hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Ötvenöt év után házasodott össze újra az általános iskolában egymásra talált szerelmespár

Két gyermekük halála még nem, de az időskor újra összehozta őket.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2021. január 27.

hirdetés

Új esélyt adott a szerelemnek egy nevadai pár, akik 55 külön töltött év és két gyermekük elvesztése után kötöttek ismét házasságot. 

Dennis és Diane Reynolds soha nem gondolták volna, hogy újra egymásra találnak, amikor 2019-ben felvették egymással a kapcsolatot - írja a People.

“Mindketten elszántak voltunk, hogy soha nem kötünk újra házasságot, mert azt végleg megelégeltük” - mondta a 77 éves Diane, mivel ő és Dennis is újraházasodott az azóta eltelt évek során. 2020 februárjára azonban megváltozott a helyzet, miután kettejük közt újra feléledt a tinédzserkori vonzalom:

“Dennis végül felolvasztotta a szívemet. Hívjuk sorsnak, vagy bármi másnak, de úgy érezzük, ennek így kellett lennie.”

“Igazából mindvégig szerettem őt” - tette hozzá a szintén 77 éves Dennis.

A pár története egészen 13 éves korukig nyúlik vissza, amikor egy Los Angeles-i általános iskolában először találkoztak egymással.

A kislánynak először a fiú oregoni akcentusa miatt tetszett meg, amit kedvesnek talált. 15 évesen összejöttek: egyfolytában moziba jártak, ahol kézenfogva nézték a filmeket.

hirdetés

Dennis és Diane 1961-ben összeházasodtak egymással, a következő két évben pedig két fiuk, Curtis és Keith is megszületett. Négy évvel később azonban problémák ütötték fel a fejüket a házasságban.

“Nem volt túl sok pénzünk, úgyhogy nem igazán tudtunk semmilyen programot csinálni. Dennis folyton dolgozott és iskolába járt, és amikor hazaesett, semmi kedve nem volt már velem beszélgetni” - mondja Diane. Habár soha nem veszekedtek, 1965-ben a válás mellett döntöttek.

Dennis ezt követően a vietnámi háborúban szolgált, és kétszer is újranősült, ám mindkét felesége elhunyt. A férfi időközben Las Vegasban telepedett le.

Diane közben egy John nevű férfivel kötött házasságot, akitől négy gyermeke is született. John halála után az asszony munkája miatt Washington DC-be költözött.

A pár szomorú okból találkozott újra 1989-ben, amikor 25 éves fiuk, Keith AIDS-fertőzése miatt öngyilkos lett. 2001-ben egy újabb tragédia hozta össze őket, Curtis nevű fiuk is elhunyt egy háborús misszióban. Ezt a két eseményt leszámítva azonban nem kommunikáltak egymással.

2019 júliusában aztán Diane munkába menet összeesett, leszázalékolták, és végül otthagyta az állását.

“Nem voltam túl jól, és arra gondoltam: istenem, de jó lenne egy kapcsolat valakivel! Másnap Dennis felhívott. Ekkor arra gondoltam, Istenem, nem küldhetnél esetleg valaki mást? De ma már azt hiszem, Isten nagyon is jó munkát végzett.”

“Mégiscsak a gyermekeim anyja volt, és mellette nőttem fel, úgyhogy mély érzéseim maradtak iránta. Kíváncsi is voltam, végtére is nem szeretek egyedül lenni - és gondoltam, felhívom” - tette hozzá a férfi.

Néhány telefon után Diane igent mondott Dennisnek, aki egy négynapos Las Vegas-i látogatásra invitálta az otthonába. Ezek után randizgatni kezdtek, míg végül az asszony odaköltözött a férfihez. Végül éppen akkor házasodtak újra, amikor az 59. házassági évfordulójukat ünnepelték volna.

Jelenleg új, közös otthonukat építgetik.

“Remekül kijövünk és sokat nevetünk. Minden nap úszunk majd a medencénkben, és összebújunk a kanapén, amit együtt vettünk. Kiélvezünk minden percet” - mondta Diane. 

“Nagy izgalommal várom a közös jövőnket, minden szempontból. A legjobb érzés minden reggel mellette ébredni” - tette hozzá Dennis.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„A coviddal vívott csatát elvesztettük” – elhunyt Őze Áron édesanyja

A színész azt kéri, mindenki vigyázzon magára és egymásra.
Címkép: MTI/Mónus Márton - szmo.hu
2021. február 21.

hirdetés

Őze Áron, Jászai Mari-díjas színész, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója a Facebook-oldalán tudatta a szomorú hírt, miszerint szombaton édesanyja belehalt a koronavírusba.

„Anyu ismét Apuval van. 2021. február 20 délutánján a COVIDDAL vívott csatát elvesztettük. Mindenki vigyázzon magára és egymásra!”

- olvasható a művész posztjában.

 


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Elhunyt kisfiuk Gulácsitól kapott dedikált kesztyűjét ajánlották licitre az SMA-s Zsombi javára

„Noha kisfiunk mindig a szívünkben él, most lehetőségünk van segíteni egy másik beteg gyógyulását. Úgy érzem, a csöpp barátunknak nagyobb szüksége van a támogatásra, mint nekünk a relikviára” - írja Csikai Anita.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 20.

hirdetés

Szívszorító módon segíti egy család az SMA-s Zsombi rehabilitációját. Csikai Anita a közösségi oldalán írta meg a saját szomorú történetüket. Ugyanakkor úgy érzik, hogy ha tudnak, igyekeznek másoknak segíteni. Ezért ajánlottak fel egy számukra igen fontos és értékes ajándékot, hogy azzal egy másik beteg gyereken tudjanak segíteni. Gulácsi Péter kesztyűjét ajánlották fel licitre, még akkor, amikor 110 millió hiányzott a gyógyszer árából. Mikor kiderült, hogy megvan a 730 millió, akkor sem vonták vissza az ajánlatukat, hiszen a családnak nagy szüksége van az anyagi támogatásra.

Mint írja:

...Még mindig segítségre van szüksége a családnak. Úgy vélem, ha Ők nem adják fel, nekünk kutya kötelességünk támogatni a küzdelmüket. Ezért újabb licitet indítunk, és a befolyt összeggel Zsombi gyógykezeléséhez járulunk hozzá.

Kisfiunkkal, Csikai Zsomborral 2017. júniusában jártunk a magyar válogatott focicsapat edzőtáborában, Telkiben. Megindító pillanat volt szembesülni azzal, ahogy Gulácsi Péter, Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám és Szalai Ádám találkozott kis rajongójukkal.

Gyermekünk, Gulácsi Pétertől kapott egy aláírt kesztyűt, aki ezzel fejezte ki harca iránti tiszteletét. Hosszasan gondolkodtunk, megváljunk-e ettől a jelképtől. Zsombinknak mindene volt a foci, a sport jelentette számára az életet. Sajnos azonban az elengedés a történetünk része.

Noha kisfiunk mindig a szívünkben él, most lehetőségünk van segíteni egy másik beteg gyógyulását. Úgy érzem, a csöpp barátunknak nagyobb szüksége van a támogatásra, mint nekünk a relikviára...

hirdetés

Ezúton is köszönöm Gulácsi Péternek a felajánlást. Ő az az ember, akire mind a pályán nyújtott teljesítménye miatt, mind a példaértékű élete miatt felnézek rá.

Licitálni 2021. 03. 15. 20 óráig lehet. A licit 50.000 forintról indul, a licitlépcső minimum 10.000 forint. Licitálni a poszt alatt lehet hozzászólásban, illetve aki anonim akar maradni, annak licitjét privát üzenetben várom. A kesztyű átvételére személyesen Kecskeméten van lehetőség, vagy postai úton tudom elküldeni.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„Ez nem is lehet kérdés!” – Gulácsi Péter kiállt a szivárványcsaládok mellett

A magyar válogatott kapus is támogatja „A család az család” kampányt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 23.

hirdetés

Még novemberben indult A család az család kampány, amelyben szivárványcsaládok tagjai, érintett szülők mondták el saját tapasztalataikat, valamint szakértők is beszéltek a témáról.

A kampány következő lépéseként több mint 40 márka vállalta fel, hogy egyetért az üzenettel, és tett közzé támogató tartalmakat. Köztük volt számos tévécsatorna (pl. RTL Klub, HBO, Comedy Central) mellett az IKEA, a Sziget vagy a Cinema City is.

Most a magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter is arról posztolt Facebook oldalán, nem is kérdés, hogy támogatja a kampányt.

"Több mint 14 éve külföldön élek, mind a magánéletben, mind a profi sportban rengeteg különböző emberrel találkoztam, legyen szó akár nemzetiségről, kultúráról, vallásról, életfilozófiáról vagy bármi másról. Minél több időt tölt az ember külföldön vagy különböző emberek között, annál inkább rájön, attól, hogy nem mindenki egyforma, csak színesebb lesz a világ, és hogy a legfontosabb a szeretet, az elfogadás és a tolerencia mások iránt"

– írta Gulácsi, aki szerint minden embernek joga van az egyenlőséghez, ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

„Túl késő lesz, hogy megmentsenek minket” – sok vendéglátós csődbe mehet az újranyitásig az Egyesült Királyságban

Június 21-től vezethetik ki a világjárvány miatti a korlátozásokat az Egyesült Királyságban. Sok vendéglátós számára addigra már túl késő lesz.
Fotó: Unsplash/Dovi - szmo.hu
2021. február 23.

hirdetés

Nagyjából 200 napja lesznek zárva a koronavírus-járvány miatt az Egyesült Királyság éttermei, kávézói, bárjai és kocsmái, amikor a tervek szerint június közepén újranyithatnak. Az ágazatban dolgozók szerint ez olyan hosszú idő, mely a vállalkozások jelentős része számára végzetes lehet, írja a Mirror.

A brit vendéglátósokat tömörítő szervezet, a UKHospitality vezetője szerint a szektor túlélése érdekében elengedhetetlenné vált egy jelentős pénzügyi csomag. Kate Nicholls hozzátette: az ágazatban dolgozó vállalkozások még úgy is összesen havi 500 millió fontot (208 milliárd forint) emésztenek fel, hogy sokan közülük egy percre sem nyithatnak ki.

A Brit Sör és Pub Szövetség ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy az országban működő összesen 29 ezer kocsma közül tízből négy valószínűleg nem fog kinyitni április közepén, amikor már a teraszok működhetnek majd.

Az egyesület vezetője szerint mindez 1,5 milliárd fontba (625 milliárd forint) kerül az ágazatnak.

hirdetés

A lapnak nyilatkozó 12 olasz éttermet működtető lánc tulajdonosa szerint a éttermek nyitásának további halasztása lehet az utolsó csepp a piaci szereplők számára. Matt Snell még úgy is havi 100 ezer fontot (41,6 millió forint) veszít a korlátozások miatt, melynek felét a különböző járulékok teszik ki, hogy 2020 végén teljesen átlakította a vállalkozás működését.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: