hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Technikatanára épített Vasember által ihletett robotkart egy félkarú diáknak

A végtagba még LED-fényeket is épített, hogy még jobban hasonlítson diákja kedvenc karakterének páncéljához.
Fotó: Bradfield School / SWNS.COM / Northfoto - szmo.hu
2021. március 29.

hirdetés

Megesett a szíve 12 éves, alkar nélkül élő diákján egy angol technikatanárnak, ezért 3D nyomtató segítségével készített neki egy robotkart, amelyet a kisfiú kedvenc karaktere, a Vasember ihletett - írja a Mirror.

Lewis McCaslin bal alkar nélkül született, és ugyan kapott művégtagot, túl nehéz, és nem tud vele mozogni, ezért egyáltalán nem hordja. 32 éves technikatanára, Daniel Grant azonban úgy gondolta, ha már ez a szakmája, és a sheffieldi iskolában, ahová mindketten járnak, van 3D nyomtató, miért ne próbálna meg saját maga összerakni egy műkart a kisfiú számára?

A tanár Vasembert vette alapul - Lewis kedvenc karakterét -, és egy piros kart álmodott meg.

Tavaly karácsony előtt hívta fel a kisfiú családját az ötlettel, akik természetesen nagyon hálásan fogadták. Egy helyi jótékonysági szervezet, az Unlimbited segítségével elkészítették az alkatrészek sablonjait, amelyet aztán az iskolai 3D nyomtató segítségével nyomtatott ki. A karba még LED-fényeket is épített, hogy még szuperhősösebb legyen.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Megszólalt a mentős, akit feljelentettek, mert megállt hamburgert venni munka közben

Buvár Mariann mentőápoló megköszönte, hogy rengetegen kiálltak mellette, sőt sok büfés, éttermes még felajánlást is tett a több ezer mentősnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 08.

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, egy lakossági bejelentés érkezett a fővárosi mentőkhöz a húsvéti ünnep alatt. Ebben egy férfi sérelmezte, hogy a szolgálatot teljesítő mentősök ebédet vásároltak. Erről fényképet is mellékelt, amin az látszik, ahogyan a mentőegység egyik tagja hamburgert kér elvitelre egy Szentendrei úti büfénél.

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán

köszönte meg Buvár Mariann mentőápoló a példátlan társadalmi összefogást, amit a méltatlan panaszlevél váltott ki a napokban.

Elmesélte, hogy nagyon jól esett neki, hogy a főnökei, munkatársai és sok civil is kiállt mellette. Sőt, jólelkű büfések, éttermek biztosították őt és bajtársait is a támogatásról. Nagylelkű felajánlások is jöttek, így több helyen kedvezménnyel vagy ingyen juthatnak ennivalóhoz abban a húsz percben, ami rendelkezésükre áll egy szolgálat alatt.

Köszönetében ígéri, továbbra is helyt fognak állni bajtársaival.

hirdetés

VIDEÓ: A mentősök köszönete


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

„Én vagyok az a kislány, akit megmentettél” – 14 év után találkozott újra a tűzoltó az égő lakásból kimentett lánnyal

Így mutatkozott be a most már 18 éves kamaszlány a debreceni Tímár Jánosnak, aki nagyon meglepődött, hogy a fiatal felkereste őt.
Fotók: Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy/Hajdú-Bihar MKI - szmo.hu
2021. április 09.

hirdetés

Megható találkozásról számoltak be a katasztrófavédelem Facebook-oldalán.

2007 tavaszán kigyulladt egy debreceni lakás a Károlyi Mihály utcában. A lépcsőház füsttel telítődött. Több emeleten otthonaikban rekedtek a lakók. Az akkor négyéves Vékás Gréti látogatóban volt nagyszüleinél. A füst hamar elérte őket is.

Tímár János tűzoltó ért fel hozzájuk a leghamarabb. Ráadta Grétire a mentőálarcot, ölébe kapta a kislányt és lesietett vele a nyolcadik emeletről. Eltelt jó pár év, de Gréti azóta sem felejtette el azt a napot, ezért meglátogatta megmentőjét a debreceni laktanyában.

János nagyon meglepődött, amikor a szőke tinédzser bemutatkozott neki:

„Én vagyok az a kislány, akit megmentettél.”

Lapozz a képekért:

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Szombaton kellene orvoshoz mennie a 3 gyerekes, beteg édesanyának, de már nem tudja kifizetni az újabb vizsgálatot

Az édesapa kért segítséget az Anyák az Anyákért Alapítványtól. Nekik lehet utalni, ha szeretnél segíteni a családnak. Az anya hónapok óta szenved, és abban bíznak, hogy a mostani vizsgálatok kiderítik az okokat.
Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay - szmo.hu
2021. április 08.

hirdetés

Egy háromgyerekes édesapa kér segítséget a családja számára. Szívszorító történetükről az Anyák az Anyákért Alapítvány ír a közösségi oldalán.

Az apa elmondja, hogy a kórházban - látva a kétségbeesését - javasolták neki, hogy forduljon segítségért.

"Hát, megpróbálom - írja.

Egy 3 gyerekes apuka vagyok, pár hónappal ezelőttig éltük szerény életünket, tisztességesen. Jártam naponta dolgozni, a feleségem pedig itthon volt a 3 gyermekünkkel (10 éves és 8 éves kislányaink és egy 2 éves kisfiúnk van).

Sajnos a feleségem lebetegedett, majd félrekezelték, most már olyan rossz állapotban van, hogy nem tudja ellátni a 3 gyerkőcöt, én nem tudok dolgozni járni, mert én látom el a gyerekeket.

