hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Összefogtak, hogy új házat építsenek az édesanyának, aki egyedül neveli két fogyatékkal élő gyermekét

„Komolyan mondom, hogy egy álom lenne, ha elkészül” - mondta elérzékenyülve az édesanya, aki 40 éve neveli egyedül fogyatékkal élő gyermekeit.
Szadai Levente - szmo.hu
2021. február 05.

hirdetés

Január végén közölt riportot a ferencvárosi tévé Sansz című műsora özv. Gyenizs Józsefnéről, aki nyáregyházi otthonában neveli egyedül két fogyatékkal élő gyermekét, Gábort és Krisztiánt. Mindkettejüknek azután kezdett el rosszabbodni az állapota, hogy gyermekkorukban epilepsziás rohamot kaptak.

Gábort 20 éves koráig rendszeresen vinni kellett a kórházba, 3 éve újból vannak rohamai, ilyenkor "elbambul, elveszti az eszméletét 10, 15, 20 percig, utána észhez tér".

"Krisztiánról először lemondtak az orvosok, hogy nem tudnak vele semmit csinálni, biztosan meghal egy vagy két hét múlva. De túlélte, most pedig 32 éves" - mondta könnyek között a nő.

Az édesanyát nagyon megviselte ez a 40 év. Sok mindent terveztek, de a körülmények miatt mindenről le kellett mondania. "Se nyaralni nem voltunk, négy fal között éltem az életemet" - mondta a riportban.

A videóban beszélt arról is, hogy páran időről időre támogatják, ebből a rossz állapotban lévő fürdőt, valamint a fűtést szeretné megcsináltatni.

hirdetés

A riport megjelenését követően összefogás indult, hogy segítsenek az édesanyának. A kezdeményezésben résztvevő Banicz Zsuzsa lapunknak elmondta: teljesen új házat szeretnének építeni az édesanyának.

"A barátaink lent voltak a helyszínen, az nagyjából az első pillanatban látható volt, hogy menthetetlen az ingatlan" - mondta, ezért döntöttek amellett, hogy új házat építenek.

Eddig körülbelül 5-6 millió forint áll rendelkezésre - mondta Kindrusz Viktória, aki kivitelezőként karolta fel a kezdeményezést. Csupán két napja kezdték el hirdetni az akciót, de már több magyarországi cég is jelentkezett, hogy beszállna kisebb-nagyobb adományokkal, szakemberek, akik hozzáértésükkel segítenének, sőt Írországban élő magyarok is gyűjtenek az interneten az édesanya megsegítésére.

Az új ingatlant nagyjából 80 négyzetméteresre tervezik, ami a becsléseik szerint körülbelül 16 millió forintból jönne ki, ennek az összegnek az összegyűjtése a céljuk.

Az anyagi támogatások mellett más, praktikus felajánlásokat is szívesen fogadnak. Jól jönnek például különböző építési anyagok: faanyag, cserép, tégla, homok, mész, cement és gipszkarton. Illetve burkoló, villanyszerelő és ács szakemberek segítsége is - mondta az építkezés szervezésében résztvevő Sosi Marczis Zoltán, aki éttermének a Facebook-oldalán indított kampányt az édesanya megsegítésére.

Beszéltünk özv. Gyenizs Józsefnével is, aki azt mondta: korábban is kapott időnként adományokat, de ez most teljesen más. Egy jó állapotban lévő, akadálymentesített ház ugyanis nagyban megkönnyítené a család életét.

"Komolyan mondom, hogy egy álom lenne, ha elkészül" - mondta elérzékenyülve.

Kérjük, hogy aki teheti és megérinti az édesanya sorsa, segítsen rajtuk bármilyen kis adománnyal.

Számlaszám: Gyenizs Józsefné 65100101-15347402

Nyáregyházi Pátria Takarékszövetkezet

IBAN: HU08-65100101-15347402-00000000

Aki építési anyaggal, vagy szaktudással segítené az új ház felépítését, Facebook-üzenetben tudja a kezdeményezőket keresni.

Viki Kindrusz

Zsichla Péter

Sosi Marczis Zoltán

Ha bármilyen más adománnyal szeretné segíteni az édesanyát (élelmiszer, tisztítószer, ágy, tüzelő, radiátor, stb.), keresse az alábbi Fb-oldalon üzenetben:

https://www.facebook.com/sosipizza/posts/1873428012817498

Az özv. Gyenizs Józsefné megsegítésére létrehozott Facebook-oldal itt érhető el.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„Én vagyok az a kislány, akit megmentettél” – 14 év után találkozott újra a tűzoltó az égő lakásból kimentett lánnyal

Így mutatkozott be a most már 18 éves kamaszlány a debreceni Tímár Jánosnak, aki nagyon meglepődött, hogy a fiatal felkereste őt.
Fotók: Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy/Hajdú-Bihar MKI - szmo.hu
2021. április 09.

hirdetés

Megható találkozásról számoltak be a katasztrófavédelem Facebook-oldalán.

2007 tavaszán kigyulladt egy debreceni lakás a Károlyi Mihály utcában. A lépcsőház füsttel telítődött. Több emeleten otthonaikban rekedtek a lakók. Az akkor négyéves Vékás Gréti látogatóban volt nagyszüleinél. A füst hamar elérte őket is.

Tímár János tűzoltó ért fel hozzájuk a leghamarabb. Ráadta Grétire a mentőálarcot, ölébe kapta a kislányt és lesietett vele a nyolcadik emeletről. Eltelt jó pár év, de Gréti azóta sem felejtette el azt a napot, ezért meglátogatta megmentőjét a debreceni laktanyában.

János nagyon meglepődött, amikor a szőke tinédzser bemutatkozott neki:

„Én vagyok az a kislány, akit megmentettél.”

Lapozz a képekért:

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

Szombaton kellene orvoshoz mennie a 3 gyerekes, beteg édesanyának, de már nem tudja kifizetni az újabb vizsgálatot

Az édesapa kért segítséget az Anyák az Anyákért Alapítványtól. Nekik lehet utalni, ha szeretnél segíteni a családnak. Az anya hónapok óta szenved, és abban bíznak, hogy a mostani vizsgálatok kiderítik az okokat.
Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay - szmo.hu
2021. április 08.

hirdetés

Egy háromgyerekes édesapa kér segítséget a családja számára. Szívszorító történetükről az Anyák az Anyákért Alapítvány ír a közösségi oldalán.

Az apa elmondja, hogy a kórházban - látva a kétségbeesését - javasolták neki, hogy forduljon segítségért.

"Hát, megpróbálom - írja.

Egy 3 gyerekes apuka vagyok, pár hónappal ezelőttig éltük szerény életünket, tisztességesen. Jártam naponta dolgozni, a feleségem pedig itthon volt a 3 gyermekünkkel (10 éves és 8 éves kislányaink és egy 2 éves kisfiúnk van).

Sajnos a feleségem lebetegedett, majd félrekezelték, most már olyan rossz állapotban van, hogy nem tudja ellátni a 3 gyerkőcöt, én nem tudok dolgozni járni, mert én látom el a gyerekeket.

Az első vizsgálat gyomortükrözés volt, ott helikobakter és fekély, gyulladás volt megállapítva, kapott rá antibiotikumos kezelést, de nem használt. Ugyanúgy, erős gyomorfájdalmai vannak, ezért a doktor úr úgy döntött, hogy kell a végbéltükrözés is, mivel végigszalad rajta az étel. Súlyosan le van fogyva, egy éve megy a hasa, vagy pedig kijön belőle minden, amit lenyel. A vírus miatt a szakellátás szünetel, és a feleségem rossz állapota miatt a háziorvosunk kórház közelébe sem engedi, mert félti a fertőzésektől.

hirdetés
Szombatra van időpontunk egy újabb vizsgálatra, amit már mi nem tudunk finanszírozni, ehhez szeretnénk segítséget kérni. Ha sikerül összegyűjteni a vizsgálatra a pénzt, remélem megszűnik már ez a gyötrelem a feleségem számára".

Az alapítvány megjegyzi, hogy az itt leírtakat a család háziorvosa is megerősítette, és örült, hogy ennek a kedves családnak, most a segítségünkkel talán sikerül újra egyenesbe jönni. Elmondta, hogy nagyon aggódik az anyukáért, mert nagyon nehezen jönnek össze a vizsgálatai, egyrészt a vírus miatt, másrészt a múltkor is feljöttek a megbeszélt időpontra és nem voltak beírva a vizsgálatra, vagy az anyuka olyan rosszul lett, hogy el sem tudtak indulni. SZOMBATRA kellene összegyűlnie a pénznek.

Így segíthetsz:

Tükrözés: 91 000 Ft

Mintavétel: 15 000 Ft

Anyák az Anyákért Alapítvány

MagNet Bank 16200120-18534991

Ha külföldről utalnál:

SWIFT: HBWEHUHB

IBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000

A közleménybe írd ezt írd be: Gyógyulás útja projekt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Fotókon a gyász: így búcsúznak Fülöp hercegtől Angliában

Virágok lepték el a Buckingham-palota kerítését az edinburgh-i herceg halála miatt.
Fotók: Elek Krisztián - szmo.hu
2021. április 12.

hirdetés

Mint ismert, múlt pénteken 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő férje. Most nemcsak a királyi család, hanem az egész Egyesült Királyság gyászolja az edinburgh-i herceget.

A Buckingham-palota szóvivőjének közlése szerint a királyi család azt kéri, hogy akik szeretnék leróni kegyeletüket Fülöp herceg emléke előtt, ezt a lehető legbiztonságosabb módon tegyék, ne gyűljenek össze nagy számban a windsori kastélynál vagy a Buckingham-palotánál, ehelyett nyújtsanak adományokat a herceg által egykori támogatott jótékonysági szervezeteknek.

Ennek ellenére sokan mentek el a Buckingham-palotához, hogy Fülöp hercegre emlékezzenek.

A legtöbben egy-egy szál vagy csokor virággal rótták le kegyeletüket. Egyesek fekete színű ruhákban öltözve jelentek meg, mások pedig könnyezve búcsúzkodtak.

Fülöptől április 17-én, jövő szombaton, brit idő szerint 15 órakor - közép-európai idő szerint 16 órakor - vesznek végső búcsút a London nyugati határában lévő windsori kastély Szent György-kápolnájában.

A nagy-britanniai középületeken a temetés utáni napon reggel 8 óráig félárbocra eresztett brit zászlók lobognak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„Hiszünk benne, hogy fel tud épülni”- gyűjtést indítottak a balesetben lebénult 9 éves kézilabdázó gyógyítására

Az ötfős család februárban az M6-os autópályán szenvedett autóbalesetet, 11 éves kislányuk meghalt. A 3. osztályos fiuk súlyos gerincsérülése miatt most kerekesszékes, ahhoz, hogy talpra álljon, egy speciális kezelésre lenne szüksége.
Fotó forrása: CsodaCsoport - Jótékonysági licit - szmo.hu
2021. április 10.

hirdetés

Egy 3. osztályos kézilabdázó fiúnak kérnek segítséget a CsodaCsoport - Jótékonysági licit Facebook-csoportban.

Az apa, Izsányi Szabolcs azt írja:

"A mi célunk, hogy 9 éves fiunk, a 3. osztályos, igazolt kézilabdázó Buda újra talpra állhasson, és ennek érdekében végigcsinálhassa a robotos neurorehabilitációs terápiát.

Ötfős családunkkal február másodikán az M6-os autópályán szenvedtünk autóbalesetet. A külső sávban utaztunk, amikor hátulról óriási sebességgel belénk jöttek. Három gyermekünk közül a legidősebb, Kata lányunk boka- és medencecsonttörést szenvedett. A 11 éves Zita a helyszínen életét vesztette. Csodálatos kislányunk és Buda mindig is nagyon kötődött egymáshoz, de fiunknak élete legnagyobb küzdelmét már sajnos nélküle kell megvívnia.

hirdetés
Budát súlyos gerincsérüléssel és tüdőzúzódással szállították rohammentővel a Fiumei úti baleseti kórházba, ahol azonnal megműtötték. Felülről a harmadik hátcsigolyájánál zúzódott a gerincvelője, azaz a szegycsontjától lefelé nem érez semmit, nem tud mozgatni semmit.

Az orvosok elmondása szerint az első három nap kritikus volt, a talpra állás esélyeit nagyban növelte volna, ha akkor reagál az ingerekre. Sajnos nem reagált…

Négy napig az intenzív, további egy hétig a gyerekosztályon kezelték. (A nővérével és édesanyjával mi Székesfehérvárra kerültünk, négy nap után kiengedtek minket, azóta egyikünk folyamatosan Buda mellett lehet.)

Miután Buda tüdeje elég erőssé vált, február 15-én a Bethesda rehabilitációs osztályára kerültünk, ahol kedvesen fogadtak, és nagy szakértelemmel folytatták Buda megerősítését.

Buda is partner a gyógytornában, minden feladatot rendkívül ügyesen elvégez, motivált, aminek köszönhetően gyorsan megtanulta használni a kerekesszéket.

Kisvárosunkban elképesztő összefogást tapasztaltunk, mire Buda másfél hónappal a baleset után először hazalátogatott, sikerült megoldani az otthoni akadálymentesítést. Rengeteg segítséget kaptunk rokonoktól, barátoktól, kollégáktól, ismerősöktől is.

A kitartó, fáradhatatlan munkának hála Buda törzsében egyre több izomcsoport dolgozik, erős fiú, hiszünk benne, hogy fel tud épülni. Ahhoz, hogy a lábra állás esélyét növeljük, intenzív robotos neurorehabilitációra van szükség.

Ennek megvalósulásához gyűjtünk a CsodaCsoport segítségével.

Aki hozzájárulna, hogy Buda egyszer talpra álljon, és segítene ebben, támogatását ide utalhatja:

CsodaCsoport Alapítvány K&H Bank 10401983-50526970-69541012

IBAN: HU80 10401983-50526970-69541012 SWIFT: OKHB HUHB

Közlemény: „Buda”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: