hirdetés

KÖZÖSSÉG

Először látta és hallotta anyukáját a vakon és süketen született kislány

Egy több mint háromórás csodaműtét hozta vissza a látását és a hallását annak a kislánynak, akinek születése óta ritka zöldhályog nehezítette meg az életét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. április 26.

hirdetés

A kétéves Nicolly Pereira súlyos és ritka zöldhályogtól szenvedett születése óta. Nem érzékelte a fényt és a hangokat, nem tudott járni és beszélni sem. Hét sikertelen műtéten esett át otthonában, Brazíliában, majd édesanyja 17.000 dollárt gyűjtött össze arra, hogy egy USA-beli kórházba vigye, ahol végre tudtak rajta segíteni.

Egy miami kórházban háromórás műtétet végeztek rajta, mely során az orvosok visszahozták a látását és a hallását.

Az alábbi videóban 1:06-nál látható az a szívszorító jelenet, amikor a kislány először látja meg anyját és képes hallani a hangját, miután egy „csodaműtéten” esett át. Nicolly kétségbeesetten sírdogál, majd hozzábújik anyjához, aki örömkönnyekben tört ki, miután sok sikertelen próbálkozás után végre tudtak segíteni a kislányán.

1

hirdetés

A kétéves Nicolly Pereira zöldhályogja miatt vak és süket volt szinte a születése óta, de most „visszakapta” az érzékszerveit. Anyja csodának nevezte a műtétet.

Pereira szerint Isten segítségének köszönhető, hogy a lánya végre szabad.

"
Jobban tündököl, mint valaha. Példaként szolgálhat azoknak, akik nem hisznek a csodákban.

– nyilatkozta a Miami Heraldnek.

A kislány zöldhályoggal született, ami 10.000-ből egy gyereket érint. Ilyenkor többletfolyadék gyülemlik fel a szemben, ami eltorzítja a látást. Születése óta hét sikertelen műtéten esett át otthonában, Brazíliában: az ottani orvosok azt mondták az anyjának, hogy nem tudnak rajta segíteni.

Már nem volt más választása, ezért Pereira a közösségi médiától kért segítséget a lánya gyógyulásához, amit meg is kapott: 17.000 dollárt gyűjtött össze egy műtétre, ami egy miami kórházban várt a kislányra. Míg a legtöbb ilyen betegségben szenvedő gyerek gyéren ugyan, de lát valamennyire, Nicolly egyáltalán nem érzékelte a fényt, amikor megérkeztek a kórházba.

A szemében ötször akkora nyomás volt, mint egy átlagos emberi szemben.

Nem csak ez okozta a szenvedését, a fülében egy olyan folyadék gyülemlett fel, amitől meg is süketült, ezért nem tanult meg beszélni és járni sem, mivel aligha észlelte maga körül a világot.

2

3

Először az orvosok azt gondolták, hibát követnek el azzal, hogy elvállalták a kislány operálását, mert annyira súlyosak voltak a tünetei, hogy alig volt esély a gyógyulására. Végül három és fél óra alatt sikerült visszahozniuk Nicolly látását és hallását, miután a kislány két éven keresztül csak érintkezéssel tudott kommunikálni környezetével.

Nicolly most már hallja az anyukája hangját, megtanult néhány gyerekdalt, és segítség nélkül lábra tud állni. Rövidlátó maradt a műtét után, ezért szemüveget kell viselnie. Orvosai szerint még lábadoznia kell, és hozzátették, hogy bár egyre jobb a látása, nem lehet tudni, hogy fenntartható-e hosszú távon a javulás. Kezelésre kell járnia Brazíliában, egy év múlva pedig kontrollra várják a miami kórházban.

4

A képeken a műtét előtti Nicolly látható, ekkor még nem látott és hallott, így beszélni és járni sem tudott. Otthonában, Brazíliában nem tudták meggyógyítani az orvosok

5

Anyja, Daiana 17.000 dollárt gyűjtött össze arra, hogy elvigye egy USA-beli kórházba. A képen azokban a pillanatokban láthatjuk, amikor az orvosok elárulták neki, hogy sikeres volt a műtét.

6

Nicolly (a képen anyjával és orvosaival) most már lát, hall, tud járni, beszélni és egy kicsit énekelni is a műtétnek köszönhetően.

7

A képen látszik a szemén, hogy mennyire súlyos tünetektől szenvedett. Egyáltalán nem érzékelte a fényt, és bár orvosai szerint nem lehet tudni, hogy fog fejlődni a látása, a lenti fotón már nagy örömmel néz rá édesanyjára.

8

via DailyMail

Ha érdekes volt, oszd meg barátaiddal!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Fülöp herceg temetése képekben – ilyen volt a szertartás Windsorban

A herceg utolsó útját katonák sorfala, zene és a közvetlen családtagok kísérték. Windsorban helyezték végső nyugalomra.
Címlapfotó: MTI/AP/Pool/Leon Neal - szmo.hu
2021. április 17.

hirdetés

Helyi idő szerint szombaton délután 15 órakor (azaz magyar idő szerint 16 órakor) helyezték el Fülöp herceg földi maradványait végső nyughelyén, a Windsorban található Szent György-kápolnában. Az országban félárbócra engedték a lobogókat a szombatig tartó nemzeti gyász alatt.

A biztonsági alakulatok tagjai egy épület tetején Windsorban - MTI/AP/Frank Augstein A királyi lovas tüzérség tagjai - MTI/AP/Pool/Antonio Olmos A Gránátos Gárdaezred zenekara. Az edinburgh-i herceg 42 évig az egység ezredeseként tevékenykedett. - MTI/AP/Pool/Hannay McKay

II. Erzsébet brit királynő a királyi család hivatalos autójával, egy Bentley-vel érkezik férjének, Fülöp edinburgh-i hercegnek a temetési szertartására - MTI/AP/PA/Pool/Hannah McKay

II. Erzsébet királynő és Fülöp edinburghi herceg négy gyermeke, Károly trónörökös (b), Anna hercegnő, András yorki herceg, Eduárd, Wessex grófja, valamint az unokák közül Vilmos herceg és öccse, Harry herceg kíséri Fülöp herceg koporsóját - MTI/AP/Pool/Hannah McKay

Károly walesi herceg, brit trónörökös két fia, Vilmos herceg és öccse, Harry herceg (j) kíséri nagyapjuk, Fülöp edinburghi herceg koporsóját a windsori kastély Szent György-kápolnájába 2021. április 17-én. A 99 éves korában április 9-én elhunyt Fülöp herceget kívánságának megfelelően a kastélyparkban, a királyi család tagjainak fenntartott Frogmore Gardens temetkezési kertben helyezik végső nyugalomra. - MTI/AP/Pool/Alastair Grant

Károly walesi herceg, brit trónörökös apja, Fülöp herceg koporsója mögött útban a windsori kastély Szent György-kápolnájába - MTI/AP/Pool/Hannah McKay

hirdetés

A Fülöp herceg koporsóját szállító, átalakított régi zöld Land Rover a windsori kastély Szent György-kápolnájába érkezik - MTI/Pool AP/Kirsty Wigglesworth

Fülöp edinburgh-i herceg koporsóját a windsori kastély Szent György-kápolnájába viszik - MTI/AP/Pool/Adrian Dennis II. Erzsébet királynő és Fülöp edinburghi herceg négy gyermeke, Károly trónörökös (középpen,b), Anna hercegnő (középen,j), András yorki herceg (b2) és Eduárd, Wessex grófja (j2) apjuk koporsója mögött a windsori kastély Szent György-kápolnájában - MTI/AP/Pool/Dominic Lipinskihirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
KÖZÖSSÉG

Elszorul a torkod, ha meglátod II. Erzsébetet – 10 emlékezetes momentum Fülöp herceg temetéséről

A királynő - aki a jövő héten tölti be 95. életévét - egyik udvarhölgye kíséretében a királyi család hivatalos autójával, egy Bentley-vel érkezett a szertartás helyszínére, és a kápolnában egyedül, a többi családtagtól távol foglalt helyet.
MTI, fotó: MTI/AP/Pool/Jonathan Brady - szmo.hu
2021. április 17.

hirdetés

1. Az edinburghi herceg búcsúztatási ceremóniájának Forth Bridge kódnév alatt előre kidolgozott részletes tervezete eredetileg 800 meghívott vendéggel számolt, mivel a 16. században épült gótikus kápolnának ennyi a befogadóképessége. A koronavírus-járvány megfékezését célzó brit kormányzati rendelkezéseknek megfelelően azonban a kápolnában tartott szertartáson harmincan voltak jelen, valamennyien a királyi család tagjai.

2. Fülöp herceg koporsóját egy átalakított, régi zöld Land Rover szállította a windsori kastélytól a nem messze lévő Szent György-kápolnához. Ennek a járműnek a tervezésében az edinburghi herceg személyesen is részt vett, és már évekkel ezelőtt kifejezte azt a kívánságát, hogy ezen az autón szeretné megtenni utolsó útját.

3. Az autó 2003-ban készült, nyitott hátsó platóval, amelyet kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy alkalmas legyen az edinburgh-i herceg koporsójának szállítására. A Land Rover sötétzöld színét is Fülöp herceg választotta, mivel a brit fegyveres erők járműveit is erre a színre festik.

4. Koporsóját a szombati búcsúszertartáson saját hercegi lobogója fedte, és a koporsóra helyezték haditengerészeti tiszti sapkáját és kardját.

5. A Land Rovert a kastélytól a Szent György-kápolnáig vezető úton Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő négy gyermeke, Károly trónörökös, Anna hercegnő, András yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja, az unokák közül Vilmos herceg - Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, az Egyesült Királyság majdani uralkodója - és Vilmos öccse, Harry herceg kísérte gyalogosan a kápolnához.

hirdetés

6. A Land Rover mögötti menetben jelen volt még Peter Phillips, Anna hercegnő fia, az uralkodó legidősebb unokája, valamint David Armstrong-Jones, Snowdon grófja, II. Erzsébet királynő 2002-ben elhunyt húgának, Margit hercegnőnek a fia.

7. A királynő - aki a jövő héten tölti be 95. életévét - egyik udvarhölgye kíséretében a királyi család hivatalos autójával, egy Bentley-vel érkezett a szertartás helyszínére, és a kápolnában egyedül, a többi családtagtól távol foglalt helyet.

8. A szombat délutáni szertartást Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága és David Conner, a Szent György-kápolna esperese vezette.

9. Fülöp koporsóját a búcsúszertartás után a kápolna királyi sírboltjában helyezték el.

10. A szombati szertatás - ugyancsak a járvány megfékezését célzó előírások miatt - nem volt nyilvános, teljes egészében a windsori kastélyparkon belül zajlott. Az eredeti tervek szerint Fülöp herceg koporsóját Londonban ravatalozták volna fel, innen vitték volna Windsorba, és az útvonal mentén minden valószínűség szerint százezrek sorakoztak volna fel. Így 16.00-kor országszerte egyperces néma csenddel emlékeztek meg a hercegre.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Törőcsik Mari pontosan megtervezte a temetését – ez volt az utolsó kívánsága

A színésznő arról is mesélt Bérczes László 2016-ban megjelent beszélgetőkönyvében, milyen sorsot szeretne a hamvainak.
Fotó: MTVA/Zih Zsolt - szmo.hu
2021. április 16.

hirdetés

A 85 éves korában elhunyt Törőcsik Mari pontosan eltervezte saját temetését is. Kívánsága az volt, hogy szórják a Tiszába, hamvai így a Fekete-tengerbe juthatnak, ahol újra egyesülhet a nagy szerelmével, Maár Gyulával. Férje hamvait ugyanis a Sugovicába szórták. A színésznő Bérczes Lászlónak mesélt erről 2016-ban megjelent beszélgetőkönyvükben – írja a Bama.hu.

„Van egy nagyon jó barátom, egy fiatalember, Bokros Leventének hívják. Ő valaha a pálos rendbe tartozott, de megérezte, hogy neki túl sok ott a zártság, és kiment világi papnak. Mondtam neki: azt szeretném, ha majd maga szentelné be a hamvaimat Pélyen. Merthogy Pélyen születtem, de ott most nincsen pap”

– fejtette ki Bérczesnek. Hozzátette azt is, hogy szeretné, ha Varnus Xavér orgonálna a búcsúztatón, és egy negyedikes vagy ötödikes pélyi kisdiák felolvasna egy Pilinszky-verset.

Ami pedig a továbbiakat illeti, mindent a lányára bízott.

„Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. (…) Maár Gyula meg én… Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Járai Máté egy hangfelvétellel búcsúzik fogadott nagymamájától, Törőcsik Maritól

A színész-műsorvezető és felesége is megható módon búcsúzik a 85 évesen elhunyt színésznőtől.
Fotó: MTI/MTVA/Zih Zsolt - szmo.hu
2021. április 16.

hirdetés

Mint arról mi is hírt adtunk, meghalt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze.

A kollégák, pályatársak, barátok és politikusok is megrendülve búcsúznak a színésznőtől.

Törőcsik Mari néhai párja, a filmrendező Maár Gyula unokája, Járai Máté egy hangfelvétellel búcsúzik közösségi oldalán fogadott nagymamájától.

A színész a Szegény Dzsoni és Árnika című Lázár Ervin-mese alapján készült film egy részletét tette ki, melyen a színésznő hallható. A felvételhez pedig egy közös képet csatolt.

Járai Máté felesége, Kíra is a közösségi oldalán emlékezik a színésznőre. A fotóhoz, melyen a legendás házaspár látható, azt írja:

"Újra együtt vannak".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: