KÖZÖSSÉG
A Rovatból

A Zagyvában fuldokolt a 13 éves fiú, egy nyugdíjas polgárőr mentette meg az életét

A bajba került fiú fürdőzni lógott el az osztálytársaival a folyóhoz. A hős polgárőrt életmentő kitüntetésre terjesztették fel.

Link másolása

Múlt szombaton esett bele egy 13 éves fiú a Zagyvába Lőrinci határában, életét egy 69 éves nyugdíjas polgárőr mentette meg - írja a Blikk.

A férfi a településen zajló ballagás biztosítása után indult haza kocsival, amikor három gyerek integetett neki, hogy segítségre van szükségük. Ekkor vette észre, hogy egy fiatal fiú a Zagyva közepén fuldoklik, csak a tarkója látszódott ki a partról.

Plavecz János azonnal ledobta a mellényét, az iratait és a telefonját, majd a szolgálati ruhájában ugrott be a folyóba. Megpróbálta letenni a lábát a folyó aljára, a víz azonban ezen a szakaszon olyan mély, hogy csak úszva tudta megközelíteni a fiút.

"Megfogtam a haját, felemeltem a fejét, visszafele pedig toltam magam előtt a magatehetetlen gyermeket, de a végére nagyon elfáradtam, és vizet is nyeltem közben. Olyan volt, mintha már nem élne, de abban a pillanatban csak a mentésére koncentráltam. A végére már alig maradt erőm, égett a tüdőm, végül egy másik férfi segített kiemelni őt a partra, én pedig azonnal megkezdtem az újraélesztését"

- mesélte a drámai helyzetet.

Végül sikerült újraéleszteni a fiút, akit a mentők azonnal kórházba szállítottak. János elismerte a lapnak, hogy később többször is elsírta magát, annyira örült annak, hogy sikerült megmentenie a fiú életét.

"Ne higgye azt senki, hogy mi ezt fizetésért csináljuk. Szerintem bármelyik kollégám megtette volna, amit én. Szerencsére jó időben voltam jó helyen, örülök, hogy meg tudtam menteni"

- mondta a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagja.

A Blikk információi szerint a bajba került gyerek fürdőzni lógott el az osztálytársaival a folyóhoz. T. Noel két éve került a helyi gyermekotthonba, innen szökött el engedély nélkül. Egyedül a nagymamájával tartja a kapcsolatot, neki azonban az egészségére való tekintettel alig merték elmondani a történteket.

Az eset kapcsán Völgyi Ferenc, a Heves Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke bejelentette, hogy életmentő kitüntetésre terjesztették fel a Noel életét megmentő polgárőrt, aki nagyon szeretne újra találkozni a fiúval, amire már nem is kell sokat várni, mert néhány napon belül ki fogják engedni a kórházból.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Balogh Levente kifizette egy földrajztanár 1,5 millió forintos tartozását
A Cápák között legutóbbi adásában Balogh Levente elmondta, hogy nem értelmezhető üzletileg a vállalkozás, de azt vállalta, hogy kifizeti a tanár másfél milliós tartozását, és cserébe nem kér semmilyen részesedést.

Link másolása

Elindult a Cápák között új évada, amelynek legutóbbi adásában többek között Mándli Péter földrajztanárt ismerhették meg a nézők, aki egy olyan applikációval jött, amelynek célja, hogy rendhagyó módon tanítsa az embereket az aznapi dátumhoz köthető érdekes tényekkel.

A tanár 2016 nyarán kezdte el gyűjteni az információkat, és idén indította el webapplikációját, melyre összesen másfél millió forintot költött eddig. Ennek fejlesztéséhez további 5 milliót kért a befektetőktől, amiért cserébe 20 százalékos tulajdonrészt ajánlott fel a vállalkozásából.

"Az a dilemmám, hogy ebből akkora sztori nem tud kerekedni, ami a befektetőnek megtérülést hozna. Ha a befektető akar ebből először jóllakni, akkor az meg egy unfair helyzet, mert te leszel az, aki ezen dolgozik. És csak azért dolgozni, hogy ez megtérüljön, közben meg te vagy a tanár, aki értéket ad, és teremt valamit. Üzletileg ebbe én nem tudok befektetni, de közben meg veled a szívem"

– mondta Balogh Petya, majd kiszállt a földrajztanár által kínált üzletből.

Végül Balogh Levente is megerősítette, hogy számára sem értelmezhető üzletileg a vállalkozás, de azt vállalta, hogy kifizeti a tanár másfél milliós tartozását, és cserébe nem kér semmilyen részesedést.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Esztergomi robbantás: üzent a meghalt kommandós felesége
A 34 éves korában meghalt TEK-es özvegye még fel sem fogta, hogy mi történt. A család számára gyűjtést szervezetek a kollégák.

Link másolása

Összetört férje elvesztése után, de hálás a sok segítségért – ezt üzente az esztergomi robbantásban meghalt TEk-es özvegye, miután gyűjtés indult a két kisfiával egyedül maradt családanyának, írja a Blikk.

Az özvegy még fel sem fogta a történteket, de minden erejével azon van, hogy a gyerekeket a lehető legmegfelelőbben ellássa.

A 34 évesen elhunyt Kónya Gábor Lajos hét éve dolgozott a TEK-nél. Az RTL szerint egy hathónapos és egy három és fél éves gyermeket hagyott hátra.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Hős buszsofőr: a 149-es buszon született meg egy baba, a buszvezető segítette világra
A kiérkező mentősöknek már csak a köldökzsinórt kellett elvágniuk. A BKV a Facebookon gratulált a buszsofőrnek.

Link másolása

"Nálunk már a gólyák is busszal járnak!” - ezzel a felvezetéssel osztott meg egy kedves történetet a BKV Zrt. a Facebook-oldalán.

A beszámoló szerint Németh Roland Ferenc, a 149-es busz sofőrje észrevett egy láthatóan fájdalmakkal küzdő várandós nőt a Széll Kálmán téren. A sofőr azonnal a nőhöz sietett és megkérdezte, hogy tud-e valamiben segíteni. A nő ekkor közölte vele, hogy valószínűleg megindult a szülés, mert elfolyt a magzatvíz.

A járművezető felsegítette az asszonyt a buszra, ahol segített a szülésben, például fogta az újszülött fejét. A kiérkező mentősöknek már csak a köldökzsinórt kellett elvágniuk, majd kórházba szállították édesanyát és gyermekét.

A BKV a posztban gratulált a hős buszsofőrnek helytálló magatartásáért.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
A kutyát gázoló vétlen sofőr azonnal tárcsázta a segélyhívót, így sikerült megmenti az állat életét
Az állat ijedtében egy átfolyó csatornába futott, ahonnan viszont már nem tudott segítség nélkül kijönni. A bátaszéki önkormányzati tűzoltók húzták ki a bajba jutott négylábút.

Link másolása

Egy úttesten átrohanó kutyát ütött el egy vétlen autós csütörtök délelőtt Bátaszéken, a Deák Ferenc utcában - adta hírül a Katasztrófavédelem a közösségi oldalán.

Az állat ijedtében egy átfolyó csatornába futott, ahonnan viszont már nem tudott kijönni. Az autó sofőrje tárcsázta a 112-t, majd megérkeztek a bátaszéki önkormányzati tűzoltók is.

A kutya gazdája is előkerült, felvette a kapcsolatot az állatorvossal, aki a csatornába bemászva nyugtató injekciókkal látta el az állatot. Ezt követően a bátaszéki önkormányzati tűzoltók a csatornában kúszva közelítették meg, majd húzták ki onnan a bajba jutott négylábút. A tulajdonos hazavitte a kutyát, amelyik további orvosi vizsgálatra szorult"

- írták a bejegyzésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk