News here
hirdetés

KÖZÖSSÉG

Mentősök: Ezentúl minden szülinapos mentőimádó kisgyerek beülhet egy mentőautóba, sőt szirénázhat is

Magyarország mind a 256 mentőállomásán lesz rá lehetőség, de csak előzetes egyeztetés alapján.

Link másolása

hirdetés

Különleges szülinapi ajándékot talált ki az Országos Mentőszolgálat - írják a közösségi oldalukon. Egy megható eset után kaptak engedélyt arra, hogy más kisgyerekek is részesülhessenek a nem mindennapi élményben.

Bár nem lesz "parti mentő", de más módon mégis örömet szeretnének szerezni a kicsiknek.

Mint írják:

"Néhány napja a Celldömölki Mentőállomás bajtársi közössége tortával lepte meg születésnapján Zentét, a 3 éves kisfiút, aki többször szorult már a segítségükre. A gyermek a súlyos légzési panaszai ellenére is mindig hősként viselkedett, ezért szervezték meg bajtársaink, hogy az egyik mentőegység (a riaszthatóság fenntartása mellett ) meglephesse az ünnepeltet. A rendkívüli esetről készült videó hamar elterjedt a közösségi médiában és azóta megkeresések sokasága érkezik a mentőkhöz.

Szerencsére rengeteg gyermek rajong a mentő hivatásért és a nagy sárga autókért, ezért sok odaadó szülő szeretne hasonló “tortás köszöntést rendelni”. Az Országos Mentőszolgálat nem nyújt ilyen szolgáltatást,

hiszen az életmentést hívatásul választó bajtársak általában egyéb teendőkkel vannak elfoglalva szolgálatuk ellátása alatt. Arra azonban

hirdetés
ingyenes lehetőséget biztosít a mentőszolgálat főigazgatója, hogy előre egyeztetett időpontban, minden szülinapos mentőimádó kisgyermek beülhessen az éppen állomáshelyen tartózkodó mentőautókba, sőt egy pillanatra még a szirénát is bekapcsolhatják ezentúl Magyarország mind a 256 mentőállomásán"

- áll a közleményükben.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Az egész családját szerette volna eltartani a balatoni munkából az a fiú, aki nemrég belefulladt a tóba
A borsodi családoknál a mindennapi megélhetési problémák mellett szóba sem kerül az, hogy egy kisgyerek tanuljon meg úszni.

Link másolása

hirdetés

A 17 éves Dávid a Balatonnál dolgozott köművesként. A kapott pénzből eltartotta egész családját, 8 testvérét és szüleit. Mikor munka után strandolni ment múlt hétvégén, egy barátjával együtt belefulladt a vízbe, mert nem tudott úszni.

A család most még nehezebb helyzetbe került. Az édesanya a legkisebb gyereknek még meg sem merte megmondani, hogy meghalt a testvére.

A Fókusz borsodi falvakban forgatott, ahol rengetegen élnek mélyszegénységben. Ezeknél a családoknál a mindennapi megélhetési problémák mellett szóba sem kerül az, hogy egy kisgyerek tanuljon meg úszni.

A helyiek a patakban fürdenek, de sokan nem tudnak úszni. A polgármester elmondta, hogy a faluban nagy a szegénység, sokaknak víz sincs a házban. Előfordul, hogy akár kilencen alszanak egy szobában. Amíg ilyen körülmények között élnek, addig esély sincs a kitörésre.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
10 milliárd forintos vagyona van Magyarország leggazdagabb tanárának, mégis egy falusi iskolában tanít
Attilának mindene megvan, de a tanítás és mások segítése ösztönzi a legjobban.

Link másolása

hirdetés

Az 53 éves Füzesi Attila 10,3 milliárdos vagyonával évek óta szerepel a 100 leggazdagabb magyart felsorakoztató listán. Huszonévesen lett milliárdos, miután Oroszországban vitt sikerre egy ingyenes reklámújságot.

„Harmadikos egyetemista koromban kaptam otthon egy ingyenes reklámújságot, és mondtam apámnak, hogy csináljuk meg ezt Moszkvában. Volt Budapesti Extra nevű újság, bementem, és a kezembe adtak 3 részletben 12 ezer dollárt minden papír nélkül. Kimentem, vettem belőle egy fénymásolót, két számítógépet, és elkezdtük nyomni az ottani Pravda nyomdában az újságot”

- mesélte Attila. Azóta volt kávézólánca és alumíniumöntödéje is, azt is elmondta, hogy az utóbbival nagyot bukott.

„Ha tetszik a dolog, akkor ingyen is megcsinálom, csak siker legyen, élvezzem azt a dolgot, és legyen nemes a cél. Itt az iskola, ami tényleg sok időmet veszi el, de itt is a siker a lényeg. Csak itt nem pénzben mérik, hanem a gyerekek tudásában”

– mondta arról, hogy vagyonos ember létére miért tanít egy fülöpjakabi iskolában. Az is kiderült, hogy itt van egy gyönyörű háza, tóval, medencével és 60 darabos autógyűjteménnyel. Elmondta, hogy szeret vidéken élni, az ideje felét ott tölti.

Attila heti két napon tart történelemórákat, nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekek megfelelő tudást szerezzenek. A tanításon túl pénzügyileg is segíti az iskolát, beszállt például az iskolabuszba, de volt olyan is, hogy elvitt magával Dubajba három diákot, akiket a motivációs fogalmazásuk alapján választott ki. Ezen túl évente viszi a gyerekeket Aushwitzba, hogy ne csak az iskolapadból tanuljanak a történelem egyik legsötétebb korszakáról.

hirdetés

A végén elmondta, hogy az iskola, a tanítás, a gyerekek és mások segítése, az, ami a gőzt adja, amitől igazán teljesnek és sikeresnek érzi az életét.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Eldőlt, mi lesz a házzal, amit a gyermekmentőkre hagyott halála előtt egy 82 éves nádudvari nő
A ház portájára egy emlékérmet is elhelyeznek majd Piroska néni tiszteletére.

Link másolása

hirdetés

Ahogy arról írtunk, végrendeletében a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatra hagyta ötven négyzetméteres vályogházát a nádudvari Somogyi Piroska, aki tavaly decemberben, 82 éves korában halt meg a debreceni kórházban.

A nő a helyi TSZ-ben dolgozott növénygondozóként, férje, unokája, gyermeke nem volt, de élete vége felé úgy gondolta, kevés vagyonát a gyermekmentőknek adja.

Mostanra az rtl.hu szerint az is eldőlt, hogy mi lesz a ház sorsa:

„A házikóból Gyermekrohamkocsi Rekreációs Központot hozunk létre, hogy bajtársaink ki tudják pihenni az éves fáradságot és stresszt. Nagyon hálásak vagyunk, hiszen különleges adomány a számunkra. Magunktól, az adományokból sosem költöttünk volna ilyen célra, de most megadatott”

– írta a Gyermekrohamkocsi gyermekmentő alapítvány a Facebook-oldalán.

Hozzátették: „Természetesen a ház portájára emlékérmet fogunk elhelyezni Piroska néni tiszteletére. Így tudjuk sokáig megőrizni emlékét, valamint tisztelegni az egyszerre meglepő és megható adománya előtt.”

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Több ezer meztelen bringás lepte el szombaton Londont
A pucér biciklisek együtt tekertek a jogaikért és az autós közlekedés visszaszorításáért.

Link másolása

hirdetés

Szombaton tartották a 18. meztelen bringanapot Londonban, melynek alkalmából több ezer pucér kerékpáros lepte el a város utcáit, írja a Daily Mail.

Az éves csupasz tömegtekeréssel többek között a biztonságosabb kerékpározásra szeretnék felhívni a figyelmet. De így tiltakoznak a világ olajfüggősége és a bringásokat megillető kevesebb jog ellen, valamint a ruha nélküli tekeréssel szeretnék ábrázolni a kerékpárosok közúti kiszolgáltatottságát is.

A résztvevők éppen ezért különböző feliratokat festettek a testükre, amikkel nyomatékosítani szeretnék üzeneteiket. A teljesen meztelen kerékpárosok mellett olyan félmeztelen vagy alsóneműre vetkőzött biciklisek is csatlakoztak a tömeghez, akik kevésbé voltak bevállalósak, de a rendezvény céljaival egyetértettek.

Becslések szerint tavaly 1400-nál is többen vettek részt a meztelen városkerülésen annak ellenére, hogy a koronavírus miatt még szigorítások voltak életben. Idén ennél jóval többen indultak útnak szombaton délelőtt 11 órakor a brit főváros több pontjáról.

A pucér bicikliseket hagyományosan hatalmas tömeg bámulta és fotózta az út szélén.

hirdetés

A World Naked Bike Ride (WNBR) eseményein összesen 200 város, köztük Buenos Aires, Bécs, Sao Paolo, Vancouver, Koppenhága, Párizs, Szaloniki és Tokió vesz részt. Magyarországról még egyetlen város sem jelezte csatlakozási szándékát a mozgalomhoz.

A londoni pucér tekerésről több videós beszámoló is készült. Az egyik legaprólékosabbat is lehet megnézni:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: