gyerekek
Újabb zseniális magyar találmány: közösségi média gyerekeknek
Az oldal megalkotásakor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a gyerekek biztonságban legyenek az interneten.
Címkép: Pixabay
2018. április 20.

Kifejezetten gyerekeknek szóló közösségi oldalt hozott létre egy magyar házaspár. Szerdahelyi Gabriella, ötletgazda az RTL Reggeli című műsorában beszélt a MyGnoo nevű oldal születéséről.

A felnőtteknek ma már nagyon egyszerű dolguk van, ha szeretnék elérni barátaikat, ismerőseiket, hiszen nekik ott a Facebook. De mit csináljanak a gyerekek, akik szeretnének beszélgetni a sulis barátaikkal, osztálytársaikkal?

Szerdahelyi Gabriella is belefutott ebbe a kérdésbe gyermekével és mivel akkor éppen nyár volt, nem volt olyan opció, hogy majd találkoznak az iskolában. A gyerekeket viszont nem szívesen engedjük fel a Facebookra, vagy más közösségi oldalra, mert különösen a kicsit rengeteg veszélynek vannak kitéve.

A MyGnoo egy olyan weboldal, ahova 6 és 16 év közötti gyerekek regisztrálhatnak.

A regisztrációhoz nem kell megadni egy rakat személyes adatot magukról, nekik csak egy felhasználónévre, ami egy fantázianév is lehet és a születési dátumukra lesz szükségük. Emellett még a szülő nevét és e-mail címét kell megadni, amin az oldal kezelői értesíteni tudják őt bármiről.

A biztonságot fokozza, hogy

a szülők is beregisztrálhatnak

így nemcsak az oldalra feltöltött posztokat, fotókat láthatják, de ellenőrizhetik gyermekeiket is. Ugyanakkor Szerdahelyi Gabriella kiemelte, hogy az oldalnak nem az az elsődleges célja, hogy a szülők vájkálni tudjanak gyerekeik magánéletébe.

Idővel pedig oktató jellegű anyagok is kerülnek majd a közösségi oldalra. Például játékokat és vetélkedőket is szerveznének, amiket nem kell feltétlenül a gép elől megcsinálni.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!