Az első vizsgálat gyomortükrözés volt, ott helikobakter és fekély, gyulladás volt megállapítva, kapott rá antibiotikumos kezelést, de nem használt. Ugyanúgy, erős gyomorfájdalmai vannak, ezért a doktor úr úgy döntött, hogy kell a végbéltükrözés is, mivel végigszalad rajta az étel. Súlyosan le van fogyva, egy éve megy a hasa, vagy pedig kijön belőle minden, amit lenyel. A vírus miatt a szakellátás szünetel, és a feleségem rossz állapota miatt a háziorvosunk kórház közelébe sem engedi, mert félti a fertőzésektől.

hirdetés
Szombatra van időpontunk egy újabb vizsgálatra, amit már mi nem tudunk finanszírozni, ehhez szeretnénk segítséget kérni. Ha sikerül összegyűjteni a vizsgálatra a pénzt, remélem megszűnik már ez a gyötrelem a feleségem számára".

Az alapítvány megjegyzi, hogy az itt leírtakat a család háziorvosa is megerősítette, és örült, hogy ennek a kedves családnak, most a segítségünkkel talán sikerül újra egyenesbe jönni. Elmondta, hogy nagyon aggódik az anyukáért, mert nagyon nehezen jönnek össze a vizsgálatai, egyrészt a vírus miatt, másrészt a múltkor is feljöttek a megbeszélt időpontra és nem voltak beírva a vizsgálatra, vagy az anyuka olyan rosszul lett, hogy el sem tudtak indulni. SZOMBATRA kellene összegyűlnie a pénznek.

Így segíthetsz:

Tükrözés: 91 000 Ft

Mintavétel: 15 000 Ft

Anyák az Anyákért Alapítvány

MagNet Bank 16200120-18534991

Ha külföldről utalnál:

SWIFT: HBWEHUHB

IBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000

A közleménybe írd ezt írd be: Gyógyulás útja projekt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„Hiszünk benne, hogy fel tud épülni”- gyűjtést indítottak a balesetben lebénult 9 éves kézilabdázó gyógyítására

Az ötfős család februárban az M6-os autópályán szenvedett autóbalesetet, 11 éves kislányuk meghalt. A 3. osztályos fiuk súlyos gerincsérülése miatt most kerekesszékes, ahhoz, hogy talpra álljon, egy speciális kezelésre lenne szüksége.
Fotó forrása: CsodaCsoport - Jótékonysági licit - szmo.hu
2021. április 10.

hirdetés

Egy 3. osztályos kézilabdázó fiúnak kérnek segítséget a CsodaCsoport - Jótékonysági licit Facebook-csoportban.

Az apa, Izsányi Szabolcs azt írja:

"A mi célunk, hogy 9 éves fiunk, a 3. osztályos, igazolt kézilabdázó Buda újra talpra állhasson, és ennek érdekében végigcsinálhassa a robotos neurorehabilitációs terápiát.

Ötfős családunkkal február másodikán az M6-os autópályán szenvedtünk autóbalesetet. A külső sávban utaztunk, amikor hátulról óriási sebességgel belénk jöttek. Három gyermekünk közül a legidősebb, Kata lányunk boka- és medencecsonttörést szenvedett. A 11 éves Zita a helyszínen életét vesztette. Csodálatos kislányunk és Buda mindig is nagyon kötődött egymáshoz, de fiunknak élete legnagyobb küzdelmét már sajnos nélküle kell megvívnia.

hirdetés
Budát súlyos gerincsérüléssel és tüdőzúzódással szállították rohammentővel a Fiumei úti baleseti kórházba, ahol azonnal megműtötték. Felülről a harmadik hátcsigolyájánál zúzódott a gerincvelője, azaz a szegycsontjától lefelé nem érez semmit, nem tud mozgatni semmit.

Az orvosok elmondása szerint az első három nap kritikus volt, a talpra állás esélyeit nagyban növelte volna, ha akkor reagál az ingerekre. Sajnos nem reagált…

Négy napig az intenzív, további egy hétig a gyerekosztályon kezelték. (A nővérével és édesanyjával mi Székesfehérvárra kerültünk, négy nap után kiengedtek minket, azóta egyikünk folyamatosan Buda mellett lehet.)

Miután Buda tüdeje elég erőssé vált, február 15-én a Bethesda rehabilitációs osztályára kerültünk, ahol kedvesen fogadtak, és nagy szakértelemmel folytatták Buda megerősítését.

Buda is partner a gyógytornában, minden feladatot rendkívül ügyesen elvégez, motivált, aminek köszönhetően gyorsan megtanulta használni a kerekesszéket.

Kisvárosunkban elképesztő összefogást tapasztaltunk, mire Buda másfél hónappal a baleset után először hazalátogatott, sikerült megoldani az otthoni akadálymentesítést. Rengeteg segítséget kaptunk rokonoktól, barátoktól, kollégáktól, ismerősöktől is.

A kitartó, fáradhatatlan munkának hála Buda törzsében egyre több izomcsoport dolgozik, erős fiú, hiszünk benne, hogy fel tud épülni. Ahhoz, hogy a lábra állás esélyét növeljük, intenzív robotos neurorehabilitációra van szükség.

Ennek megvalósulásához gyűjtünk a CsodaCsoport segítségével.

Aki hozzájárulna, hogy Buda egyszer talpra álljon, és segítene ebben, támogatását ide utalhatja:

CsodaCsoport Alapítvány K&H Bank 10401983-50526970-69541012

IBAN: HU80 10401983-50526970-69541012 SWIFT: OKHB HUHB

Közlemény: „Buda”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: