hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Csendben mondtak imát a 21 évesen meghalt zsokélányért a Kincsem Park vasárnapi futamán

A Győztesek Körében gyűltek össze a versenyzők a megemlékezésre.
Fotó: Magyar Lovaregylet/Facebook - szmo.hu
2021. szeptember 20.


Link másolása

hirdetés

A 21 éves Jeles Eszter szeptember 5-én, a Fegentri Női Amatőrlovas Világbajnokság isztambuli futamán szenvedett balesetet Toms nevű telivérével. Súlyos fejsérüléssel szállították kórházba, ahol megműtötték és 13 napig küzdöttek az életéért az orvosok.

A Magyar Lovaregylet vasárnap, Facebook-bejegyzésben tudatta a fájó tragédiát, hogy a fiatal lány belehalt a verseny közben szerzett sérüléseibe.

A tragikus sorsú lányról a Kincsem Park vasárnapi futamán is megemlékeztek. A Blikk tudósítása szerint

még a lelátó is elcsendesült, amikor a Győztesek Körében összegyűlt versenyzők Jeles Eszterért mondtak el egy imát.

A versenyzők gyűrűjében Krebs András, a Kincsem Nemzeti Kft. marketing és PR igazgatója szólalt fel a megemlékezésen.

hirdetés

A lap fotóit IDE KATTINTVA nézheted meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Titokban kifizette volt barátnője jelzáloghitelét egy férfi, mert a nő szerinte a legjobb anya a világon

Hét évig voltak együtt, közös gyerekük is született. A férfi szerint jó érzés tudni, hogy most már életük végéig lesz fedél a fejük felett.

Link másolása

hirdetés

Már több mint négymillióan látták a TikTokon azt a videót, amiben egy férfi bejelenti volt barátnőjének, hogy 31. születésnapja alkalmából kifizette a nő helyett lakása jelzáloghitelét, írja a The Sun. Shaun Nyland azzal indokolja döntését, hogy Cat a legjobb anya, akit csak látott, és nagyon megérdemli a saját, tehermentes lakást.

A férfi a videóban azt mondja a szülinapi lufik alatt ücsörgő nőnek, hogy azt szeretné, ha ez lenne a legemlékezetesebb születésnapja. Bár már egy ideje nincsenek együtt, de megkereste a bankot, és rendezte a nő teljes tartozását. A lakást innentől kezdve nem terheli jelzáloghitel, vagyis mostantól csak az övé az ingatlan.

Cat eleinte azt hiszi, hogy csak meg akarja viccelni a férfi. Végül az győzi meg, hogy az e-mailjei között megtalálja a tranzakcióról a bank visszaigazolását.

@shaun.nyland

I paid off my ex girlfriends mortgage. She deserves it. ? ##ex ##parents ##birthday ♬ Home - Edith Whiskers

A fiatal pár hét évig volt együtt, közös gyerekük, Leo már hároméves. A kisfiú miatt is próbálták menteni a kapcsolatot, de végül idén áprilisban úgy döntöttek, hogy inkább külön folytatják.

hirdetés

Mivel a kommentelők közül sokan értetlenül állnak a férfi nagylelkű gesztusa előtt, Shaun újabb videókban magyarázta el döntését. Ezekből kiderül, hogy a férfi nagyon hálás Catnek, amiért életet adott a közös gyereküknek. Ráadásul így már mindkettejük feje felett lesz fedél az életük végéig. Amikor eldöntötte, hogy kifizeti a nő helyett a jelzálogot, az járt a fejében, hogy miért ne tenné meg, ha egyszer lehetősége van rá.

Shaun kitér arra is, hogy Cat hatalmas erőfeszítéseket tett az elmúlt időszakban azért, hogy a kisgyerekkel hasonló színvonalon tudjanak élni, mint amikor még együtt volt a férfival. A helyzet pedig sokszor nem volt egyszerű az egyedülálló nő számára, aki gyakran erőn felül teljesített. Eközben Shaun a munkájában olyan áttöréseket ért el, melyek miatt megengedhette magának a hitel kifizetését.

@shaun.nyland

Reply to @bipolarbpdbilly thank you ❤️ ♬ Emotional Piano Instrumental In E Minor - Tom Bailey Backing Tracks


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

Saját lakóotthon felépítésére gyűjt öt fogyatékkal élő fiatal, hogy végre önállóan élhessenek

Jelenleg a szüleikkel élnek, de szeretnének a saját lábukra állni, és nemcsak maguknak, hanem társaiknak is otthont teremteni.

Link másolása

hirdetés

Komoly céllal fogott össze öt fogyatékossággal élő fiatal: szeretnének építeni maguknak egy házat, ahol önállóan, de segítséggel lakhatnak.

Az öt jó barát, Szalay Anna Lilla, Zakál Zoltán, Üveges Kata, Károlyi Gábor és Németh Zsóka jelenleg a szüleikkel élnek, de szeretnének a saját lábukra állni. Anna Lilla és Gábor ráadásul egy pár, 11 éve vannak együtt, és már nagyon szeretnének összeköltözni.

Tervüket a Nem Adom Fel Alapítvány segíti. Olyan kétszintes lakóotthont szeretnének létrehozni, amelynek alsó részén 10 fogyatékkal élő lakik majd önállóan, de asszisztensek segítik a mindennapjaikat, az emeleten pedig autista gyerekek fejlesztésével foglalkoznának. Ezen felül biztosítanának még két üres ágyat rövid távra azoknak, akik hirtelen kerülnek lakhatási válságba.

A telek már megvan hozzá Budapest 11. kerületében, a Mikes Kelemen utcában, már csak tégla kellene nekik, amiből felépülhet a házuk. Ahhoz, hogy álmuk valóra váljon, 400-500 millió forintra lenne szükségük, ehhez kérnek segítséget.

„Tudjuk, hogy nem kevés az összeg, amire szükségünk van, de reménykedünk abban, hogy jó a cél, mivel nem tárgyat szeretnénk, hanem az emberek élethelyzetét akarjuk megváltoztatni vele. Ez tényleg óriási probléma, hogy vannak olyan sorstársak, akikről csak addig tudnak gondoskodni, amíg a szüleik élnek. Azt szeretnénk, hogy egy biztonságos helyre tudjanak költözni, ahol van egy saját apartmanjuk, közösségben is vannak, de szakmai felügyelet is van” - mondta Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője.

Az öt fiatal az adománygyűjtés népszerűsítésére készített egy kampányfilmet, amelyből kiderül, hogy mindannyian próbálnak valamit hozzátenni a projekthez: ki a spórolt pénzét, a CD-jét, a saját versét vagy éppen a tortareceptjeit ajánlja fel a cél érdekében.

<6div>

Ha segítenél a házuk felépítésében, ide kattintva megteheted.

hirdetés

Forrás: 444.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

A kocsmából rohantak ki újraéleszteni egy idős férfit, megmentették az életét

A két férfinek köszönhetően a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget.

Link másolása

hirdetés

Újabb sikeres újraélesztésről számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebookon. Egy 70 év körüli férfi a szakrendelőből tartott hazafelé egyik nap múlt héten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amikor rosszul lett és összeesett egy buszmegállóban.

Két fiatal szemtanú gyorsan a közeli italboltba szaladt segítségért, ahol ketten is azonnal cselekedtek. Értesítették a mentőket, és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki nem lélegzett. A két férfi megkezdte az újraélesztést és a mentő gyors kiérkezéséig egymást váltva végezték az életmentő mellkasi nyomásokat.

A mentők ezután emelt szinten folytatták tovább a küzdelmet a férfi életéért, ami az időben megkezdett ellátásnak köszönhetően végül eredményre vezetett, így stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Lehet-e sikeres az a fiatal, aki az életét kerekesszékben tölti? – Esélyegyenlőségi napok a városligeti Millennium Házában

„Tégy egy lépést!” az akadályokkal élő gyerekek felé! A négy, gyerekekkel foglalkozó intézmény közös szervezésében létrejött programsorozat célja, hogy felhívja figyelmet az akadályokkal élő gyerekek mindennapi kihívásaira.
MTI/Kovács Tamás - szmo.hu
2021. október 09.


