hirdetés
Kövér László szerint az „agymosó média” miatt érdekel több embert a klímaváltozás, mint a bevándorlás
Az Országgyűlés elnöke azt mondta, a 'Brüsszelt is uraló' politikusok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a klímaváltozás legyen a májusi EP-választás tétje, pedig a legtöbb ember a bevándorlást és a terrorveszélyt tartja a legfontosabb kérdésnek.
MTI, fotó: MTI/Bodnár Boglárka - szmo.hu
2019. május 15.


hirdetés

Kövér László kedden egy lakossági fórumon vett részt Siófokon, ahol azt mondta, a május 26-i európai parlamenti (EP-) választáson nem pártokról döntünk, hanem jövőt választunk magunknak, ez a jövőválasztás ugyanakkor pártokon keresztül valósul meg az Európai Parlamentben.

"Azt döntjük el, hogy olyan európai vezetést választunk, amelyik fontosnak tartja a kereszténység európai alapjainak megtartását, (...) vagy olyat, amelyik egyfajta tömeges ember- és kultúracserében látja a kontinens jövőjét"

- mondta az Országgyűlés elnöke.

Azt mondta, a választásnak szigorú üzenetnek kell lennie Brüsszel felé arról, hogy a bevándorlást meg kell állítani.

A politikus szerint az emberek Európa-szerte a bevándorlást és a terrorveszélyt tartják a legfontosabb kérdésnek, de a "főáramú, Brüsszelt is uraló" politikusok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ehelyett a jogállamiság, "a kelet-európai országok hálátlansága" vagy a klímaváltozás legyen a választás tétje.

Mint mondta,

egy friss felmérés szerint Németországban az emberek 31 százaléka a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, de 32 százalék már a klímaváltozást, ami Kövér László szerint a "független és pártatlan média agymosó hatása" miatt van.

A fideszes politikus a családtámogatások egyik formájának, a babaváró támogatásnak a brüsszeli vizsgálatáról is beszélt.

Szerinte "perverz és aljas dolog", amit "saját európai fajtájukkal szemben cselekednek". Megfogalmazása szerint "mintha el akarnának bennünket pusztítani mások kedvéért. Ahelyett, hogy azon gondolkodna Európa, hogyan lehetne a családok biztonságát helyreállítani, (...) tömeges lakosságcserével próbálják meg gyökértelenné tenni Európa minden országának társadalmát."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Mészáros Lőrincet beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással sújthatja az amerikai kormány
Az Átlátszó úgy tudja, már zajlik a magyar milliárdossal szembeni szankciók előkészítése.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 15.Az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy korrupciógyanú miatt szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre - írja az Átlátszó.hu a Wall Street Journallel közösen készített cikkében.

A portál budapesti és washingtoni forrásokra hivatkozva állítja, hogy az ország jelenlegi egyik leggazdagabb emberét amerikai beutazási tilalommal és az Egyesült Államokban tartott vagyonelemek befagyasztásával sújthatják a Globális Magnyitszkij-törvény alapján, amely lehetővé teszi külföldi személyek szankcionálását, ha korruptak vagy emberijog-sértéseket követnek el. Az Átlátszó információ szerint Tiborcz István, Orbán Viktor veje, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is kormányzati illetékesek látókörében van.

A portálnak két, Orbán Viktorhoz közel álló forrás is megerősítette, hogy a miniszterelnök tud a Mészáros Lőrinc elleni szankciók fontolgatásáról. Egyikük szerint ha ez bekövetkezne, Magyarország és az USA eltávolodhat egymástól, pedig a jelek szerint Washington épp közeledni próbál Budapesthez.

Ezt támasztja alá a hétfői Orbán-Trump találkozó is. Más, amerikai kormányzati illetékesek szerint viszont nem okoznának nagy kárt a szankciók.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Mészáros Lőrinc nem korrupt, a szankciókat az amerikai kormányzat és a Kongresszus liberális tagjai erőltetik.

„Hogyan lehetne valakit szankciókkal sújtani, aki semmi rosszat nem követett el?”

- tette fel a kérdést.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Öngyilkos lett a Thor és a Terminátor: Megváltás sztárja, aki Paris Jacksont fojtogatta korábban
Isaac Kappy egy hídról vetette le magát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 15.42 évesen öngyilkos lett Isaac Kappy, az amerikai színész hétfőn az arizonai Bellemontnál egy hídról ugrott le az autópályára, majd egy autó átgázolt rajta. A férfi a helyszínen meghalt. Szemtanúk szerint többen is próbálták visszatartani, de ő kitépte magát a kezük közül.

Az Instagramon közzétett bejegyzésében

azt írta, hogy sokáig azt hitte magáról, hogy jó ember, de valójában sosem volt az. Drogokat árult, adóügyei és tartozásai voltak, ő maga ivott és drogozott, és azokat is bántotta, akik szerették őt.

Beware the man that has nothing to lose, for he has nothing to protect.

1,194 Likes, 1,024 Comments - Isaac Kappy (@isaackappy) on Instagram: "Beware the man that has nothing to lose, for he has nothing to protect."

Kappy 19 filmben és sorozatokban volt látható, például a Terminátor: Megváltásban, a Breaking Bad-ben és a Thorban is.

A színész ellen sokan emeltek vádat zaklatás miatt, többek között Paris Jackson is, akit egy szórakozóhelyen kezdett el fojtogatni, végül a testőrök léptek közbe. A férfi beismerte tettét, és azt mondta, hogy megbánta amit tett - írta a Daily Mail.

Ha te, vagy a környezetedben valaki krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Áteresztik a sugárzást az ólommellények a Péterfy kórházban
A dolgozók derítették ki, hogy ennyire elhasználódott a védőfelszerelés és dózismérő sincs. Most az Országos Atomenergia Hivatalhoz fordultak.
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2019. május 15.Kunetz Zsombor, a 444-en írt arról, hogy annyira elhasználódtak a védőfelszerelések a Péterfy kórházban, hogy az ólommellények például nem sokat védenek a röntgensugárzás ellen. Mindezt a portál információi szerint maguk a dolgozók derítették ki.

A Péterfy kórház ugyanis a kötelezettségének megfelelően elküldte a dolgozókat egy időszakos sugárvédelmi tanfolyamra. A képzés után pedig néhány traumatológus az ott tanultak alapján nekiállt átvizsgálni mindent.

"Először kipróbálták a legfontosabb védőeszközök, az ólomkötények áteresztőképességét – az eredmény még őket is meglepte. A kötények több helyen berepedezettek, koszlottak, foszlottak voltak, rosszul is tárolták őket, és amikor a röntgenkészülék alá helyezték, kiderült, hogy simán áteresztik a sugárzást."

- írja a portál, ahol arra is kitértek, hogy nincs dózismérő sem, ami arra szolgálna, hogy megmutassa a személyt érő sugárterhelést.

Arra is kitértek, hogy a védőfelszerelések nemcsak elhasználódtak, de hiányosak is. Ugyanis nincs elérhető pajzsmirigyvédő, sugárvédelmi szemüveg és kesztyű, így az operáció során a betegek számára sincs megfelelő védőeszköz, még a gyerekeknek sem. A portál szerint a dolgozók közül is sokan saját felszerelést használnak.

Ezek után a dolgozók tovább kutattak és azt is megtudták, hogy a

"Péterfy Kórház Manninger Jenő Baleseti Központnak a jelen pillanatban nincsen érvényes és jóváhagyott Munkahelyi Sugárvédelmi Szabályzata, a legutóbbi érvényes szabályzat – a dokumentumok alapján – 2017-ben lejárt."

A portál kitér arra is, hogy minden kórházban kötelező, hogy legyen érvényes Munkahelyi Sugárvédelmi Szabályzat, amennyiben viszont nincs, úgy azok a műtétek, ahol röntgent is használnak tulajdonképpen jogszerűtlenek.

Kunetz Zsombor szerint a szabályokat szigorúan értelmezve már be kellett volna zárni a Péterfy kórházat, hiszen így törvénytelenül működik minden olyan esetben, amikor röntgent használnak. Ugyanakkor arra is emlékeztetnek, hogyha a Péterfy kórház bezárna, akkor szinte alig maradna olyan kórház, ahol a sürgősségi eseteket is el tudják látni. Hiszen pont a múlt hétvégén az ország legnagyobb kórháza, a Honvédkórház mellett másik két erre beosztott ügyletes kórház sem tudta ellátni a politraumatizált sérülteket.

Ugyanakkor az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szerint ezen a hétvégén tökéletesen működött a fővárosi sürgősségi ellátás.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Péterfy kórházat is. Amennyiben reagálnak, cikkünket frissítjük a kórház álláspontjával.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A fiúk 28 éves korukig a szüleikkel laknak – ezt mutatják a friss adatok
Vannak azonban olyan EU-s országok is, ahol 30 felett repülnek ki a férfiak és a nők a családi fészekből.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 15.A magyar fiatalok majdem fele él együtt a szüleivel, főleg a fiúk maradnak sokáig "mamahotelben" - derül ki az Eurostat legfrissebb adataiból, amit a hvg.hu ismertetett.

Eszerint a 18 és 34 év közötti magyarok 42,2 százaléka lakik még otthon, átlagosan pedig 27 éves korukban költöznek el a szülőktől. Ez a szám a második legmagasabb az elmúlt 10 évben. Tavalyhoz képest is látványos a növekedés, akkor ugyanis még csak 40,8 százalékos volt a "mamahotelesek" aránya.

Az egész EU-ban jellemző, hogy a nők fiatalabb korban költöznek külön, Magyarországon viszont elég jelentős a különbség:

a lányok 25-26 évesen kezdik meg az önálló életüket, míg a férfiak csak 28 évesen.

Összehasonlításképpen érdemes megnézni, hol repülnek ki leghamarabb és legkésőbb a fiatalok. Az Eurostat adatai szerint

Svédországban már 18,5 évesen elköltöznek a szülőktől, Horvátországban viszont csak 31-32 évesen, Szlovákiában pedig 30,9 az átlagéletkor.

Tavaly több mamahoteles fiút is megkérdeztünk arról, miért laknak még otthon, és miért nem tervezik, hogy elköltöznek a szülőktől. Érdekes dolgok derültek ki, például az, hogy

számukra a haverok jelentik az igazi családot, de imádják az édesanyjukat. Viszont előbb vennének feleségül egy kutyát, mint egy nőt.

Másik szerzőnk szerint viszont nem élhetnek úgy a fiatalok, hogy rettegnek a változástól, ezért mihamarabb fel kellene állniuk a fotelből és elindulni a saját útjukon. A véleményt ide kattintva olvashatod el.

Címkép: illusztráció (PxHere)


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x