak is érkeznek majd a következő évadban is.

hirdetés

A stáb arra kéri a Piliszentlélekre kirándulókat, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési és járványügyi előírásokat, óvják az ottlakókat.

VIDEÓ: A mi kis falunk legújabb, szombat este adásba kerülő részének előzetese


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

Ki tünteti el a tinilányokat a kisvárosban? - Kate Winslet élete alakítását hozza

Az Easttowni rejtélyek szinte még jobb, mint az HBO tavalyi nagy dobása, a Tudhattad volna.
Szajki-Vörös Adél, fotó: HBO GO - szmo.hu
2021. április 20.

hirdetés

Az HBO-nak mostanában bejön a krimi-vonal, hiszen sikerült nagyot robbantaniuk a Hatalmas kis hazugságokkal pár éve, és aztán tavaly a Tudhattad volna is nagyot szólt. Mindkettő a ki-tette-szubzsánert képviselte, azaz: alig vártuk, hogy megtudjuk egy gyilkosság megfejtését az utolsó részben. A Tudhattad volna főszereplőjeként Hugh Grant annyira lenyűgözte a világot eredeti alakításával, hogy szinte egy új branddé vált az HBO-krimi. 18-án pedig bemutatták legújabb krimisorozatuk, az Easttowni rejtélyek első részét, ami úgy építkezett, hogy aki megnézi, biztosan körömrágva várja majd a jövő heti epizódot.

Egyértelműen, tudatosan az említett krimi-vonalat viszi tovább az HBO az Easttowni rejtélyekkel, és sikerült az egyik legerősebb alkotást letenniük az asztalra ebben a műfajban. Klasszikus alapokra építette Brad Ingelsby kreátor-író a történetet. Legutóbb tőle láthattuk A visszaút című filmet is Ben Affleck-kel a főszerepben, melyben szintén egy klasszikus sportfilmből hozott ki sokkal többet a forgatókönyv megírásakor. Itt is egy tipikus amerikai krimi alapjaira húzott fel egy nagyon eredeti történetet. 

Adott egy amerikai kisváros, a műfajban elmaradhatatlan, egy eltűnt majd egy meggyilkolt lány és egy nehéz életű nyomozónő (Kate Winslet). A sablonok ellenére mégis különleges sorozat született, ami realizmusával, sajátos humorával, élő atmoszférájával kitűnik a többi krimi közül. Ez adja az erősségét.

A Kate Winslet által megformált nyomozónő egy kicsit emlékeztet elsőre a Fargo című nagyjátékfilm főszereplőjére: eléggé szét van esve, a sorozat első üldözési jelenetében kapásból kibicsaklik a bokája a futástól, a kollégája meg rosszul van egy kis vér látványától. Ezzel az abszurd jelenettel fel is villan a Fargo párhuzam, de aztán kirajzolódik előttünk egy hivatásában ügyes, okos, ám a magánéletében teljes káoszban élő rendőrnő. 

Ez a nagy erőssége a sorozatnak: a karaktereket és a környezetüket a legnagyobb aprólékossággal felrajzolja előttünk.

Miközben párhuzamosan halad egy részletes életkép bemutatása, a kisváros életének tűpontos és életszagú megrajzolása a háttérben meghúzódó bűnüggyel.

Az első részben a kibomló bűnügyi szál szinte alig van jelen - mennyiségileg, hangsúlyában attól még van ereje, egy évvel azelőtt eltűnt lányt keresnek hiába -, és inkább a kisváros és a főszereplő családjának lakóinak bemutatására koncentrálunk. Mégis izgalmas minden perce, mivel az információkat aprólékosan, jó érzékkel csepegteti a széria.

hirdetés

A rendezés pedig szintén első osztályú. A színészek kiválasztása egytől egyig telitalálat, a hitelesség pedig szinte dokumentarista szintű, nem érzékelünk semmiféle manírt sem a színészi játékokban, melyhez nagy lapáttal hozzátesz Winslet megjelenése is. Bátran, nulla sminkkel vállalta be a szerepet, ami egy hollywoodi színésznőtől nem mindennapos, és ahelyett, hogy fogyókúrázott volna a forgatás előtt, inkább még hízott is a szerepért, hogy még átlagosabb külseje legyen.

Ő a testes, kusza hajú, zilált Mare, aki bicegve közlekedik. Vezetve, telózás közben tépi a fogával az otthon csomagolt szenyáját, és csak este marad ideje, hogy megfésülködjön. A játékét szintén ez a lecsupaszított hitelesség jellemzi.

Az jutott eszembe róla: ez az igazi színművészet. Pont a hétvégén néztem bele a The Morning Show-ba, melyben még a reggeli felkeléskor is csodás a smink Reese Witherspoonon meg Jennifer Anistonon, és bizony Nicole Kidman is felötlött bennem, akinek szintén milyen jól állna a természetes időmúlás. Kate Winslet nem állítja meg az időt, illetve máshogy: olyan természetes kisugárzása, tökéletes átlényegülése és színészi jelenléte van a maga nyerseségében, amitől mindig eláll a szavam, ha látom, és figyelmeztetem magam, hogy na, ez,ez színMŰVÉSZET, csupa nagybetűvel. Ő maga Mare Easttownból, ahogy az eredeti cím is sugallja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

„Fogalmunk sem volt, hogy ekkora siker lesz” – Emilia Clarke a Trónok harcáról

A sorozat első részét tíz éve vetítették le, azóta hatalmas siker lett. A színésznő elmesélte, milyen volt a forgatás, mit gondoltak akkor a készülő alkotásról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 20.

hirdetés

Tíz éve kezdték vetíteni az HBO-n a nagy sikert elért Trónok harca sorozatot. Az amerikai televíziós fantasy sorozat George R. R. Martin nagy sikerű regénysorozata, A tűz és jég dala alapján készült. A Trónok harca című kötetből készült első évad 2011. április 17-én debütált az Egyesült Államokban, Magyarországon pedig április 18-án mutatták be. A sorozat 2019-ben a nyolcadik, utolsó évaddal véget ért.

A sorozat számos szakmai elismerést is kiérdemelt, köztük 59 Emmy-díjat, ezzel minden idők legtöbbet díjazott sorozatává vált. Az amerikai forgatókönyvírók szakszervezetének (WGA), minden idők legjobban megírt sorozat listáján a negyvenedik helyet érte el. A sorozat legtöbbször díjazott színésze Peter Dinklage, aki Tyrion Lannister alakításáért két Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat is kapott az eddigi évadok során. A szereplőgárdából Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Maisie Williams, Diana Rigg és Max von Sydow színészeket jelölték eddig Emmy-díjra.

A szereplők jó része induláskor még szinte ismeretlen volt. Az akkor 23 éves Emilia Clarke is még kevés tapasztalattal rendelkezve került a filmbe. Most a sárkányok anyját játszó Emilia Clarke az évforduló kapcsán a látványos film kezdeteiről mesélt az Entertainment Weeklynek:

"A mai napig, ha megkérnek rá, hogy foglaljam össze az első évados élményeimet, képtelen vagyok rá, hogy objektíven megfogalmazzam azt, amit akkor átéltünk. Attól tartok, hogy leszek vagy 90 éves, mire erre képes leszek.

Hatalmas kaland volt, amely ugyanakkor felemésztett minket. Úgy emlékszem vissza rá, mint a középiskolai és az egyetemi évekre, a pillanatban éltünk mindannyian, épp ezért fogalmunk sem volt arról, hogy mekkora világsiker lesz később a Trónok harca. Döbbenetes belegondolni, hogy mennyire csak a napi teendőinkkel foglalkoztunk, épp ezért ért minket váratlanul az emberek fogadtatása.

A legtöbben fiatal kölykök voltunk, próbáltuk jól érezni magunkat és kiélvezni ezt az őrült élményt. Az első évad munkálataira csak jó szívvel emlékszem vissza, mert szórakoztatóak voltak a forgatások" – mesélte a színésznő.

hirdetés

A később számos egészségi problémával megküzdő Emilia Clarke több filmszerepet is kapott.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: