hirdetés
telihold.jpg

Óriási telihold

A Hold tizennyolc év óta nem volt olyan közel a Földhöz, mint amennyire ma éjjel lesz. Vagyis, ha derült lesz az ég, egy hatalmas Holdat fogtok látni, akkorát, amekkorát legközelebb csak 2016-ban. A teliholdhoz egyébként sok izgalmas babona és hagyomány kapcsolódik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2011. március 19.


hirdetés

A Hold tizennyolc év óta nem volt olyan közel a Földhöz, mint amennyire ma éjjel lesz. Vagyis, ha derült lesz az ég, egy hatalmas Holdat fogtok látni, akkorát, amekkorát legközelebb csak 2016-ban. A teliholdhoz egyébként sok izgalmas babona és hagyomány kapcsolódik.

Szombat éjjel a Hold a szokásosnál jóval közelebb kerül a Földhöz. Távolsága mindössze 356.577 kilométer lesz az átlagos 382.900 kilométerhez képest. Ennyire közel utoljára 1992-ben volt bolygónkhoz, és legközelebb 2016-ban lesz, vagyis ha teheted, ne hagyd ki.

Teliholdkor a Föld a Nap és a Hold közé kerül, és pont a felénk eső oldalt éri a napsugár. Emiatt a holdkorong teljessé válik. A ma éjjeli, szuperholdnak is nevezett különleges telihold 14 százalékkal ragyogóbbnak tűnik majd, mint általában. A méretkülönbség leginkább a horizont közelében látszik majd, akkor, amikor este hat körül a Hold felkel, és akkor, amikor hajnali 5 után nem sokkal lenyugszik.

hirdetés


Ez kitűnő alkalmat jelent a fotósoknak, feltéve, hogy derült lesz az ég. Sajnos a meteorológia egyelőre nem sok jóval kecsegtet, azt írják, legfeljebb a nyugati határszélen szakadozhat fel majd időnként a felhőzet. De azért ne adjátok fel! :)

A teliholdhoz sokféle hiedelem kapcsolódik. A közös pont bennük, hogy ilyenkor minden sokkal felfokozottabb, szenvedélyesebb. Ez a vámpírok és farkasemberek átváltozásának ideje, legalábbis jó sok legenda, meg persze film és könyv szól erről. Már az ősi népek is misztikus jelentőséget tulajdonítottak a teliholdnak, nem véletlenül, hiszen magát a Holdat istenségnek tekintették. Úgy tartották, hatással van életünkre, mindennapjainkra.

A néphagyomány szerint teliholdkor a sebek jobban véreznek, mint máskor, és több gyermek születik. De több a veszekedés is, erőszakosabb bűncselekmények történnek, mindenki ingerlékenyebb. A horgászok viszont örülhetnek, bőségesebb fogásra számíthatnak a szokásosnál, mert a halakat vonzódnak a hold fényéhez, és felúsznak a víz felszínére.

A telihold és a földi jelenségek közt a tudomány is sokféle összefüggést talált. A legnyilvánvalóbb: a Hold hatással van az apályra és a dagályra, így ma éjjel az átlagosnál alacsonyabb apályokra, és magasabb dagályokra lehet számítani. Sokan a földrengésekkel, és egyéb katasztrófákkal is összefüggésbe hozzák a Hold közelségét, erre azonban egyelőre nincs tudományos bizonyíték, és reménykedjünk benne, hogy tényleg nem ez a helyzet.

Szóval izgalmas éjszaka előtt állunk, aki tud fotózzon, a legjobb képeket közzétesszük. :)


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
woman-4763222_960_720.jpg

Arcápolási tippek 25 felett

A bőr nem felejti a neki okozott károkat, de a gondos törődést sem. Éppen ezért fontos, hogy már fiatalon elkezdjük a bőrápolást.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. március 26.


hirdetés

Ahogy kamaszként figyeltünk a pattanásokra, felnőttként is érdemes kialakítani egy napi bőrápolási rutint, hiszen a belefektetett energiát és pénzt az arcunk később meghálálja.

Milyen termékeket használj?

Mindenkinek érdemes kitapasztalni, hogy milyen a bőre, mennyire száraz vagy éppen zsíros, de ami közös nevező, hogy az arctisztítás és a hidratálás minden egyes bőrtípusnál elengedhetetlen. A reggeli-esti arctisztítás segít megszabadítani a bőrödet a rá került szennyeződésektől. A smink alapos eltávolításáról sem érdemes megfeledkezni, hiszen ha sminkben alszol, lehet, hogy jól mutatsz a pizsamádban, de hosszútávon hatalmas károkat okozhatsz az arcbőrödnek, ha nem hagyod lélegezni. A reggeli, elmosódott szemfestékről és a párnán hagyott fekete foltokról nem is beszélve…

Az arcápolási rutin az évek alatt változhat is, hiszen míg fiatalon elég az alapokra figyelni, addig 25 év felett már egyre nagyobb hangsúlyt kap a preventív használat is, hogy bőrünk minél tovább maradjon fiatalos és üde.

Az évek múltával azonban más céljaink is lehetnek, mint a regenerálás, a bőrfeszesítés, a bőrfeltöltés, táplálás vagy akár a hámlasztás, hogy minél kényelmesebben érezzük magunkat és továbbra is büszkén, mosolyogva nézzünk tükörbe.

hirdetés

A másik nagy kérdés általában az, hogy mégis, milyen márkát, összetevőket tegyünk be a bevásárlókosárba, ugyanis nem mindig a legjobban reklámozott vagy legdrágább termékek jelentik a legjobb minőséget. Annak érdekében, hogy megtaláld a neked megfelelőt, nézz picit a csomagolás mögé és a feliratok helyett inkább az összetevőkre koncentrálj.

Igazi csodaanyag például az Aloe vera. Ez egy nagyon sokoldalú, rengeteg jótékony hatással rendelkező növény: az Aloe gél gyulladáscsökkentő, segíti a sebgyógyulást és összetevőinek köszönhetően az arcbőrrel is csodát tesz. Gélje serkenti a kollagéntermelést, ezáltal bőrfiatalító hatása van. Nem hiába népszerű hatóanyag. Azonban az Aloe vera érdemei is tovább fokozhatók, ha a megfelelő hatóanyagokkal kombinálják. A Dr. Organic-nál például az összes termék víz felhasználása helyett Aloe vera alaplével készül. A legkülönlegesebb azonban a Csigagél termékcsalád. A csigagélt élő szervezet hozza létre, a csigák ezt használják arra, hogy megvédjék, helyreállítsák és hidratálják saját bőrüket és házukat.

A csiganyák szépítő hatására a feljegyzések szerint már a XVI. században felfigyeltek Franciaországban, ahol a királyi sebész a terhességi csíkok szülés utáni kezelésére javallotta.

A XX. században két felfedezés vezetett oda, hogy ma már mindenki élvezheti a csigagél jótékony hatásait. Egyrészt 1961-ben egy madridi, klinikai onkológus, Dr. Abad Iglesias felfedezte, hogy a csigák röntgen- és gammasugarak hatására olyan anyagot választanak ki, mely segíti bőrük gyógyulását. Később sikeresen kezelte az anyaggal a csernobili atomkatasztrófa áldozatainak égési sérüléseit. Másrészt, 1981-ben egy chilei farmer figyelte meg, hogy csigafarmján a fia kézbőre egyre simábbá válik és meglepően gyorsan gyógyulnak a ketrecekkel való foglalatosság közben szerzett apróbb sérülései is. Később kísérletezni kezdett és végül 1990-ben kerültek piacra az első, csiganyákot tartalmazó kozmetikai készítmények.

Hogyan szépít a csigagél?

Dr. Organic Bioaktív Csigagél az egyetlen csigagél, mely a csiga házának és bőrének regenerálására képes Helix Aspersa Müller kivonatát bőrnyugtató hatású poliszachariddal és tápanyagokban gazdag Aloe vera lével kombinálja. A csigagél anyagai serkentik a kollagéntermelést, ennek köszönhetően újra rugalmassá teszik a bőrt, tápláló, regeneráló, hámlasztó, méregtelenítő, hidratáló valamint antioxidatív hatások összességét egyesítik. Mindezt saját illóolaj-keverékük és hidratáló nátrium-hialuronát teszi teljessé, és alkot egyedülállóan nyugtató és hidratáló gélt.

A különleges krém összetevőinek köszönhetően teljessé teheted az arcápolást, a csigagél alkalmazásával pedig egy teljes termékcsalád áll rendelkezésedre: az arckrém mellett készítenek arcpakolást, szemkörnyékápoló - és arcápoló szérumot, valamint kéz- és körömápolót is. A minél szélesebb körre kiterjedő bőrápolással biztosíthatod, hogy az öregedés jelei is csigatempóban jelenjenek meg rajtad.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!