Link másolása

hirdetés

Ki segíti azokat a gyerekeket, akik hónapokon át elszigetelve fekszenek egy kórházban? Mit jelent egy súlyosan égett gyermeknek visszatérni kortársai közé? Hogyan talál közösségre az a fiatal, akit a tartós betegsége akár évekre elzár az osztálytársaitól? – ezekre a kérdésekre is választ kapnak azok, akik ellátogatnak október 8. és 9. között a gyerekek esélyegyenlőségi napjára a Városligetbe.

Négy, gyerekekkel foglalkozó intézmény - a Bethesda Gyermekkórház, a Vakok Iskolája, a Mozgásjavító EGYMI, a KórházSuli Alapítvány – valamint a Millennium háza közös szervezésében létrejött programsorozat célja, hogy felhívja figyelmet az akadályokkal élő gyerekek mindennapi kihívásaira, valamint útmutatást és eszközöket adjon ahhoz, hogy hogyan támogassuk őket befogadó közösségként, segítve az elfogadásukat, társadalmi integrációjukat.

Az eseménysorozat fővédnöke Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára.

Hagyományteremtő szándékkal először nyitja meg közösen kapuit az érdeklődők felé a Bethesda Gyermekkórház, a Vakok Iskolája, a Mozgásjavító EGYMI és a KórházSuli Alapítvány. A négy, egymással szoros szakmai együttműködésben dolgozó, gyerekeket támogató intézmény célja, hogy segítsen jobban megérteni azoknak a fiataloknak a mindennapjait, kihívásait és érzéseit, akiket vagy a betegségük, vagy egy súlyos baleset következményei miatt akadályoztatva vannak. Tennünk kell egy lépést egymás felé, hisz bár a különbségeink sokszor eltávolítanak minket egymástól, egy közösség tagjai vagyunk mindannyian.

"A COVID alatt mindannyian megéltük, mit jelent az elszigeteltség. Az itt jelenlévő szervezetek által gondozott, gyógyított, oktatott gyerekek számára ez a hétköznapi valóság. A társadalom elől eddig nagyrészt zártan működő intézmények kapuinak kitárása mellett fontosnak tartjuk azon erőforrások, pedagógiai, rehabilitációs, pszichológiai technikák megismertetését, bemutatását, melyeket bármely oktatási, egészségügyi intézmény használni tud, ezzel könnyebbé téve önmaga és a gyermekek számára a másság elfogadását, az integrációt.

Nem elég a társadalomnak nyitni a speciális intézmények, fogyatékossággal, speciális igényekkel élő emberek felé, hanem nekünk is nyitnunk kell a többségi oktatás és a társadalom felé. A kortárs segítés és a fiatalok érzékenyítése közös feladatunk, de arra még nem volt példa, hogy ezt együtt, egymásra épült programokon keresztül szervezetten tegyük meg."

- avat be a program célkitűzésébe Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

hirdetés

A „Tégy egy lépést!” esélyegyenlőségi rendezvény első szakmai napja az iskolás osztályoknak és pedagógusoknak szólt, míg a második napon az érintett, illetve a téma iránt érdeklődő családokat várják a szervezők.

Október 9-én, szombaton a családok mellett az iskolai közösségeket várják. A programok immáron egy helyszínen, az eseménynek otthont adó Millennium Házában és köré kitelepülő intézmények pavilonjaiban zajlanak majd. Az szakmai vezetésével rendezett érzékenyítő és segítő programok mellett lesznek koncertek, mese- és bábelőadások, az alkotó kedvűeket művészeti workshop várja, de lesznek kerekasztal-beszélgetések gyógyult fiatalokkal, és a Városliget történetét bemutató tárlatvezetések is.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: